Firmowy rachunek bankowy.
Firmowy rachunek bankowy.
Jak w temacie.
Potrzebny rachunek bankowy ,, na sztukę" prowadzony w pln.
Nie będę robił praktycznie żadnych operacji, no może kilka w roku. Najlepiej, żeby opłata za prowadzenie była 0,00/mąc; przelewy mogą być nawet po 5zł/szt.
Możecie coś wskazać?
Potrzebny rachunek bankowy ,, na sztukę" prowadzony w pln.
Nie będę robił praktycznie żadnych operacji, no może kilka w roku. Najlepiej, żeby opłata za prowadzenie była 0,00/mąc; przelewy mogą być nawet po 5zł/szt.
Możecie coś wskazać?
Dolce far niente 

Re: Firmowy rachunek bankowy.
No pewnie.FUX pisze:Możecie coś wskazać?

np: http://www.bankinfo.pl/porownanie%20kon ... owych.html
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
FUX, bierz inteligo, trzeba popierać krajowe
Co oznacza rachunek "na sztukę"? W sensie na jeden przekręt?
Co oznacza rachunek "na sztukę"? W sensie na jeden przekręt?

vibowit, dzięki; chodziło mi o to, czy w praktyce wygląda to tak samo, jak w tabeli/porownywarce...

EDIT: Zestawienie nie obejmuje rachunkow dla osob prawnych....
Prawie...Konto usunięte pisze: W sensie na jeden przekręt?

EDIT: Zestawienie nie obejmuje rachunkow dla osob prawnych....

Dolce far niente 

Załóż w mBanku.
Ja mam, polecam.
Przelewy 1 zł, wypłaty z bankomatów 2 zł, ZUS i skarbowy gratis, dostęp na platformie do funduszy i giełdy w razie czego
Ja mam, polecam.
Przelewy 1 zł, wypłaty z bankomatów 2 zł, ZUS i skarbowy gratis, dostęp na platformie do funduszy i giełdy w razie czego

Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
inteligo i wpłać stówę wtedy chyba utrzymanie i karta płatnicza za darmo. Jakichś extrasów chyba tam nie ma, nie wiem, bo wierzę tylko w żywe pieniądze, ale w sumie dobrze mi się korzysta z tego parę lat już.
Karty kredytowej przyczyny wszelkiego zła z piekła rodem inteligo nie dawało 2 lata temu, teraz nie wiem.
Karty kredytowej przyczyny wszelkiego zła z piekła rodem inteligo nie dawało 2 lata temu, teraz nie wiem.
hogi pisze: Załóż w mBanku.
Ja mam, polecam.
Załóż przez internet, umowę do podpisania przywiezie pod wskazany adres kurier.
Doradca Finansowy
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
hogi, dlaczego sam sobie podpowiadasz za pośrednictwem forum? Nie łaska napisać listu do siebie, co?
Bo Hogi jest tak miły i uczynny, że z całego serca pragnie przyłożyć się do wzrostu premii pracowników detalicznej części BRE Banku.
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
hogi, mBank to zło
Wszystko dają Ci na tacy i na telefon. A jak chcesz z czegoś zrezygnować, to się okazuje, że nawet listy polecone nie dochodzą.

- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
mBank i Alior...
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....
Ale FUX pyta o ofertę firmową, tu Inteligo nie jest już tak miłeremek pisze:inteligo i wpłać stówę wtedy chyba utrzymanie i karta płatnicza za darmo. Jakichś extrasów chyba tam nie ma, nie wiem, bo wierzę tylko w żywe pieniądze, ale w sumie dobrze mi się korzysta z tego parę lat już.

Ja mam konto firmowe w mBanku i jestem raczej zadowolona. Gdyby nie fakt że właśnie mi urząd skarbowy zajął konto za niezapłacony mandat, a mBank postanowił za tę operację skasować mi 30zł

przy zajęciach to całkiem niska opłata.barbie pisze: Gdyby nie fakt że właśnie mi urząd skarbowy zajął konto za niezapłacony mandat, a mBank postanowił za tę operację skasować mi 30zł
a US może prywatny mandat z firmowego konta pobrać?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
ZTCPamiętam, to owszem tak, jeśli jesteś osobą fizyczną prowadzącą działalność. gdyż albowiem, w takim przypadku finanse firmy i finanse osobiste nie są rozróżniane (przez administrację).inquiz pisze:a US może prywatny mandat z firmowego konta pobrać?
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Jak prowadzisz działalność na podstawie wpisu do ewidencji, to nie ma z tym problemuinquiz pisze: a US może prywatny mandat z firmowego konta pobrać?

NiestetySo What! pisze:Jak prowadzisz działalność na podstawie wpisu do ewidencji, to nie ma z tym problemuinquiz pisze: a US może prywatny mandat z firmowego konta pobrać?Generalnie US/ZUS dużo może.

Ale fajnie, że zrobili jedno zajęcie za 2 mandaty. 30zł do przodu

Obdzwonię ten Alior w poniedziałek. Powtorzę. Potrzebny rachunej dla firmy wpisanej do KRS.
Dzięki na tą chwilę za pomoc i opinie.
Dzięki na tą chwilę za pomoc i opinie.
Dolce far niente 

barbie pisze: Ale fajnie, że zrobili jedno zajęcie za 2 mandaty. 30zł do przodu
a jak mocno były przeterminowane ?
esilon, to nie ma znaczenia, opłata banku jest taka sama.
Jeden mandat na 200zł był z kwietnia, drugi na 50zł z lipca. Odsetki łącznie 17zł.
Jeden mandat na 200zł był z kwietnia, drugi na 50zł z lipca. Odsetki łącznie 17zł.
-
robanio007
- 2 gwiazdki
- Auto: Niebieski Robur
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Polecam Lukas Bank ,ja mam firmowe i prywatne,zero problemów i wszystkie przelewy za free,a ile kosztuje utrzymanie konta(rachunku) nie powiem bo nie wiem .Pozdr
...oleewam to,lubie te robote.
chodziło mi o cierpliwość wojewody, spóźniłem się chwilke z zapłatą za mandat stąd pytaniebarbie pisze:esilon, to nie ma znaczenia, opłata banku jest taka sama.

esilon, myślę że kluczowy był koniec roku, termin wystawienia papierków przez US to 29.12 

barbie pisze: termin wystawienia papierków przez US to 29.12
no to ich załatwiłem

dzieki za info;-)