WiS pisze:Jak będziecie mieli jakiś ogólnopolski zjazd lub kursokonferencję metodyczną, może tłumaczcie tym mniej rozgarniętym kolegom, co i jak...

Problem w tym, że niestety nie ma spotkań instruktorów z egzaminatorami, co bardziej zaradni instruktorzy idą po prostu do WORDu do Egzaminatora Nadzorującego (on jest najbardziej wiarygodny i dba o to, żeby WSZYSCY egzaminatorzy oceniali tak samo za to samo) i wypytują o konkretne sprawy.
Najgorsze jest to, że jak są spotkania egzaminatorów czy dyrektorów WORD z przedstawicielami władzy to jest zupełna kicha bo politycy lepiej wiedzą co zmienić niż egzaminatorzy czy instruktorzy :-x
EDIT:
Zamęczycie mnie
Jako pisze:No to ja się zapytam, dlaczego sygnalizatory świetlne na rondach te przed zjazdem są umieszczane po zewnętrznej prawej stronie a nie po obu stronach. Ponieważ codziennie jeżdżę po brudnie widzę jak nauki jazdy zatrzymują się w połowie ronda przed czerwonym bo przecież nie mogą sugerować się sygnalizatorem umieszczonym za rondem.
Trudno mi powiedzieć nie wiedząc jak wygląda to rondo, generalnie jak są 2 pasy na rondzie to i sygnalizatory powinny być po obu stronach, jak jest jeden pas to znaki i światła daje się tylko z prawej strony, zjechać z ronda też nie mogą jeśli:
1. przed zjazdem z ronda stoi czerwone światło.
2. lub za skrzyżowaniem (przed światłami już za zjazdem z ronda) nie ma możliwości kontynuowania jazdy (czyli nie mogą zablokować komuś drogi).
Jako pisze:dlaczego znak ustąp pierwszeństwa przejazdu nie powoduje konieczności umieszczenia znaku jesteś na drodze z pierwszeństwem przejazdu.
To jakieś chore że dojeżdżając do skrzyżowania bez znaków zwalniam żeby ustąpić pierwszeństwa z prawej i w tym momencie orientuję się, że dla nich ustawiono znak ustąp pierwszeństwa.
Moim zdaniem znak musi być jeśli jest to skrzyżowanie dróg twardych (a nie twardej z gruntową lub jakiś lokalny wyjazd z posesji) i jeśli nie jest to skrzyżowanie równorzędne (bez znaków lub ze znakiem "X" - wtedy obowiązuje reguła prawej ręki), widocznie ktoś zawalił, zgłoś to do jakiegoś Zarząd Dróg niech uzupełnią znaki, powinien stać jakiś znak pierwszeństwa (D-1), coś o wlotach dróg podprządkowanych (A-6a, A-6b, A-6c, itp.) lub o pierwszeństwie łamanym (T-6) ale te zawsze są ze znakiem pierwszeństwa D-1.