tvn.turbo - kto to są ci prowadzący?!

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 97 razy

tvn.turbo - kto to są ci prowadzący?!

Post 30 sie 2009, o 19:11

a bo znów do posiłku uruchomiliśmy tvn.turbo i znów trafiło na "jazda polska". :-|

żeby jednak nie było, że jestem malkontentem zacznę od oświadczenia, iż:
- Patryk Mikiciuk szacuneczkiem moim wielkim się cieszy. nie dość, że dużo o starszych samochodach wie, nie dość, że wyszukuje ludzi/miejsca takie, że szczęka opada, to jeszcze potrafi o samochodach opowiadać. tak, że słuchać się chce.
- Adam Kornacki bardzo wpożo. umie jeździć, uczy się jeździć i najważniejsze - w porównaniu z tym co się działo kilka lat temu - znaczący progres jeśli chodzi o przekaz. w tej chwili naprawdę jestem w stanie zrozumieć (z jego opisu) różnicę między super-duper Audi a super-duper Mercedesem.
- gościu od ciężarówek (nie pamiętam nazwiska, sorry), też jest ok.

ogólnie doceniam fakt, że tvn.turbo zrozumiało wreszcie, że pani Martyna Wojciechowska NIE JEST specem od motoryzacji. albo czymkolwiek od motoryzacji.

ALE

nie mogę rozumiem swoim pojąć idei programu cyklicznego "operacja tuning" i tego, co robi w tym programie prowadzący. jeszcze nie słyszałem z jego ust jakiejkolwiek konstruktywnej wypowiedzi (w tym programie). gościu staje (od czasu do czasu) przed perełkami motoryzacyjnymi, rozmawia (od czasu do czasu) z prawdziwymi fachowcami i.... i wychodzi cała jego motoryzacyjna indolencja. problem w tym, że ktoś inny, z większą wiedzą, albo większym zapałem, wyciągnąłby z tych ludzi morze informacji. niestety, jeśli ktoś zamiast wciągnąć interlokutora w dyskusję na poziomie i na temat, jest w stanie wydusić z siebie niewiele więcej niż "to zajebiście", to...

pan Jakub Bielak, który - na to liczyłem na początku - będzie pokazywał rzeszom polaków na czym polegają nasze grzechy główne a jego misją będzie ich plenienie, z uporem maniaka robi z siebie pajaca (błazen to zbyt dumnie brzmi, w tym kontekście), spłycając każdy temat, do którego się dotknie. przykładów podawać mi się nie chce, mam jednak bardzo prywatną uwagę do pana Jakuba: następnym razem, jak będziesz pan robił program o samochodach terenowych, skonsultuj się. Adama Szyszko zapewne pan znasz. wystarczy jeden telefon.

ale prawdziwa świeczka na torcie, to niejaki Marcin Prokop. kto to jest? co on może powiedzieć o samochodach? dowcip? lepiej nie. wychodzi na to, że program "automaniak" musi, a raczej MUSI być prowadzony przez jakąś odmianę pani Wojciechowskiej. "na motoryzacji się nie znam, ale piszą o mnie w "FuckT"

a może jednak pan "tede", pan Prokop i paru innych mają fenomenalne przygotowanie do prowadzenia programów motoryzacyjnych, tylko ja tego - jak kot pustyni - ogarnąć nie mogę.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: tvn.turbo - kto to są ci prowadzący?!

Post 30 sie 2009, o 20:09

No coż :arrow: układy Panie układy :evil:

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L
Polubione posty: 0

Post 30 sie 2009, o 20:14

chyba nie o to chodzi. Po pierwsze budżet tam podobno mają mniej więcej zerowy. Ale przede wszystkim to nie takie fachury jak my mają być odbiorcami, tylko leszcze.

Żeby podobało sie nam i leszczom musiliby znaleźć kogoś naprawdę dobrego. Nie tylko musiałby wiedzieć co mówi, ale jeszcze robić to w jakiś ciekawy i przystępny sposób. A to juz w polskiej telewizji musiałaby być osobistość wyjątkowa :lol:

timoor
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Forek 2.0 N/A + Legaś 2.2 GX

Post 30 sie 2009, o 20:15

TvNy żyją z oglądalności , jeśli program będzie zbyt hermetyczny nie będą go oglądać Pan Zenek i Pan Józek z Wólki Dolnej i innych miejscowości do 10 tys. mieszkańców czyli głównego targetu TVNu czy Polsatu. Stąd ogólności więcej w nim niż rzetelności. Tak im się zdaje i mi też. Chociaż na przykład na rynku fonograficznym w latach 80-siatych niszę znalazła wytwórnia 4AD i dobrze na tym wyszła, mimo że wszyscy się śmiali, że nic z tego nei będzie, bo zbyt mało ludzi słucha alternatywnej muzyki. Tak mi się zdaje , że to nie układy tylko pieniądze i strach przed ryzykiem , bo jak słupki spadną to wylecimy.
Struś ma wielkie oczy.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 30 sie 2009, o 20:17

Mnie bardzo się podobał Gość który jeszcze niedawno prowadził program " gadżetlab " , fachowo interesująco i błyskotliwie. Ale niestety już go nie ma i prowadzi jakiś Pan ,który jest beznadziejny jak Sip :idea:
szkoda :-(

timoor
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 30 sie 2009, o 20:24

Piter 35 pisze: Mnie bardzo się podobał Gość który jeszcze niedawno prowadził program " gadżetlab " , fachowo interesująco i błyskotliwie. Ale niestety już go nie ma i prowadzi jakiś Pan ,który jest beznadziejny jak Sip :idea:
szkoda :-(

Ale to nie był moto magazyn chyba, nie? Tylko taki bardziej w kierunku discovery "jak to działa" czy coś w tym stylu.

Ja ostatnio, służbowo, badałem zainteresowania mężczyzn (bez insynuacji:-] ) miedzy 35-50 rokiem życia, poza głównymi aglomeracjami miejskimi, czyli właśnie ci do których trafiają głownie telewizje. I na pierwszym miejscu z OGROMNĄ przewagą nad resztą jest wędkarstwo. Motoryzacja i majsterkowanie pod koniec pierwszej dziesiątki. Ci ludzie się nie interesują takimi rzeczami w charakterze hobby , bo to ich chleb powszedni i obowiązek często a nie czas wolny :)
Struś ma wielkie oczy.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 30 sie 2009, o 20:40

timoor pisze: Pan Zenek i Pan Józek z Wólki Dolnej i innych miejscowości do 10 tys. mieszkańców czyli głównego targetu TVNu czy Polsatu
Czy aby Pan za bardzo nie spłycasz, bo mnie akurat z lekka obrażasz takim stawianiem sprawy, tylko dlatego, że zamieszkiwuje, jak jakis odsetek forumowiczów, wieś, tzw....

Programy robi się pod target bezmyslny, który ichni program będzie oglądal do bólu przez cały tydzień, ponieważ sie opierdala i siedzi w chałupie na dupie bez żadnej inwencji ze swej strony, aby przemyslec, co ogląda.
zwykla przeżuwanie papki.
Ot syndrom Ferdka Kiepskiego, czy jak on tam się zowie.

Wymienione chopaki przez Damazia blyszczą tylko dlatego, że pokażą legitke dziennikarską i przedstawiciele importera/sprzedawcy/producenta sraja w gacie, aby tylko omawiany przez nich samochód nie zostal za bardzo schlastany.
Nic to, że taki Mikiciuk wpierdoli furę za 2 sety w bagno, bo zapomnial dno wysondować, Maznas zajedzie jakąś Subaryne i bedzie krzyczał o następną, itd. itp.

Ot, dziennikarze.... :roll:
Dolce far niente ;-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sie 2009, o 20:45

timoor pisze:jeśli program będzie zbyt hermetyczny nie będą go oglądać Pan Zenek i Pan Józek z Wólki Dolnej i innych miejscowości do 10 tys. mieszkańców czyli głównego targetu TVNu czy Polsatu.
no ja bardzo przepraszam, ale jeśli staje naprzeciw siebie dwóch gości, z czego jeden to kompletny ignorant (tede) a drugi to kompletnie zakręcony maniak sypiący numerami katalogowymi części, to dla mnie jest to hermetyczne.
NIE HERMETYCZNE jest wtedy, kiedy między mną (widzem - średnio zorientowanym, ale akurat mającym czas) a zakręconym maniakiem staje przekaźnik/translator/moderator... nazwij jak chcesz. ale ktoś kto zamieni "bełkot" zakręconego maniaka w ciekawą opowieść.
timoor pisze:na pierwszym miejscu z OGROMNĄ przewagą nad resztą jest wędkarstwo
uwaga pierwsza:
podobno Polacy są znani z tego, że kłamią ankieterom.

uwaga druga:
tę informację powinieneś raczej ładnie opakować i .... zanieść do tvn.turbo. :razz:

pytanie trzecie:
czy możesz podać pierwszą 10 (skoro nie poszedłeś do tvn :giggle: ) ?

baro
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 30 sie 2009, o 21:37

Piter 35 pisze: Mnie bardzo się podobał Gość który jeszcze niedawno prowadził program " gadżetlab "
Pewnie dlatego, że Gość ten jeździł Legacy lub OBK :mrgreen:
Pokazał kiedyś kluczyk od swojego auta przy jednym z testów i od tego momentu zyskał mój większy szacunek :-)

timoor
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 30 sie 2009, o 21:47

FUX pisze: czy aby Pan za bardzo nie spłycasz, bo mnie akurat z lekka obrażasz takim stawianiem sprawy, tylko dlatego, że zamieszkiwuje, jak jakis odsetek forumowiczów, wieś, tzw....

Nie było to w żadnym wypadku moim celem Panie FUX :) Sam przez część życia byłem tą grupą docelową i za kilka miesięcy znowu będę za co dziękuję losowi ;]. Traktuję to określenie jako definicję targetu , do którego kierowane są konkretne produkcje Polsatu i część TVNu. Kobiety 20-45 TVN Style szeroki target - głownie miasta. Mężczyźni 35-55 Magazyn typu "Taaaka ryba" w Polsacie (fajny zresztą) czy TVN Turbo - małe miejscowości.
Moim celem było pokazanie drugiej strony medalu. Czasem , żeby coś było " w ogóle" , musi być średnie i nie chodzi , tak mi sie wydaje, o wspomniane przez Pitera układy , tylko zwykłe względy ekonomiczne. Dużo więcej ludzi przyciągną cycki Martyny, które nota bene łatwiej i taniej nakręcić, niż najbardziej szczegółowy wywód zawodowca o tuningu.
damaz pisze: no ja bardzo przepraszam, ale jeśli staje naprzeciw siebie dwóch gości, z czego jeden to kompletny ignorant (tede) a drugi to kompletnie zakręcony maniak sypiący numerami katalogowymi części, to dla mnie jest to hermetyczne.
Dla mnie też :) Co nie znaczy , że TVN to obchodzi.
damaz pisze: uwaga druga:
tę informację powinieneś raczej ładnie opakować i .... zanieść do tvn.turbo. :razz:
Oni o tym wiedzą ale nie będą sie bili z konkurencja która ma już swoją widownię - "Taaaka ryba" w Polsacie.
damaz pisze: pytanie trzecie:
czy możesz podać pierwszą 10 (skoro nie poszedłeś do tvn :giggle: ) ?
Sprzęt audio
Gadżety electro
komputery
Sport
Militaria
Modelarstwo

A tak zapytam jeszcze z ciekawości zawodowej. Co powinno się znaleźć w takim programie motoryzacyjnym , żeby was zainteresował a jego produkcja nie kosztowała tyle co Top Gear?
Ostatnio zmieniony 30 sie 2009, o 21:56 przez timoor, łącznie zmieniany 1 raz.
Struś ma wielkie oczy.

Gość
5 gwiazdek

Post 30 sie 2009, o 21:50

baro pisze:
Piter 35 pisze: Mnie bardzo się podobał Gość który jeszcze niedawno prowadził program " gadżetlab "
Pewnie dlatego, że Gość ten jeździł Legacy lub OBK :mrgreen:
Pokazał kiedyś kluczyk od swojego auta przy jednym z testów i od tego momentu zyskał mój większy szacunek :-)
A to akurat nic niecodziennego.
Połowa ludzi z tefałenu jeździ jakimiś Subaru.
:giggle:

A jeśli chodzi o problem którego dotyczy ten wątek, to niestety nie mam opinii, bo nie oglądałem TVN Turbo z pół roku, albo i więcej...
:roll:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 31 sie 2009, o 08:06

na mnie źle działa jeszcze koleżka od majsterkowania "złota rączka" czy jakoś tak no nie mogę na gościa patrzeć normalnie :x
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Intak_i_nie
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 31 sie 2009, o 10:17

U mnie oglądalność TVNTurbo porównywalna jest z Romanticą :-P
Jak przeskakuje po kanałach i trafiam zakup kontrolowany VII albo nawet jest już VII to dostaje odruchy wymiotne, jak trafię uwaga pirat to nie napisze co u mnie wywołuje! :wall:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 31 sie 2009, o 10:24

Ja lubię Zakup Kontrolowany. Rozwala mnie, gdy lalunie z 20 cm paznokciami, w szpilkach, prowadzą auto trzymając kierownicę w jej najniższym punkcie jedną ręką, a drugą trzymając na drążku zmiany biegów, oceniają jednocześnie niezwykle fachowym językiem właściwości jezdne testowanego pojazdu. Żeby nie było, że jestem szowinistyczną świnią, to mogą to również być "męskie" odpowiedniki tych lal. ;-)
czarne jest piękne...

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sie 2009, o 10:26

"uwaga pirat" zasługuje na osobny wątek, IMO.
coby wszystkie niecenzuralne sformułowania w jednym miejscu trzymać :razz:

tylko jakim cudem taki majstersztyk utrzymuje się na antenie? pewnie policja dopłaca :cofee:

timoor pisze:Sprzęt audio
Gadżety electro
komputery
Sport
Militaria
Modelarstwo
to jeszcze jedno pytanie techniczne: czy to była ankieta z przygotowaną listą, czy panowie sami sobie wymyślali?

bo w to, że modelarstwo jest przed motoryzacją to uwierzyć trudno. :roll:

Gość
5 gwiazdek

Post 31 sie 2009, o 10:37

damaz pisze: to jeszcze jedno pytanie techniczne: czy to była ankieta z przygotowaną listą, czy panowie sami sobie wymyślali?

bo w to, że modelarstwo jest przed motoryzacją to uwierzyć trudno. :roll:
pewnie chodzi o oglądanie modelek...
;-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sie 2009, o 10:44

gootek pisze: pewnie chodzi o oglądanie modelek...
a no popatrz, nie wpadłem. ale nadal coś nie halo, bo skoro tak, to powinno być w pierwszej trójce chyba...
;-)
vibowit pisze: Rozwala mnie, gdy lalunie z 20 cm paznokciami, w szpilkach, prowadzą auto trzymając kierownicę w jej najniższym punkcie jedną ręką, a drugą trzymając na drążku zmiany biegów, oceniają jednocześnie niezwykle fachowym językiem właściwości jezdne testowanego pojazdu.
a mi podoba się "to co? otwieramy maskę?". a potem obowiązkowa minuta wgapiania się w ... atrapę, którą osłonięty jest silnik. :lol:

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585

Post 31 sie 2009, o 10:52

damaz pisze: "uwaga pirat" zasługuje na osobny wątek, IMO.
coby wszystkie niecenzuralne sformułowania w jednym miejscu trzymać

co Was bardziej irytuje podczas oglądania programu:

- próby aktorskich umiejętności funkcjonariuszy po zatrzymaniu
- narrator komentator co potrafi "...94km/h w terenie zabudowanym, Policjanci musieli przerwać ten szaleńczy rajd..." ; "...160km/h na autostradzie, zaraz panowie policjanci pokażą kierwowcy w taryfikatorze, iż to jeszcze nie niemiecka autostrada..."

- ...a już najbardziej wku#$@ją mnie pytania - "...a dokąd się Pan tak śpieszy?" - za przeproszeniem , muszę kiedyś wypróbować "...a chu# Was to obchodzi..."

no bo zgrzałem się troszeczkę
projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sie 2009, o 10:57

Najbardziej wk... palkarza, gdy ten odezwie się do Ciebie per panie Karolu, a Ty mu na to, że nie jestes dla niego panem Karolem tylko panem Nowakiem.
Zaraz się chłopaki dyscyplinują.
Jeżeli juz masz placić, to i tak zaplacisz, bez spoufalania się... ;-)
Dolce far niente ;-)

timoor
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 31 sie 2009, o 11:21

vibowit pisze: Ja lubię Zakup Kontrolowany

ZK rządzi :)
gootek pisze: to jeszcze jedno pytanie techniczne: czy to była ankieta z przygotowaną listą, czy panowie sami sobie wymyślali?
to nie była ankieta tylko dane wewnętrzne producentów TV.

Ale możesz mieć racje w sprawie przekłamań. pamietam taka historię z ankieta uliczna pod tytułem "Jaki program ogladasz najczęściej" - wygrało Discovery :-] . Potem zbadano w kablówkach jaki kanał najczęściej jest emitowany i wygrało - uwaga - fashion Tv. jak zaczęli badać dlaczego, okazało się , że w czasie pokazów leci fajna muza i ludzie włączają sobie podczas prac domowych żeby leciało w tle , tak jak kiedyś MTV czy radio.

A ja ponowie pytanie. Jaki program motoryzacyjny spełniłby wasze oczekiwania ? nie musi być produkcji PL.
Struś ma wielkie oczy.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 31 sie 2009, o 11:22

FUX pisze: Najbardziej wk... palkarza, gdy ten odezwie się do Ciebie per panie Karolu, a Ty mu na to, że nie jestes dla niego panem Karolem tylko panem Nowakiem.
A po co od razu tak ostentacyjnie? Nie lepiej zwrócić się do niego tak samo... panie Jacku, panie Wacku czy jak mu tam na chrzcie dali? Też się wkurzy :giggle:

edit:
Nie oglądam TVN Turbo, czy niejaki pan Zbigniew U., zdymisjonowany kiedyś komisarz policji i były mąż pani aktorki Skrzyneckiej to jeszcze tam coś prowadzi?
Z najświeższych wieści na Pudelku :giggle: dowiedziałam się, że rzekomo ma on pisać swoją autobiografię :roll: . Już widzę te kolejki w księgarniach. Topowa pozycja będzie zapewne :roll:
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 31 sie 2009, o 11:38

cArLoS pisze:
damaz pisze: "uwaga pirat" zasługuje na osobny wątek, IMO.
coby wszystkie niecenzuralne sformułowania w jednym miejscu trzymać

co Was bardziej irytuje podczas oglądania programu:

- próby aktorskich umiejętności funkcjonariuszy po zatrzymaniu
- narrator komentator co potrafi "...94km/h w terenie zabudowanym, Policjanci musieli przerwać ten szaleńczy rajd..." ; "...160km/h na autostradzie, zaraz panowie policjanci pokażą kierwowcy w taryfikatorze, iż to jeszcze nie niemiecka autostrada..."
Zdecydowanie moim faworytem jest narrator :thumb: Ten facet to diament. Platforma powinna go wynająć do spotu reklamowego przeciwko PiS, albo na odwrót :giggle:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sie 2009, o 11:56

timoor pisze: A ja ponowie pytanie. Jaki program motoryzacyjny spełniłby wasze oczekiwania ? nie musi być produkcji PL.

mi we wszystkich ankietach/glosowaniach wychodzi, że jestem jakąś niszą, ale co mi tam...
tak naprawdę to zainteresowany byłbym dwoma różnymi programami.

1. szoł w stylu mieszanki Top Gear z 5th Gear. najnowsze modele, moto wieści, porównania a wszystko w niebanalnej formie. niebanalnej od strony wizualnej i słuchowej. właściwie to Top Gear jest prawie tym o co chodzi, z małymi "ale"
- jednak wyłazi z nich Bryto-centryzm. niektóre oceny są wręcz nieobiektywne.
- czasami odlatują zbyt daleko od motoryzacji (kiedyś pół programu poświęcili traktorom)

2. program w stylu budujemy samochód. z tym, że nie chodzi o wszystkie amerykańskie pokazówki "monstrum w 5 dni". kiedyś widziałem angielski (znowu) program, w którym gościu remontował lub restaurował samochody, coby je później odsprzedać. za każdym razem był to inny samochód i było pokazane (rzeczywiście pokazane) jak się to robi krok po kroku. łącznie z komentarzem "dlaczego tak a nie inaczej". kiedyś pokazywali budowę terenówki. też od podstaw i też ze szczegółami.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 31 sie 2009, o 12:25

W TVNT nie ma co ogladac, od kiedy przestali puszczac Top Gear.

Czasami przeskakujac po kanalach trafie na Uwaga Pirat i zawsze mnie zastanawia to czy oni maja prawo nagrywac jezeli bym nie wyrazil zgody. Chyba bym w takiej sytuacji zadzwonil po Policje dla draki :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sie 2009, o 12:36

Jesteś w miejscu publicznym, mają prawo.
Kiedyś sie na jakieś prawo prasowe w związku z tym powoływali...
Dolce far niente ;-)

ODPOWIEDZ