Naliczyłem w tym teledysku 3 białe pickupy
Przepisy i przypisy
- danikl
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: niby mazowsze, ale mentalnie podlasie
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 91 razy
- Polubione posty: 158 razy
Przepisy i przypisy
Narobiliście mi ochoty, więc spróbowałem. Wprawdzie nie wędzona, a parzona, ale i tak mi smakowało.
- dzixd
- Moderator działu
- Lokalizacja: Dziki Zachód
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Przepisy i przypisy
To przed wyjazdem robiłem próby smakowebojar pisze:Boże, ale ty masz silną wolę. Ew. miałeś w hurtowych ilościach i jakieś końcówki zostały.
Produkuję w 5 i 10 litrowych baniakach. Część rozdaję i wymieniam na inne smaki
Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
Jeździć nie umiem, ale się staram
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Przepisy i przypisy
Ja z kolei nie jadłem parzonej, ale powinna być dobra, bo to dobre mięso.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Przepisy i przypisy
Słonko wyszło to można szybki obiadek na dworze zjeść ....
Tagliatelle z tuńczykiem, kaparami,oliwkami na otro
Tagliatelle z tuńczykiem, kaparami,oliwkami na otro
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 479 razy
Przepisy i przypisy
Ładniutkie, ale nie wystygło?Kruszyn pisze:Słonko wyszło to można szybki obiadek na dworze zjeść ....
Tagliatelle z tuńczykiem, kaparami,oliwkami na otro
KONIEC PISLANDU
Przepisy i przypisy
Coś innego mi się zachciało ...i wyszły żołądki Jeszce jakby był świeży chleb własnej roboty było super. Czas na boczek
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Przepisy i przypisy
Zrobiłem krupnik. Jedliśmy 3 dni. Im dalej tym bardziej przegryziony. Wyszedł zajebiście.
Dolce far niente
Przepisy i przypisy
Dzwon do Chlora, moze jest opcja dowozu
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- FUX (22 sty 2021, o 18:03)
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Przepisy i przypisy
Taki? Szlag człowieka trafia, jak nawet surowe mięso jest już napompowane.
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- ptk22 (23 sty 2021, o 21:16)
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Przepisy i przypisy
Gal, a u mnie boczek cieniutki , wręcz skwarka ;)
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Przepisy i przypisy
Zazdraszczam.
Gdzie kupujesz?
Gdzie kupujesz?
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Przepisy i przypisy
Niestety już od dawna. Bezpiecznie jeszcze to można kupować półtusze, ale trzeba mieć gdzie magazynować i komu jeść taką ilość.
Myśliwych trzeba mieć blisko, odkup po cenie którą płacą w kole + jakiś płynny załącznik opłaca się.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: DC
- Auto: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED ;-)
- Polubił: 213 razy
- Polubione posty: 492 razy
Przepisy i przypisy
Taki?Kruszyn pisze:Coś innego mi się zachciało ...i wyszły żołądki Jeszce jakby był świeży chleb własnej roboty było super. Czas na boczek
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: Gliwice
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 74 razy
- Polubione posty: 425 razy
Przepisy i przypisy
Trzeba po okolicy poszukać, czasami zdarzają się fajne sklepy. Ja tu mam taki w miejscowości Rudy (ok 20 km od Gliwic), raz na 2-3 miesiące jadę, przywożę kilka kg różnej dziczyzny i do zamrażalnika.
Przepisy i przypisy
Sklep z dziczyzną mam na miejscu, jedynie cen tamtejszych nie lubię
Rozwiązanie inquiza jest pod tym względem dużo lepsze - wystarczy spojrzeć na ceny skupu:
https://zmlenarcik.pl/cennik-i-klasyfikacja-dziczyzny/
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Przepisy i przypisy
Ten akurat kupiłem w Lidlu w promocji i jestem totalnie zaskoczony jakością. Co prawda cienki wyszedł ale w jedzeniu ma " proporcje ,chudego do tłustego.." Na pewno nie kupię już karkówki w marketach, trzy ostanie zakupy i każda miała mało przyjemny zapach po obróbce. Więc ogólnie robi się problem z dobrym mięsem,bo albo badziewie albo cena wysoka. Pomysł z myśliwymi fajny tylko trzeba mieć znajomych....
Chloru, no przyznam ,że wychodzą Ci fajne bochenki. Co prawda nie wiem jak smakują ale wyglądają świetnie więc pewnie też są smaczne.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: DC
- Auto: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED ;-)
- Polubił: 213 razy
- Polubione posty: 492 razy
Przepisy i przypisy
Jak nie zapomnę posolić to smakują ok. ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Przepisy i przypisy
chleb niesłony to już może być problem
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: DC
- Auto: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED ;-)
- Polubił: 213 razy
- Polubione posty: 492 razy
Przepisy i przypisy
Bogacz pieprzony, solone masło, herbata z cukrem i może jeszcze Coca cola? ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Przepisy i przypisy
Kiedyś na wagę sprzedawali masło solone...
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Przepisy i przypisy
Ceny zależą od koła i popytu. Teraz jest mniejszy bo knajpy dziczyzny nie biorą. Za sarninę płaciłem ostatnio jakieś 10-12 zł.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Przepisy i przypisy
A w moim lokalnym sklepie comber sarni PLN 160,- , udziec PLN 100,-; łopatka 60,- a gulaszowe 50,-
Można kupić taniej wysyłkowo mrożone mięso (mnie to nie sprawia różnicy), ale nadal to lata świetlne od PLN 12,- średnio za kg.
Pozwolę sobie być innego zdania - comber z sarny to najdelikatniejsze mięso jakie znam.
Chyba, że ktoś je wysmaży na szaro.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.