Pomocy!!!
Pomocy!!!
Witam.
Od roku poszukuje Imprezy i bardzo proszę o pomoc w doradzeniu gdzie szukać i na co zwrócić uwagę kupując Impreze. Rynek przepełniony jest Imprezami ściąganymi ze Stanów. Poszukuje opinii na temat tych modeli. Jaki wybrać? Automat, manual? Jaka jest różnica między niezawodnością tych skrzyń. Jaka różnica jest między modelami z EU a US. Zaznaczam że będzie to mój pierwszy Subaru w życiu i nie mam zamiaru używać go w sporcie. Interesuje mnie rocznik między 2003 do 2006-7 w cenie do 40k.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Od roku poszukuje Imprezy i bardzo proszę o pomoc w doradzeniu gdzie szukać i na co zwrócić uwagę kupując Impreze. Rynek przepełniony jest Imprezami ściąganymi ze Stanów. Poszukuje opinii na temat tych modeli. Jaki wybrać? Automat, manual? Jaka jest różnica między niezawodnością tych skrzyń. Jaka różnica jest między modelami z EU a US. Zaznaczam że będzie to mój pierwszy Subaru w życiu i nie mam zamiaru używać go w sporcie. Interesuje mnie rocznik między 2003 do 2006-7 w cenie do 40k.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Re: Pomocy!!!
zgłoś sie do takiego forumowicza Piter35 powinien ci pomóc
może coś doradzi

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Rozważania nad wyższością manualnej skrzyni nad automatyczną, lub odwrotnie, to jak rozważanie wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą - ilu użytkowników tyle opinii
Kilka dyskusji już na ten temat na forum było i nie sądzę, żeby się kolejna w tej kwestii rozwinęła, dlatego polecam poszperanie po forumie trochę, choć i tak dojdziesz do wniosku na koniec, że żadna jednomyślność w tej kwestii nie została osiągnięta
Wybierz więc to, co najbardziej przemawia do Ciebie.

Kilka dyskusji już na ten temat na forum było i nie sądzę, żeby się kolejna w tej kwestii rozwinęła, dlatego polecam poszperanie po forumie trochę, choć i tak dojdziesz do wniosku na koniec, że żadna jednomyślność w tej kwestii nie została osiągnięta

Wybierz więc to, co najbardziej przemawia do Ciebie.
Czarownica prawdę Ci powie :D
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ropuch pisze: Interesuje mnie rocznik między 2003 do 2006-7 w cenie do 40k.
W takiej cenie to raczej o wolnossącej imprezie myślisz, tak?
tak żle to chyba nie jestzofija pisze:Rozważania nad wyższością manualnej skrzyni nad automatyczną, lub odwrotnie, to jak rozważanie wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą - ilu użytkowników tyle opinii![]()

Opinie w tej sprawie moga być zasadniczo trzy:
- lepszy manual
- lepszy automat
- nie wiem / nie mam zdania

Ale argumentów lepszy/gorszy bo.... to już mnogość Panie 

Czarownica prawdę Ci powie :D
z mojego doświadczenia:
-zwolennicy automatu przytaczają całkiem dużo rzeczowych i obiektywnych argumentów...
-zwolennicy manualu mówią że tak wolą i już... i spinają się gdyby próbować z nimi o tym rozmawiać...

-zwolennicy automatu przytaczają całkiem dużo rzeczowych i obiektywnych argumentów...
-zwolennicy manualu mówią że tak wolą i już... i spinają się gdyby próbować z nimi o tym rozmawiać...

A co z wadliwością AT? Bardziej przemawia do mnie automat ale jeśli ma sie sypać to koszty napraw mogą być nie do przełkniecia. A jeśli chodzi o EU czy US? Są jakiś znaczące różnice w kosztach eksploatacji i wyposażeniu?
Naprawde mam problem z wyborem odpowiedniego modelu. Jest wiele WRX, RS i innych. Dostaje rozstroju nerwowego szukając odpowiedniego modelu, bo nie wiem na co zwracać uwagę...
Ta skrzynia jest produkowana bez większych zmian od 20 lat...Ropuch pisze:A co z wadliwością AT?
można miec do niej pewne uwagi, ale nie związane z wadliwością, bo jest trwała i niezawodna pod warunkiem, że była prawidłowo eksploatowana...
Jednak nie jestem pewny, czy nie jest tak, że jedynie Imprezy US-spec. występują z automatyczną skrzynią

Wówczas byłby do tego silnik wolnossący 2.5 l.
A tak nawiasem mówić dlaczego się uparłeś, żeby kupić akurat Imprezę?
Nie, żebym odradzał... tylko po prostu ciekawy jestem.

Ropuch, to określ najpierw czego od auta oczekujesz. Wtedy grono będzie mogło Ci doradzić.
na pewno nie przez Internet...zofija pisze:A ty byś umiał rzeczowo uczucia tłumaczyć?
na żywo - kto wie...

Ciężko to wytłumaczyć. Wygląda na cywilne zwykłe auto a jednak posiada sportową dusze. W tej chwili jestem w stanie spełnić swoje marzenie a do tego potrzebuje waszej pomocy by nie popełnić życiowego błędu ładując się w jakiś złom (w studnie bez dna).
Ropuch, z 40k to nie poszalejesz 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Czego od auta oczekuje... Przede wszystkim bezpieczeństwa, niezawodności we wszelakich warunkach atmosferycznych, by radził sobie w każdym terenie, na krótkie i na długie trasy bo duuużo jeżdże. A przede wszyskim ma przynosić radość z jazdy bez nasłuchiwania czy wszystko gra!!
czyli potrzebujesz wolnegossaka 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Kruszyn, tyz prowda 

Wersję EU (wolny ssak) również można kupić z automatyczną skrzynią biegów, nawet więcej różnych guziczków będzie miała, niż US-spec.gootek pisze: czy nie jest tak, że jedynie Imprezy US-spec. występują z automatyczną skrzynią
Wówczas byłby do tego silnik wolnossący 2.5 l.
Taki 2.5 chyba nie pali dużo więcej niż 2.0?
citan,citan pisze:Taki 2.5 chyba nie pali dużo więcej niż 2.0?
a Ty przypadkiem nie masz właśnie Imprezy z wolnossącym silnikiem 2.5 ?
Skoro tak, to najlepiej powinienieś wiedziec ile pali

- Przylepka
- 3 gwiazdki
- Auto: GieTunia MAZIego :))))
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
duuuzo jezdzisz duuuuzo bedzie palicRopuch pisze: bo duuużo jeżdże

Przylepka, ja w wolnossaku robię 500
Ale żeby impreza bez kurnikaaaa... ajć

Ale żeby impreza bez kurnikaaaa... ajć

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)