R.Polański siedzi - wielkie oburzenie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

R.Polański siedzi - wielkie oburzenie

Post 28 wrz 2009, o 19:40

Jak pewnie zauważyliście a właściwie usłyszeliście niejaki Roman P. siedzi sobie w szwajcarskim pierdelku :!: .

Za chwilę rozpęta się burza a właściwie już się rozpętał o Jego uwolnienie :idea:
Wielcy artyści już piszą listy o Jego uwolnienie , nasz MSZ też już walczy a Ja się pytam dlaczego :?: :x
Przecież to gwałciciel i pedofil :idea: .
Musi byc ukarany i gadanie ,że już swoje odpokutował jest dla mnie totalna bzdurą :!: :!: :!:
Ciekawe jak wszyscy Oni ( obrońcy ) by się zachowywali i co mówili gdyby to Ich Córka padło ofiarą gwałtu :!:

Nie wiem jak Wy się na tą sprawę zapatrujecie ale dla mnie to skandal ,że tak dużo Ludzi Go broni :x
Gdy by mnie taka sytuacja spotkała to już był by trupem :evil:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Re: R.Polański siedzi - wielkie oburzenie

Post 28 wrz 2009, o 19:45

Piter 35, bo Polański to w końcu niezły reżyser jest, co oczywiście nie zmienia faktu, że w majestacie prawa wszyscy powinni być równi :-/ Nie można również mówić, że swoje odpokutował, bo przecież świadomie zwiał z USA i unikał wymiaru sprawiedliwości.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

baro
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 28 wrz 2009, o 19:53

I jeszcze to całe narodowe oburzenie.... "sprawą zajmują się już trzy ministerstwa i prawnicy prezydenta", wrrrrr............
Zaraz dostanę ataku agresji jak zobaczę kolejną mądrą głowę stającą w jego obronie w imię zasług :x
Przed chwilą rozłożył mnie podpis w Wiadomościach a propos tej sprawy "W MATNI PRAWA" :wall:

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 28 wrz 2009, o 19:54

Ten gwałt to chyba nie do końca gwałt był, tzn taki "klasyczny" :-|
Po angielsku to się nazywa statutory rape, czyli odbycie stosunku seksualnego z osobą nieletnią jest uważane za gwałt z definicji. I PODOBNO o to chodzi w tym przypadku.
Jak dla mnie to Romek sobie dwa razy gola strzelił. Pierwszy, jak se pofolgował z nieletnią (było sprawdzić jej dowodzić :lol: ), a drugiego jak uciekł ze Stanów. Miałby z dyńki już teraz, a skoro jest niewinny jak twierdzi bo sama chciała, nie wyglądała, prowokująco się zachowywała, bardzo mi się chciało proszęwysokiegosądu, blablabla, to może nic by mu nie zrobili. :whistle:

A poza tym to nasz rząd durniów z siebie znowu robi pisząc jakieś listy ministerialne :lol: Nie rozumieją chyba rozdziału władzy wykonawczej od sądowniczej. No ale nie wymagajmy za dużo.

BTW, widział ktoś Arno ostatnio? Ciekawym opinii :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2009, o 20:18

minimus pisze: Ten gwałt to chyba nie do końca gwałt był, tzn taki "klasyczny"
Po angielsku to się nazywa statutory rape, czyli odbycie stosunku seksualnego z osobą nieletnią jest uważane za gwałt z definicji. I PODOBNO o to chodzi w tym przypadku.
Trudno tu mówić o tzw " klasycznym gwałcie " . Oskarżony Roman R . podał małolacie środki nasenne i alkohol a później pokazał Jej jak to robia prawdziwi mężczyźni . Kutas niech idzie siedzieć , mam to gdzieś ,że jest wielkim reżyserem ( przyznaję iż lubię niektóre jego filmy i cenię kunszt reżyserski ).
Ale nie zmienia to faktu iż karę musi ponieść :!:

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 28 wrz 2009, o 20:20

Biedny Romek cały świat płacze nad losem Polańskiego a gubernator Arnold powinien zrobić wszystko
aby tego człowieka deportować do USA i ukarać, już dawno mógł poddać się karze dupcia się spięła
ten facet nie ma jaj .Co do naszego rządu to żenada i tyle pewnie ogłoszą żałobę narodową jeżeli Polański
zostanie ukarany.
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

minimus
5 gwiazdek

Post 28 wrz 2009, o 20:29

Piter 35, od tego własnie jest proces sądowy żeby wziąć wszystko pod uwagę, USTALIĆ FAKTY, i wydać wyrok. To co piszesz to są tylko spekulacje. Nie wiesz jak to było dokładnie. Ostrożnie z wyrokami.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2009, o 20:35

Minimus ja dobrze miem jak takie sprawy się toczą :idea:
Na Romeczka już czeka cała sprawa sądowa a czy są to spekulacje to nie sądze :idea:
Nigdy się oficialnie nie bronił przed tymi oskarżeniami , nie wybrał się do stanów przez X lat bał się :?: Skoro nie winny to dlaczego :?:
Nie chodzi mi oto by go spalić na stosie przed rozprawą to nie te czasy :idea:
Ale myślę ,że ma sporo na sumieniu jeśli chodzi o tą sprawę :idea:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 28 wrz 2009, o 20:36

Piter 35, 1000% racji!

minimus, w świetle prawa amerykanskiego, proces się nie zakonczył, ponieważ RP spier..., a więc nie ma przedawnienia...
ciekawe, czy byłby taki rwetes, gdyby to dotyczyło jakiegos polskiego Obywatela NO NAME...

Z innej bajki wyjazd jakiejś polskiej kapeli do usa i lament, że ich wykopali, bo mieli wizy turystyczne, a nie slużbowe; jechali do usa na koncerty...

Jedziesz zarabiać-musisz mieć odpowiednie kwity. Koniec, kropka.
Dolce far niente ;-)

minimus
5 gwiazdek

Post 28 wrz 2009, o 20:44

Piter 35 pisze:Minimus ja dobrze miem jak takie sprawy się toczą :idea:
Na Romeczka już czeka cała sprawa sądowa a czy są to spekulacje to nie sądze :idea:
Nigdy się oficialnie nie bronił przed tymi oskarżeniami , nie wybrał się do stanów przez X lat bał się :?: Skoro nie winny to dlaczego :?:
Nie chodzi mi oto by go spalić na stosie przed rozprawą to nie te czasy :idea:
Ale myślę ,że ma sporo na sumieniu jeśli chodzi o tą sprawę :idea:
Ja tylko (chyba jednak aż) mówię żeby się nie śpieszyć z osądami zanim nie poznamy wszystkich faktów.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 28 wrz 2009, o 20:48

minimus pisze: Ja tylko (chyba jednak aż) mówię żeby się nie śpieszyć z osądami zanim nie poznamy wszystkich faktów.
A jakie fakty masz na myśli?
Bo ja tylko jeden ... odbył stosunek z 13 letnim dzieckiem. I choćby taka młoda kózka wiła się przed nim nago, to nie miał prawa jej tknąć :idea:
baro pisze: Zaraz dostanę ataku agresji jak zobaczę kolejną mądrą głowę stającą w jego obronie w imię zasług :x
Taaa.... a co jeden to większy autorytet moralny :roll:
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

minimus
5 gwiazdek

Post 28 wrz 2009, o 20:56

Hmm, ten lincz nie dla mnie. :?

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 28 wrz 2009, o 21:00

Piter, to chyba niedokładnie jest tak jak myślisz. Parę istotnych informacji podaje Węglarczyk na swoim blogu:
http://bartoszweglarczyk.blox.pl/2009/0 ... kiego.html

Zgadzam się, że w końcu sprawiedliwość powinna zwyciężyć, bo niby czym miał sobie Polański zapracować na nietykalność.
czarne jest piękne...

Piter 35
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2009, o 21:22

Vibek wybacz ale :arrow: Zgodnie z prawem nie ma to znaczenia - Polański złamał prawo i powinien ponieść odpowiedzialność (i częściowo poniósł, bo spędził w więzieniu47 dni, a w 1993 r. zawarł ugodę z ofiarą, najprawdopodobniej wypłacając jej wysokie odszkodowanie).

To kara to śmiech na sali , 47 dni za gwałt i odszkodowanie :idea:
Za swoje grzechy trzeba zapłacić i dziwi mnie fakt ,że jest ogólne zdziwienie oraz oburzenie :idea:
A czy sędzia chciał na tej sprawie zrobić karierę :?: mało mnie to obchodzi . Są instancje odwoławcze i to nie jest trzeci świat :idea:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2009, o 21:25

Piter 35, ale tam nikt nie napisał, że to już koniec. Odsiadkę w areszcie wlicza się w poczet kary stąd to "częściowo". Rzadko zgadzam się z Węglarczykiem, ale tutaj akurat pisze z sensem.
czarne jest piękne...

Piter 35
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2009, o 21:28

Zobaczymy już niedługo jakie kwiatki wyjdą na rozprawie :idea:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 28 wrz 2009, o 21:45

Ja tam nie wiem co on jej zrobił i jak bardzo ona tego chciała, wpieniające jest po prostu to, że po raz kolejny widać, że bycie osobą publiczną stawia człowieka ponad prawem lub wywołuje specjalne traktowanie.
Tak było z Otylią (której naprawdę serdecznie współczuję tragedii) - która gdyby była "Kowalską" pewnie by siedziała, a na pewno nie miała już prawka.
Tak było z Kotańskim, w przypadku którego ludzi idących drogą, a będących przyczyną wypadku niemal zlinczowano publicznie, a gdyby to był "Kowalski" to nikt by ich nawet nie szukał.
Tak było z Geremkiem, w sprawie którego śmierci błyskawicznie wszystko stanęło na głowie by się dowiedzieć czy zasnął czy może nie.
...i wiele wiele innych aktorów, polityków, prawników złapanych po pijaku i nie tylko, a puszczanych bezkarnie. Bo im wolno.
Nic, tylko zostać gwiazdą w tym kraju :roll:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 28 wrz 2009, o 22:10

A co, jeżeli czyn, który popełnił Polański nie jest przestępstwem w Polsce/Szwajcarii, albo nastąpiło przedawnienie karalności :?:
Czy wtedy ekstradycja też jest ok :?:
Oczywiście nie spodoba mi się brak równości wobec prawa - bo znany reżyser.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 28 wrz 2009, o 22:14

Niestety. Chore to jest. Prawo, ktorego tak cholernie przestrzegaja wobec zwyklych obywateli nagle jest nieistotne - bo Romek to odbry chlop.
US&A powinni dla nich zrobic ladny proces pokazowy. Jak tu maja na nas normalnie patrzec w swiecie.

A Polanskiemu, jezeli rzeczywiscie byly ugody etc adekwatna kara w grubej walucie na dzieci, abo co - bo posadzenie go po 30 latach za wiele nie nie zmieni.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2009, o 22:21

remek pisze:Jak tu maja na nas normalnie patrzec w swiecie.
Ale dlaczego nas? Przecież on nie mieszka w Polsce i od lat spokojnie porusza się po całym (prawie) świecie.
czarne jest piękne...

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 28 wrz 2009, o 22:22

So What! pisze:A co, jeżeli czyn, który popełnił Polański nie jest przestępstwem w Polsce/Szwajcarii, albo nastąpiło przedawnienie karalności :?:
.
prawnikiem nie jestem, ale na chłopski rozum jeśli przestępstwo miało miejsce na terenie USA to podlega pod ichniejszy kodeks karny...

Co do całej sprawy....żenada, zwłaszcza w kontekście pisania listów o ułaskawienie czy wstawiania się za Polańskim ludzi ze świata "kultury" :wall: :wall: :wall: . I tak się zastanawiam, czy gdyby dziecko tych orędowników okazania miłosierdzia dla reżysera zostało "ukochane w pupę" przez tego twórcę to czy również prezentowaliby chrześcijańską postawę i wygłaszali swoje wspaniałe mowy....
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2009, o 22:24

vibowit pisze: Ale dlaczego nas? Przecież on nie mieszka w Polsce i od lat spokojnie porusza się po całym (prawie) świecie.
w sensie pierwsza czesc byla o politykierach i ich swietym ruszeniu ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 28 wrz 2009, o 22:31

Barthol pisze: prawnikiem nie jestem, ale na chłopski rozum jeśli przestępstwo miało miejsce na terenie USA to podlega pod ichniejszy kodeks karny...
Mówimy o ekstradycji ;-) Oczywiście w tym konkretnym przypadku są to rozważania czysto teoretyczne, bo akurat na gruncie umowy pomiędzy USA, a Szwajcarią bez znaczenia jest, czy czyn, który popełnił Polański, jest przestępstwem w Szwajcarii, czy też nim nie jest.
Barthol pisze: Co do całej sprawy....żenada, zwłaszcza w kontekście pisania listów o ułaskawienie czy wstawiania się za Polańskim ludzi ze świata "kultury" :wall: :wall: :wall:
Zgoda :!:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 28 wrz 2009, o 22:52

O, rany, nie czepiajcie się "artystów", jak kogoś z was (nie daj Boże!) przymkną za pedofilię, malwersacje w firmie albo jazdę na bani - też połowa tu obecnych będzie protestować, jeszcze zanim pomyśli, w imię stadnej solidarności... człek już tak ma ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2009, o 22:58

WiS, ale my to co innego :mrgreen:

ODPOWIEDZ