wakacyjne ostrzeżenie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585
Polubił: 0
Polubione posty: 0

wakacyjne ostrzeżenie

Post 24 lip 2009, o 13:59

Witam.

Chciałbym podzielić się z Wami przykrym doświadczeniem, tegoroczny urlop (wraz z małżonką) spędzałem na Dominikanie, wakacje udane i prawie zdążyłem już o nich zapomnieć, niestety jakież było moje dzisiejsze zdziwienie jak odpaliłem konto internetowe , a tam takie pobrania że głowa szaleje. Właśnie wróciłem z IV komisariatu Policji w Łodzi, zostałem oskubany na 1750$ i 1053Euro. Wiem co jest przyczyną tego zdarzenia, z karty podpietej pod to konto, korzystałem tylko raz, i było to w sklepie bezcłowym na lotnisku w Punta Canie. Ostrzegam wszystkich udających się w to miejsce, jezeli zakupy to tylko za gotówkę... Czeka mnie teraz cała procedura reklamacyjno - ubezpieczeniowa, aby odzyskać pieniadze.

projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Re: wakacyjne ostrzeżenie

Post 24 lip 2009, o 14:01

O w mordę, niefajnie. Wyrazy :-(
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 24 lip 2009, o 14:17

PW Ja tez tak miałem ... ale przynajmniej po 4 miechac zwrocili cała kwote oraz odstety wraz z ratami .
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 24 lip 2009, o 14:57

cArLoS, przyjmij wyrazy i życzenia powodzenia w bojach :!:

zagatka
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 24 lip 2009, o 16:14

na samą myśl o takiej sytuacji robi mi się słabo i dlatego na koncie z kartą mam tylko tyle co na waciki, a resztę skitrane w śwince i materacu ;-)

mam nadzieję, że uda Ci się odzyskać to co zniknęło.
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 24 lip 2009, o 17:42

Ech... nieklawo. Wyrazy.

Ale zdaje się w Mumii jest ubezpieczenie kart, i odpowiadasz tylko do pewnej niezbyt dużej kwoty.

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 25 lip 2009, o 17:50

poza stycznością z panami z drogówki, nie posiadam większego doświadczenia w kontaktach z funkcjonariuszami Policji, być może miałem mało szczęscia i trafiłem na gamoni, ale sprawa ogólnie nie napawa optymizmem

złożyłem doniesienie na Policję, odnośnie kradzieży środków z konta, podchodzę do okienka oficera dyżurnego i informuje go, spokojnie, o zaistniałej sprawie. Oczekuję zrozumienia i adekwatnej reakcji do zaistniałej sprawy, a więc osoby która w sposób kompetentny spisze protokół. Mało sympatyczna pani aspirant dyżurna, wpierw poprzewalała oczami, następnie zapytała kto mnie tu skierował i w jakim celu, i czy aby na pewno bank tego wymaga. Dowiedziawszy się iż chodzi o ING B.Śląski z wesołą miną oznajmiła mi iż ten bank na pewno nie ma siedziby na ich terenie i nic nie mogą zrobić :D , zgłupiałem w sekundzie, właśnie kazano mi się bujnąć do Katowic, i za przeproszeniem nie zawracać dupy. Będąc jednak mało skorym do podróży zacząłem przekonywać szanowną funkcjonariuszkę , iż kazdy bank ma swoje przedstawicielstwo w regionie i należy taki podmiot gospodarczy traktować jako ogólnokrajowy (cały czas przypominam iż rozmawiam z oficerem). Stojąc przed okienkiem dyżurnego, musiałem wykonać telefon w trybie głosno mówiącym, na infolinię banku, aby jakaś panienka z infolinii wytłumaczyła sz.Policji co ma robić w takim przypadku.

Spodziewałem się czegoś innego, najzwyklejszego zorientowania w sytuacji, a bezczelnie kazano mi się bujać........
Obrazek

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 26 lip 2009, o 10:53

zagatka pisze: na samą myśl o takiej sytuacji robi mi się słabo i dlatego na koncie z kartą mam tylko tyle co na waciki, a resztę skitrane w śwince i materacu ;-)
Dlatego należy mieć dwa konta w tym samym banku: na jednym trzymać grubszą kasę, a do drugiego mieć kartę, debetową oczywiście :)
cArLoS pisze: Dowiedziawszy się iż chodzi o ING B.Śląski z wesołą miną oznajmiła mi iż ten bank na pewno nie ma siedziby na ich terenie i nic nie mogą zrobić :D , zgłupiałem w sekundzie, właśnie kazano mi się bujnąć do Katowic, i za przeproszeniem nie zawracać dupy.
Poprosiłeś tę bufetową o odmowę przyjęcia zgłoszenia na piśmie?
cArLoS pisze: Spodziewałem się czegoś innego, najzwyklejszego zorientowania w sytuacji, a bezczelnie kazano mi się bujać........

Bo uwierzyłeś, że oni tu są dla Ciebie.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 26 lip 2009, o 12:20

cArLoS, ale poco poinformowałeś polską policję o kradzieży na Dominikanie? :o

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 26 lip 2009, o 21:34

Dziś znajoma wróciła z Egipty , dokładnie przebywała w tym hotelu :arrow: http://www.trivago.pl/sharm-el-sheik-56 ... llas-55230
Pojechała z Alfa Star , w trzecim dniu okradli ich a dokładnie pokój :!: , obsługa kompletnie zignorowała całą sytuację :!: , nie chcieli wezwać policji, nagle wszyscy przestali mówić po angielsku :evil: .
Ze strony Alfa Star żadnej pomocy, nagle zniknął rezydent :evil: .
Mieli opcję z all inclusive , która nie działała na całym obiekcie :idea: . Zapłacicli za pokoje w samym centralnym hotelu , dostali gdzieś na uboczy bez mozliwości zmiany pokoju a właściwie hotelu. Oczywiście rezydent rokładał ręce . W każdym razie koszmar :idea:
Tak więc uważajcie na ten hotel :idea:

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 27 lip 2009, o 12:54

minimus pisze: cArLoS, ale poco poinformowałeś polską policję o kradzieży na Dominikanie?
...gdyby to ode mnie zależało to wogole nie zawracałbym gitary Policji, wymaga tego Bank i ubezpieczyciel karty, chcę wkoncu odzyskać pieniądze, a skoro wymagane do tego jest powiadomienie Policji, tak też uczyniłem - właścicielem konta jest obywatel PL , bank jest podmiotem gosp. na terytorium PL, a więc czemu myslisz iż miałbym niepokoić tym faktem policje na Dominikanie. Prawdę mówiąc nie sądzę aby sprawa poleżała na jakimkolwiek biurku dłużej aniżeli 14 dni.
Obrazek

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 27 lip 2009, o 12:55

ky pisze: Poprosiłeś tę bufetową o odmowę przyjęcia zgłoszenia na piśmie?
chyba bym się nie odważył ;-) nie miałem 48h aby siedziec na dołku za obrazę funkcjonariusza na służbie :D
Obrazek

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 27 lip 2009, o 14:34

cArLoS pisze: chyba bym się nie odważył ;-) nie miałem 48h aby siedziec na dołku za obrazę funkcjonariusza na służbie :D
kiedys mi pan dzielnicowy wmawial cos i ze jak bedzie chcial napisze w raporcie, ze sasiedzi mu tak powiedzieli i nic nie zrobie (w sensie chcial mnie zastraszyc).

Akurat mialem komorke w rece i zapytalem czy wie, ze go nagrywam (oczywiscie blef). Strasznie szybko zwial i wiecej nie bylo problemu :mrgreen:

ODPOWIEDZ