Strona 109 z 109

Przepisy i przypisy

: 17 lip 2021, o 10:43
autor: dzixd
stach22 pisze:
17 lip 2021, o 10:00
dzixd pisze:
stach22 pisze: I potem to cedzić ?
Dokładnie.
Przez drobne sitko żeby nasionka zostały a sok bo butelek i pasteryzować

Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
No właśnie, kupa żmudnej roboty a ja bym to chciał jakoś bardziej „zautomatyzować” ;-)
Ale dzięki za przepis. W ostateczności tak zrobię, albo kupie garnki o których mówił Inquiz.
Chcesz mieć domowe to trzeba się nastać :giggle:
7 słoiczków dżemu o pojemności 200g robiłem 2 godziny. :lol:

Przepisy i przypisy

: 17 lip 2021, o 14:04
autor: inquiz
Do cedzenia to najlepiej użyć materiału - stara tradycyjna pielucha wygotowana jest idealna do takich zastosowań.

Przepisy i przypisy

: 21 maja 2022, o 14:46
autor: FUX
To tak.
Kilo czy dwa, bo szkoda energii, karkówki/łopatki, przyprawić wg uznania, kolendra, pieprz, majeranek, tymianek, rozmaryn, inne zioła, BEZ SOLI, odstawić na noc lub dwie do lodówki, posolić, garnek żeliwny z deklem, podsmażyć z obu stron, ze trzy/cztery cebule, 5 ząbków czosnku, czy co tam chcecie, i wstawić na 5h do piekarnika na 140 st.
Wyciągnąć, zrobić surówkę z młodej kapusty, pomidora, dwóch, pół małej cebuli, ząbek/trzy czosnku, oliwa z oliwek, dużo, dobra, świeżych ziół z ogródka typu majeranek, szczypiorek, natka pietruszki, inne.

Żreć bez chleba, bułek, pyrów!!!!!!

Keto od trzech tygodni, -4,5 kg.
Wino czerwone zalecane. Mocniejsze % odstawić.
;-)

Bon apetit.


Skutek uboczny. Lepsze spanie, samopoczucie, itd.

:thumb:

Przepisy i przypisy

: 22 sty 2023, o 16:09
autor: FUX
https://www.pysznehistorie.pl

Absolutnie fenomelane ciasto!!!!

Syn przywiózł na swoje urodziny. Wygląd, smak, finezja, różnorodność, opakowania na wynos.

Polecam!

Przepisy i przypisy

: 23 sty 2023, o 20:20
autor: ptk22
FUX pisze:
21 maja 2022, o 14:46
BEZ SOLI
A dlaczego nie wolno posolić wcześniej?

Przepisy i przypisy

: 23 sty 2023, o 21:49
autor: bojar
Bo solisz później. Jakbyś posolił wcześniej i później to by było za słone. :razz:

Przepisy i przypisy

: 23 sty 2023, o 22:07
autor: ptk22
FUX pisze:
21 maja 2022, o 14:46
wstawić na 5h do piekarnika na 140 st
Dopiero doczytałem, że to przepis dla bogatych, lub właścicieli fotowoltaiki :giggle: