Subaru Forester 2,5 z USA vs. wersja europejska
Subaru Forester 2,5 z USA vs. wersja europejska
Witam fanów i fanatyków marki Subaru, w szczególności modelu Forester.
Zakochałem się w tym aucie i szukam wersji w automacie.
Pytanie mam czy warto w ogóle myśleć o modelach ściąganych z USA ? Czy one się zasadniczo czymś różnią ?
Są bardziej wadliwe albo podatne na jakieś uszkodzenia których brak w wersjach europejskich ?
Będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie na ten temat.
Pozdrawiam.
Witek
Zakochałem się w tym aucie i szukam wersji w automacie.
Pytanie mam czy warto w ogóle myśleć o modelach ściąganych z USA ? Czy one się zasadniczo czymś różnią ?
Są bardziej wadliwe albo podatne na jakieś uszkodzenia których brak w wersjach europejskich ?
Będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie na ten temat.
Pozdrawiam.
Witek
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Subaru Forester 2,5 z USA vs. wersja europejska
Nie, nie ma różnic, poza inną (trochę) gamą silników i rodzajem wyposażenia, głównie jakimiś bzdetami wkładanymi do wersji US.
Jakościowo są na pewno dokładnie takie same.
Jakościowo są na pewno dokładnie takie same.
Mogąbyć różnice w OBK i Legacy oraz Tribekach któe są robione w USA, Forestery i Imprezy są z tej samej linii w Japonii.
US-spece mogą mieć parę guzików mniej, np. regulacja wysokości świateł, podgrzewanie foteli, HOLD, POWER, do tego zegary w milach i temp. w Fawrenhajtach, a i radio bez RDSu i łapiące tylko nieparzyste stacje (np. 97.1 ale już nie 97.2). Zamiast tego jest możliwość podłączenia radia satelitarnego.Azrael pisze: Forestery i Imprezy są z tej samej linii w Japonii.

Ale można i żyć bez tego.

największa różnica między Subarakami z USA i Europy jest taka, że tych z USA jest więcej na portalu bezwypadkowe.net 

co wcale nie oznacza że te ściągane na handel z jewropy są zadbane, bezwypadkowe i od emeryta tylko że historię aut zza oceanu dużo prościej sprawdzić.naLeśnik pisze: największa różnica między Subarakami z USA i Europy jest taka, że tych z USA jest więcej na portalu bezwypadkowe.net
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Bardzo dziękuję za wyjaśnienia :)
Wiem że auto można sprawdzić po numerze VIN - tzn. jego historię, tylko czy jak dostanę od spzedającego ten numer VIN zgłaszam się do jakiejkowliek ASO Subaru czy taką historię można sprawdzić gdzieś indziej ?
Pozdrawiam
Witek
Wiem że auto można sprawdzić po numerze VIN - tzn. jego historię, tylko czy jak dostanę od spzedającego ten numer VIN zgłaszam się do jakiejkowliek ASO Subaru czy taką historię można sprawdzić gdzieś indziej ?
Pozdrawiam
Witek
jeśli jest to autko z USA to sprawdzasz w bazie Carfax. Za darmo sprawdzi ci to koleś z bezwypadkowe.net
Super :)
Już zakochałem się w tym forum :)))
Nie mówiąc już o tym że zakochałem się w Leśniku :))
Pozdrawiam
Witek
Już zakochałem się w tym forum :)))
Nie mówiąc już o tym że zakochałem się w Leśniku :))
Pozdrawiam
Witek
Europejskiego w praktyce w ogóle nie sprawdzisz.
DokładnieAzrael pisze: Europejskiego w praktyce w ogóle nie sprawdzisz.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
wicio007 pisze: Nie mówiąc już o tym że zakochałem się w Leśniku :))
wicio007, to zajzyj tu