Malowanie felg aluminiowych
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Malowanie felg aluminiowych
Wodzowie,
Gdzie w Wawie lub okolicach znajde sprawdzony zaklad gdzie mozna wypiaskowac i pomalowac proszkowo felgi? Chodzi mi o jakies sprawdzone miejsce, nie takie wygooglane. Nigdy tego nie robilem i bladego pojecia nie mam gdzie to zrobia dobrze.
Gdzie w Wawie lub okolicach znajde sprawdzony zaklad gdzie mozna wypiaskowac i pomalowac proszkowo felgi? Chodzi mi o jakies sprawdzone miejsce, nie takie wygooglane. Nigdy tego nie robilem i bladego pojecia nie mam gdzie to zrobia dobrze.
Re: Malowanie felg aluminiowych
Polecam Ci Janusza Seligę w Żyrardowie przy Wawelskiej 10 a tel. 0502 279 277.
Robiłem tam kilka kompletów felg i jestem mocno zadowolony zarówno z piaskowania jak i malowania proszkowego.
Edyta: typ nie maluje kapselków plajzdiczanych - ale na to też jest metoda Słodowego.
Robiłem tam kilka kompletów felg i jestem mocno zadowolony zarówno z piaskowania jak i malowania proszkowego.
Edyta: typ nie maluje kapselków plajzdiczanych - ale na to też jest metoda Słodowego.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
Mam, nie sa zniszczone. Sa w calkiem niezlym stanie tylko jakis genialny "ktos" jak wywazal kola to pozakladal odwazniki na rant felgi, zamiast je poprzyklejac od wewnatrz jak sie to powinno przy aluminowych felgach robic. Efekt jest taki, ze jak pozdejmowalem odwazniki to po spodem lakier nie jest zbyt piekny i jest ewidentny slad ze cos bylo zalozone. Na jednej feldze moze bym przebolal, jednak ten "ktos" sie uparl i okaleczyl wszystkie czteryKonto usunięte pisze:A masz już te felgi wodzu? Bardzo zniszczone są?

Przeszkadza mi to bardzo, znasz mnie przeciez. Musze pomalowac koniecznie bo mi sie zle bedzie jezdzilo

-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
Michal, wielkie dzieki za namiar. Zadzwonie jutro i spytam o terminy. Mam nadzieje, ze nie beda z kosmosu w stylu za trzy tygodnie.michal pisze: Polecam Ci Janusza Seligę w Żyrardowie przy Wawelskiej 10 a tel. 0502 279 277.
Darek, gość robi felgi dwa-trzy dni robocze. U niego zrobiłem na grafit forkowe oemy i jestem werihapi. Jeżeli chcesz "zastępcze felgi" to mam w garażu stalówki 16" 5x100 - ino z lekkim brakiem gumy jak na jazdę po drogach ;>
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
Widze, ze gust mamy podobnymichal pisze: U niego zrobiłem na grafit forkowe oemy i jestem werihapi.

Szymon, hmm wydawało mi się, że widziałeś na żywo.
Eniłej - na szybko mam tylko jakiś ścinek z komórki.

Eniłej - na szybko mam tylko jakiś ścinek z komórki.

Jeżeli ten kolor co na zdjęciu Ci sztymi to patent i materiały na zmianę barw dekielków posiadam :>Tasior_Miedziak pisze:Widze, ze gust mamy podobnymichal pisze: U niego zrobiłem na grafit forkowe oemy i jestem werihapi.Dzieki za oferte zastepczych felg
Na razie mam na czym jezdzic, ale bede pamietal w razie czego...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Dzięki! Nie wykluczam, że je widziałemmichal pisze: Szymon, hmm wydawało mi się, że widziałeś na żywo.

Właśnie przemalowałem "zimowe" felgi (te, które miałem w Rudnikach) na grafit. Byłem ciekaw, jak wygląda grafit w czarnym Forku

Lakier bazowy w sprayu plus lakier bezbarwny w sprayumichal pisze: Jeżeli ten kolor co na zdjęciu Ci sztymi to patent i materiały na zmianę barw dekielków posiadam :>

-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
WOW
No musze przyznac, ze na czarnym Forku takie ciemne grafitowe felgi wygladaja pieknie!!! Nic dodac nic ujac. Po prostu pieknie. O niebo lepiej niz oryginalny kolor. Poprosimy wiecej zdjec!!!
Tylko ze ja mam granatowy metalik i jasna bezowa tapicerke. Troche mi brakuje wyobrazni zeby wydumac czy grafitowy kolor felg bedzie dobrym polaczeniem z granatowym. Cos mi sie zdaje, ze moze byc niezle tylko zeby ten grafitowy byl jasniejszy. Nie taki ciemny jak na Twoim Forku.
Zaczarowany ołówek by sie przydal...

Tylko ze ja mam granatowy metalik i jasna bezowa tapicerke. Troche mi brakuje wyobrazni zeby wydumac czy grafitowy kolor felg bedzie dobrym polaczeniem z granatowym. Cos mi sie zdaje, ze moze byc niezle tylko zeby ten grafitowy byl jasniejszy. Nie taki ciemny jak na Twoim Forku.
Zaczarowany ołówek by sie przydal...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Tasior_Miedziak pisze: Tylko ze ja mam granatowy metalik i jasna bezowa tapicerke.
To mi coś przypomina

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
vibowit, egocentryczny strasznie jesteś. Myślałem o innym produkcie teutońskiej techniki 

Domyślam się, ale czuję się w obowiązku bronić wszystkich dzieł solidnej, niemieckiej myśli technicznej.Chloru pisze:vibowit, egocentryczny strasznie jesteś. Myślałem o innym produkcie teutońskiej techniki
Poza tym Lucek może nie zauważyć i nie będzie wiedział, że musisz oberwać.

czarne jest piękne...
- Chloru
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: Domyślam się, ale czuję się w obowiązku bronić wszystkich dzieł solidnej, niemieckiej myśli technicznej.
Ty klakierze Opla Ty !

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Photoshop twoim przyjacielem jestTasior_Miedziak pisze: Tylko ze ja mam granatowy metalik i jasna bezowa tapicerke. Troche mi brakuje wyobrazni zeby wydumac czy grafitowy kolor felg bedzie dobrym polaczeniem z granatowym.

So What! pisze: Lakier bazowy w sprayu plus lakier bezbarwny w sprayu![]()
1. Odtłuścić
2. Lekko przetrzeć drobnym papierem ściernym
3. Odtłuścić
4. Prysnąć raz lakierem metalik od poloneza w (najbardziej pasował kolorystycznie)
5. Obsuszyć opalarką
6. Poz 4 i 5 powtórzyć trzykrotnie
7. Efekt zajebiaszczy - trzyma ponad rok.
Darek, możemy się któregoś dnia umówić to se na szybko przełożysz jedno koło i zobaczysz bez fotoszopy ;>
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
Dzwonilem dzisiaj do tego goscia w Żyrardowie od malowania felg. Nie jest za dobrze. Raz, ze termin to dwa tygodnie najszybciej, a dwa, ze jest bardzo drogi.
Bylem tez dzisiaj na Łuckiej zeby posprawdzac czy felgi sa proste. Okazalo sie, ze jest bardzo dobrze, ale musialy zostac do kosmetycznych poprawek, jak to zostalo wyjasnione. Tam tez roboty maja tyle, ze najwczesniej beda na piatek.
Pogadalem tez sobie z tym facetem co felgi naprawia i mocno odradzal mi ich malowanie. Radzil, zeby na fabrycznym lakierze jezdzic poki sie da. Stwierdzil, ze trafic warsztat, gdzie dobrze proszkowo maluja jest bardzo ciezko. Mowi, ze dobrze pomalowana felga to rzadkosc. Zazwyczaj po jednym sezonie lub po dwoch sa do ponownego malowania. Jak malowanie jest niezbyt dobrze zrobione to i problemy z wywazaniem potem sa.
Kto jak kto, ale na Łuckiej to sie znaja na tych felgach wiec chyba nie ma powodu im nie ufac.
Powiedzial tez, ze oryginalne felgi Subaru maja bardzo cienki lakier, cienszy niz stosuje reszta producentow. Przez to jest mniej trwaly. No i rzeczywiscie pokazal mi, ze sa miejsca gdzie zaczyna mi na tych felgach juz puchnac lakier. Stwierdzil, ze przy subarowskich felgach to jest norma po paru latach intensywnego uzywania.
Takze tak czy siak, czeka mnie malowanie tylko musze znalezc jakis warsztat gdzie zrobia to w 4-5 dni, a nie w dwa tygodnie.
Bylem tez dzisiaj na Łuckiej zeby posprawdzac czy felgi sa proste. Okazalo sie, ze jest bardzo dobrze, ale musialy zostac do kosmetycznych poprawek, jak to zostalo wyjasnione. Tam tez roboty maja tyle, ze najwczesniej beda na piatek.
Pogadalem tez sobie z tym facetem co felgi naprawia i mocno odradzal mi ich malowanie. Radzil, zeby na fabrycznym lakierze jezdzic poki sie da. Stwierdzil, ze trafic warsztat, gdzie dobrze proszkowo maluja jest bardzo ciezko. Mowi, ze dobrze pomalowana felga to rzadkosc. Zazwyczaj po jednym sezonie lub po dwoch sa do ponownego malowania. Jak malowanie jest niezbyt dobrze zrobione to i problemy z wywazaniem potem sa.
Kto jak kto, ale na Łuckiej to sie znaja na tych felgach wiec chyba nie ma powodu im nie ufac.
Powiedzial tez, ze oryginalne felgi Subaru maja bardzo cienki lakier, cienszy niz stosuje reszta producentow. Przez to jest mniej trwaly. No i rzeczywiscie pokazal mi, ze sa miejsca gdzie zaczyna mi na tych felgach juz puchnac lakier. Stwierdzil, ze przy subarowskich felgach to jest norma po paru latach intensywnego uzywania.
Takze tak czy siak, czeka mnie malowanie tylko musze znalezc jakis warsztat gdzie zrobia to w 4-5 dni, a nie w dwa tygodnie.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, o 18:59 przez Tasior_Miedziak, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
Pomysl dobrymichal pisze:Darek, możemy się któregoś dnia umówić to se na szybko przełożysz jedno koło i zobaczysz bez fotoszopy ;>

- Chloru
- 6 gwiazdek
Tasior_Miedziak, z tego co wiem to Żyrardów się zna na robocie. Fakt, najtańsi być nie muszą. Konkurowanie tylko i wyłącznie ceną nikomu nie wychodzi na dobre
IMHO jak Cię stać to warto u nich poczekać 2 tygodnie. Malowali Compo Azraelowi AFAIR - mi się podobały baaaaardzo.
Pan z Łuckiej - super fachowiec. Myślę, że warto go posłuchać. Dodatkowo IMVHO niedorogi.

Pan z Łuckiej - super fachowiec. Myślę, że warto go posłuchać. Dodatkowo IMVHO niedorogi.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Tasior_Miedziak, ile to jest bardzo drogi w kontekście malowania felg?
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
A robil ktos u nich? http://www.renowacjafelg.pl
Mam do nich jakies 40km blizej (w jedna strone) no i sa sporo tansi. Pytanie jak z jakoscia?
Mam do nich jakies 40km blizej (w jedna strone) no i sa sporo tansi. Pytanie jak z jakoscia?