Strona 90 z 109

Przepisy i przypisy

: 16 lut 2020, o 00:42
autor: leon
Najgorsze że jutro dzień stracony, bo nigdzie nic nie kupię. :evil:

Przepisy i przypisy

: 16 lut 2020, o 00:44
autor: stach22
leon pisze:Najgorsze że jutro dzień stracony, bo nigdzie nic nie kupię. :evil:
Knajp jeszcze nie pozamykali ;-)

Przepisy i przypisy

: 16 lut 2020, o 00:52
autor: leon
stach22 pisze:
16 lut 2020, o 00:44
leon pisze:Najgorsze że jutro dzień stracony, bo nigdzie nic nie kupię. :evil:
Knajp jeszcze nie pozamykali ;-)
W Lublinie można kupić 5 kilo słoniny w knajpie? :giggle:

Przepisy i przypisy

: 16 lut 2020, o 00:53
autor: stach22
leon pisze:
stach22 pisze:
16 lut 2020, o 00:44
leon pisze:Najgorsze że jutro dzień stracony, bo nigdzie nic nie kupię. :evil:
Knajp jeszcze nie pozamykali ;-)
W Lublinie można kupić 5 kilo słoniny w knajpie? :giggle:
W postaci garnka smalcu, tak i to w kilku miejscach :D

Przepisy i przypisy

: 21 lut 2020, o 22:17
autor: leon
Zawsze czytam, żeby risotto podlewać winem. Ale podlane łiski też daje radę, a frajdy przy robieniu więcej.

Przepisy i przypisy

: 21 lut 2020, o 22:27
autor: Alan, Alan, Alan!
leon pisze:
21 lut 2020, o 22:17
Ale podlane łiski też daje radę, a frajdy przy robieniu więcej.
Wiesz, że chodzi o to, żeby wlać do garnka? Mi zawsze szkoda i nie wlewam.

Przepisy i przypisy

: 21 lut 2020, o 22:29
autor: leon
Alan, Alan, Alan!, protip, zamykasz drzwi i okna, wyłączasz wyciąg nad kuchenką i głęboko oddychasz. :whistle:

PS. W konfiturach/chutney/marmoladzie z czerwonej cebuli też łycha daje radę.

Przepisy i przypisy

: 26 lut 2020, o 21:59
autor: leon
Błądząc po czeluściach, znalazłem coś wyjątkowo dietetycznego. :-d


Przepisy i przypisy

: 26 lut 2020, o 22:34
autor: BiP
Środa popielcowa jest...
:mrgreen:

Przed chwilą miałem w ręku piękny comber jeleni. Kusił. Ale po 16-tu godzinach zapieprzu non stop mam siłę tylko browara otworzyć.

Przepisy i przypisy

: 26 lut 2020, o 22:45
autor: Chloru
Ja bym zjadł ten comber jednak, żeby mieć siłę na otworzenie drugiego browara ;-)

Przepisy i przypisy

: 26 lut 2020, o 22:59
autor: leon
BiP pisze:
26 lut 2020, o 22:34
Środa popielcowa jest
Ke?

Przepisy i przypisy

: 26 lut 2020, o 23:00
autor: BiP
Nie da rady. Planprojekt jest jakiegoś steka na śniadanie.

Przepisy i przypisy

: 26 lut 2020, o 23:06
autor: BiP
leon pisze:
26 lut 2020, o 22:59
BiP pisze:
26 lut 2020, o 22:34
Środa popielcowa jest
Ke?
Takie święto w kościele. Dla mnie z perspektywy byłego członka jedno z najważniejszych w kalendarzu. Przypomina o krótkim żywocie na tej ziemi. Sypią głowy popiołem. Nawet na tacę nie zbierają. Zobacz kiedyś.
A i post jest. Kulturowo zachowuję, jak w wigilię.

Przepisy i przypisy

: 26 lut 2020, o 23:14
autor: leon
BiP pisze:
26 lut 2020, o 23:06
Nawet na tacę nie zbierają.
:o

Przepisy i przypisy

: 28 lut 2020, o 22:59
autor: BiP
Robiliście kiedyś chałwę? Sezam, miód, chęci, ewentualnie dodatki. Okazało się, że to co w sklepach z chałwą ma wspólną nazwę tylko.

Przepisy i przypisy

: 28 lut 2020, o 23:31
autor: stach22
BiP pisze:Robiliście kiedyś chałwę? Sezam, miód, chęci, ewentualnie dodatki. Okazało się, że to co w sklepach z chałwą ma wspólną nazwę tylko.
Eeeee no, bez przesady, wedlowska Królewska jest spoko :D
Albo greckie śni w Lidlu ;-)

Przepisy i przypisy

: 29 lut 2020, o 08:24
autor: BiP
Subtelna różnica. Miodem pachnąca contra tłuszczem spływająca. Wedla mam w pamięci.

Przepisy i przypisy

: 29 lut 2020, o 09:08
autor: stach22
BiP pisze:Subtelna różnica. Miodem pachnąca contra tłuszczem spływająca. Wedla mam w pamięci.
Jak zrobisz i wyjdzie to wrzuć przepis, może się skuszę ;-)

Przepisy i przypisy

: 29 lut 2020, o 10:56
autor: BiP
Jaki przepis? Popuść wodze fantazji :whistle: Sezam musi być niezjełczały, prażysz króciutko (bo zgorzknieje) na patelni, mielisz, wyrabiasz na masę z miodem. Wczoraj robbiłem z figami i żurawiną. Dużo żurawiny, bo wrzodowcem jestem.

Grecką oglądałem dziś w lidlu. Na II mscu syrop glukozowo-fruktozowy, potem olej palmowy. No nie skusiłem się.

Przepisy i przypisy

: 29 lut 2020, o 10:58
autor: stach22
Cholera, może faktycznie się skuszę. Czym mielesz/mieszasz etc.? Blender, mixer?

Przepisy i przypisy

: 29 lut 2020, o 11:03
autor: BiP
Małe ilości nawet w młynku do kawy zmielisz. Ja mam takiego starego krupsa, że chyba i prażenie by załatwił, tak się nagrzewa. Większe ilości robotem- dzwon z nożem do siekania. Dłużej, ale ten plus, że wymiesza z miodem i dodatki potnie.

Przepisy i przypisy

: 29 lut 2020, o 11:26
autor: stach22

Przepisy i przypisy

: 3 kwie 2020, o 14:08
autor: FUX
Obrazek


Zrobiona!

Wyszło zajebiście.

Dałem parykę wędzoną i chorizo. Bez pieprzu i wina.

Pychota.




Przepisy i przypisy

: 3 kwie 2020, o 14:30
autor: ptk22
Wygląda strasznie :mrgreen:

Przepisy i przypisy

: 3 kwie 2020, o 14:40
autor: FUX
ptk22 pisze:
3 kwie 2020, o 14:30
Wygląda strasznie :mrgreen:
Papryka wędzona prawie brązowa i kiepskie światło.