Strona 105 z 109

Przepisy i przypisy

: 4 maja 2021, o 17:26
autor: stach22
Wyglada dobrze
Czym nacinesz?

Przepisy i przypisy

: 4 maja 2021, o 18:11
autor: Chloru
Żyletką.

Przepisy i przypisy

: 4 maja 2021, o 19:23
autor: stach22
Tak tez myślałem. Gdzie to kupić, w media?

Przepisy i przypisy

: 4 maja 2021, o 19:35
autor: ptk22
Chloru, upiekłeś go bez żadnej foremki?

Przepisy i przypisy

: 4 maja 2021, o 19:52
autor: Chloru
ptk22, chleb wyrastam w koszyku. Mam okrągły (te wcześniejsze zdjęcia) i ostatnio dostałem podłużny - o taki. Piekę bez formy.
stach22 pisze:
4 maja 2021, o 19:23
Tak tez myślałem. Gdzie to kupić, w media?
W internecie. Serio. 8-)

Przepisy i przypisy

: 5 maja 2021, o 06:14
autor: FUX
Ma ktoś jakieś deski godne polecenia z korytkiem aby sok nie wylewał się na stół?

Bambus coś warty?

Obrazek

Przepisy i przypisy

: 5 maja 2021, o 10:31
autor: busik
ja ostatnio tylko bambusowe, bo na dłużej starczają - w sensie nie wypaczają się, ani nie rozchodzą
co kupiłem jakąś drewnianą, to po paru myciach albo się krzywiła, albo pękała
z bambusem tego nie zauważyłem

Przepisy i przypisy

: 5 maja 2021, o 21:51
autor: Kruszyn
Zimno było ale nie dałem się , szkoda było wywalić ;) Boczek ,żeberka,napędy kurze, ziemniaki ,pieczarki,cukinia , przyprawy ,budwaiser :-)

Przepisy i przypisy

: 5 maja 2021, o 22:41
autor: rrosiak
Kruszyn pisze:
5 maja 2021, o 21:51
szkoda było wywalić ;)
Podobno zamroziłeś. ;-)

Przepisy i przypisy

: 5 maja 2021, o 22:59
autor: Kruszyn
rrosiak pisze:
5 maja 2021, o 22:41
Kruszyn pisze:
5 maja 2021, o 21:51
szkoda było wywalić ;)
Podobno zamroziłeś. ;-)
Nie zmieściłem wszystkiego do zamrażalnika,muszę większą lodówkę kupić. W kurtkach przy ognisku stałismy z sąsiadem. Nie martw sie towaru jest na ciepły likent :mrgreen: Tyliobsie fajny ebzrobi to robimy grilla czy ognichoo.

Przepisy i przypisy

: 6 maja 2021, o 00:06
autor: rrosiak
Kruszyn pisze:
5 maja 2021, o 22:59
Tyliobsie fajny ebzrobi
Piłeś? Nie pisz. :mrgreen:

Przepisy i przypisy

: 6 maja 2021, o 00:25
autor: Kruszyn
rrosiak pisze:
6 maja 2021, o 00:06
Kruszyn pisze:
5 maja 2021, o 22:59
Tyliobsie fajny ebzrobi
Piłeś? Nie pisz. :mrgreen:
Durny telefon. Ale napiłbym się jak coś 😀 człowiek trzeźwy i od razu posądzony o tak miły stan ducha ...😀

Przepisy i przypisy

: 6 maja 2021, o 04:13
autor: FUX
:mrgreen:

Przepisy i przypisy

: 6 maja 2021, o 09:57
autor: inquiz
FUX pisze:
5 maja 2021, o 06:14
Ma ktoś jakieś deski godne polecenia z korytkiem aby sok nie wylewał się na stół?
Ja mam taką, oczywiście nie dałem tyle za nią bo tylko okazyjnie kupuję ale ma już 2 lata i sprawuje się. Oprócz tego że jest wyfrezowana to ze spadkiem i ładnie ścieka do jednej krawędzi.
https://moodings.com/pl/products/skaere ... -trae-stal

Przepisy i przypisy

: 6 maja 2021, o 11:15
autor: FUX
Z metalem nie chcę i byłoby lepiej, żeby sok ściekał a nie żeby mięcho w nim pływało.

Przepisy i przypisy

: 6 maja 2021, o 12:21
autor: stefanekmac
Są miłośnicy tzw dobrze wypieczonego. Z tego co widzę to posiadacze sztucznych szczęk. Ja od dziecka nie jem takiego. A już kupić rogala to cud żeby nie był twardy.

Przepisy i przypisy

: 6 maja 2021, o 22:03
autor: inquiz
No ścieka właśnie bo jest pochyła lekko. Jest fajna ale za mała, chyba mnie natchnąłeś i w wolnej chwili zrobię sobie większą w ten sam deseń.

Przepisy i przypisy

: 7 maja 2021, o 07:47
autor: FUX
inquiz pisze:
6 maja 2021, o 22:03
No ścieka właśnie bo jest pochyła lekko. Jest fajna ale za mała, chyba mnie natchnąłeś i w wolnej chwili zrobię sobie większą w ten sam deseń.
50x30 i za mała?
:o

Przepisy i przypisy

: 7 maja 2021, o 10:21
autor: inquiz
Ja mam trochę mniejszy model. A jak coś robię przy mięsie to stolnica z ikei jest w sam raz.

Przepisy i przypisy

: 7 maja 2021, o 12:41
autor: dzixd
@FUX Bierz bambusową. Albo bardzo grubą drewnianą. Wszystkie cienkie z drewna się wypaczają niestety. Chyba że po myciu od razu wycierasz, to trochę później się wypaczą. :mrgreen:

Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu


Przepisy i przypisy

: 12 maja 2021, o 01:23
autor: Doxa
dzixd pisze:
7 maja 2021, o 12:41
@FUX Bierz bambusową. Albo bardzo grubą drewnianą. Wszystkie cienkie z drewna się wypaczają niestety. Chyba że po myciu od razu wycierasz, to trochę później się wypaczą. :mrgreen:
To tak jak patelnie. Jaka by droga nie byla to i tak za kilka lat sie zniszczy, przypali czy odsztalci. Podobno do codziennego uzytku kupowac nalezy te ze sredniej polki cenowej i bez zalu wyrzucac jak juz sie spsuje ;-)

Przepisy i przypisy

: 12 maja 2021, o 09:32
autor: inquiz
Doxa, Nie zgadzam się. Dobra patelnia należycie traktowana służy długie lata.

Przepisy i przypisy

: 12 maja 2021, o 10:32
autor: dzixd

Doxa pisze:
dzixd pisze:
7 maja 2021, o 12:41
@FUX Bierz bambusową. Albo bardzo grubą drewnianą. Wszystkie cienkie z drewna się wypaczają niestety. Chyba że po myciu od razu wycierasz, to trochę później się wypaczą. :mrgreen:
To tak jak patelnie. Jaka by droga nie byla to i tak za kilka lat sie zniszczy, przypali czy odsztalci. Podobno do codziennego uzytku kupowac nalezy te ze sredniej polki cenowej i bez zalu wyrzucac jak juz sie spsuje ;-)
O patelniach z bambusa, albo drewna nie słyszałem, ale ja to z prowincji jestem, może tutaj takie nowinki później dochodzą. :Razz: :mrgreen:

Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu


Przepisy i przypisy

: 12 maja 2021, o 10:48
autor: JARP
inquiz pisze:
12 maja 2021, o 09:32
Dobra patelnia należycie traktowana służy długie lata.
Ja mam taką kutą przez cyganów jeszcze przed II Wojną Światową - nie do zdarcia (no chyba, żeby podłożyć pod walec drogowy :lol: ).

Przepisy i przypisy

: 12 maja 2021, o 22:55
autor: Doxa
inquiz pisze:
12 maja 2021, o 09:32
Doxa, Nie zgadzam się. Dobra patelnia należycie traktowana służy długie lata.
Podaj zrodlo prosze ;-)
Ale serio, masz taka patelnie? Ja lubie te non-stick. Najdluzej wytrzymala 3 lata. Dalej moge na niej smazyc ale juz tylko na solidnej porcji tluszczu. Jeszcze sie nie odkszatlcila co uwazam za sukces przy codziennym uzytkowaniu. Mylam zawsze bardzo ostroznie, uwazalam zeby niczego nie przypalic, a jednak ta powloka sie zuzyla.
JARP pisze:
12 maja 2021, o 10:48
Ja mam taką kutą przez cyganów jeszcze przed II Wojną Światową - nie do zdarcia (no chyba, żeby podłożyć pod walec drogowy :lol: ).
A to ja nie o takich mowilam. Twoja to patelnia vintage i kwalifikuje sie do najwyzszej polki cenowej :mrgreen: