Co szybszego kupić za trzy lata?
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Co szybszego kupić za trzy lata?
Hej,
gdyby chcieć za trzy lata kupić używane szybsze auto w stylu WRXa wyprodukowane powiedzmy w roku bieżącym - 2010 - co byście polecili? WRXów już nie ma , są tylko STi. 2.0 nie ma są tylko 2,5 (czy ten obecny silnik 2,5 nadal ma te same bolączki co dotychczasowe?).
Dla niej sprawa prosta - coś dużego - OBK, Forek, Tribeca.
A dla mnie - problem.
Jak z awaryjnością Evo? Jaki jest odpowiednik WRXa w przypadku Mitsu? Chodzi o żwawe 4x4 do "zwykłej" jazdy, bez upalania, bez modów. Podoba mi się Legaś GT, ale to 2,5... To może 3.0 spec b?
Czy jeśli ktoś raz zrobił porządnie 2,5 to jest szansa , że to będzie jeździć bez typowych dla 2,5 problemów?
gdyby chcieć za trzy lata kupić używane szybsze auto w stylu WRXa wyprodukowane powiedzmy w roku bieżącym - 2010 - co byście polecili? WRXów już nie ma , są tylko STi. 2.0 nie ma są tylko 2,5 (czy ten obecny silnik 2,5 nadal ma te same bolączki co dotychczasowe?).
Dla niej sprawa prosta - coś dużego - OBK, Forek, Tribeca.
A dla mnie - problem.
Jak z awaryjnością Evo? Jaki jest odpowiednik WRXa w przypadku Mitsu? Chodzi o żwawe 4x4 do "zwykłej" jazdy, bez upalania, bez modów. Podoba mi się Legaś GT, ale to 2,5... To może 3.0 spec b?
Czy jeśli ktoś raz zrobił porządnie 2,5 to jest szansa , że to będzie jeździć bez typowych dla 2,5 problemów?
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
Re: Co szybszego kupić za trzy lata?
Niedźwiedź pisze: Czy jeśli ktoś raz zrobił porządnie 2,5 to jest szansa , że to będzie jeździć bez typowych dla 2,5 problemów?
Tak ale trochę dziwnie kupowąć auto z zamiarem robienia remontu silnika.
Jak Cię nie odstrasza "automat" to pomyśl o Mitsubishi Ralliart albo Evo z SST. Tylko trzebamieć bufor gotówki na ewentualną naprawdę ale już na szczęście się da naprawić.
Niedźwiedź, tak ralliart to ma być odpowiednik WRX (też nie montują w nim hamulców).
Jak już będziesz za te 3 lata kupował to myślę, że będzie znacznie więcej wiadomo.Niedźwiedź pisze:Jak z awaryjnością Evo?
To teraz już przy otwieraniu funduszy emerytalnych trzeba podawać konkretny model i kolor celu oszczędzania?

czarne jest piękne...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Porsche.Niedźwiedź pisze:Co szybszego kupić za trzy lata?
Najlepiej GT2.

Niedźwiedź pisze: WRXów już nie ma

Wow,nie wiedziałem, że wycofali je z oferty.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Niedźwiedź, a tak z ciekawości zapytam. Na co i kiedy chcesz zmienić auto, które kupisz za trzy lata 

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
no ja w ofercie nie znalazłem WRX, a tylko WRX STi. Ale pewnie poknociłem coś.WRC fan pisze:
Wow,nie wiedziałem, że wycofali je z oferty.
So What!,
Na salonie w Genewie mają pokazać koncept Imprezy Crossover. Niedźwiedź powinien zacząć o niej poważnie myśleć.

Na salonie w Genewie mają pokazać koncept Imprezy Crossover. Niedźwiedź powinien zacząć o niej poważnie myśleć.

czarne jest piękne...
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
So What!, zastanawiam się jak będzie wyglądał mój świat motoryzacji patrząc na to co się dzieje na rynku, na to, że księgowi teraz projektują auta, na to , że mocne Subaraki nie robią się bardziej bezawaryjne, a wręcz przeciwnie. A Ty co kupisz następnego i kiedy?So What! pisze: Niedźwiedź, a tak z ciekawości zapytam. Na co i kiedy chcesz zmienić auto, które kupisz za trzy lata![]()
- So What!
- 6 gwiazdek
To będzie niespodzianka, którą się pochwalę we właściwym czasieNiedźwiedź pisze: A Ty co kupisz następnego i kiedy?

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
O tym będzie kolejny wątekSo What! pisze: Niedźwiedź, a tak z ciekawości zapytam. Na co i kiedy chcesz zmienić auto, które kupisz za trzy lata

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
Niedźwiedź, urlop masz ?
ale niespodzianka, spec B kombi manual , strasznie paliwożerne plany

So What! pisze: To będzie niespodzianka, którą się pochwalę we właściwym czasie
ale niespodzianka, spec B kombi manual , strasznie paliwożerne plany

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Kupić GTka lub ostatnie STI 2.0 i chuchać, dmuchać, pilnowaćNiedźwiedź pisze: A ja się zastanawiam jakie perspektywy ma miłośnik Subaraków.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
BMW kup, przynajmniej ma fajnie składane lusterkaNiedźwiedź pisze: się zastanawiam jakie perspektywy ma miłośnik Subaraków.

A co do reszty, i tak za trzy lata wszędzie już będzie ten sam szajs, ekologia łamana przez bezpieczeństwo plus cięcia narzucone przez księgowość.
- So What!
- 6 gwiazdek
W to raczej nikt nie wątpi. Problem w tym, że Niedźwiedź nie dość, że uchyla się od odpowiedzi na moje pytania, to na dodatek nawet nie wskazał, kiedy planuje założyć taki wątek. Gdyby Niedźwiedź chociaż był łaskaw udzielić odpowiedzi na ostatnią część mojego pytania, to przynajmniej można byłoby spekulować kiedy spodziewać się wątku, o następcy przyszłego samochoduGodlik pisze: O tym będzie kolejny wątek![]()

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
So What!, zastanawiałem się czy już wątku nie założyć, ale auta które chciałbym kupić za sześć lat jeszcze nie istnieją
A tak przy okazji, czy ktoś z wymiataczy jest w stanie "docenić", "odczuć" symetryczność AWD w subaru np w porównaniu do niesymetryczności innych aut AWD?

nie chcę "starocia".Godlik pisze: Kupić GTka lub ostatnie STI 2.0 i chuchać, dmuchać, pilnować![]()
fajnyesilon pisze: ale niespodzianka, spec B kombi manual , strasznie paliwożerne plany![]()

hehe... Xd nie jest złe ;)WiS pisze: BMW kup, przynajmniej ma fajnie składane lusterka![]()
no właśnie tego się martwię.WiS pisze: A co do reszty, i tak za trzy lata wszędzie już będzie ten sam szajs, ekologia łamana przez bezpieczeństwo plus cięcia narzucone przez księgowość.
tak :) nie widać. Cztery tematy założyłem ;)esilon pisze: Niedźwiedź, urlop masz ?![]()
A tak przy okazji, czy ktoś z wymiataczy jest w stanie "docenić", "odczuć" symetryczność AWD w subaru np w porównaniu do niesymetryczności innych aut AWD?
- So What!
- 6 gwiazdek
Wiele zależy od liczebności Twojej rodziny za trzy lataNiedźwiedź pisze:
gdyby chcieć za trzy lata kupić używane szybsze auto w stylu WRXa wyprodukowane powiedzmy w roku bieżącym - 2010 - co byście polecili?

- Godlik
- 6 gwiazdek
Niedźwiedź pisze: nie chcę "starocia".

Sam jesteś staroć

W takim razie nie pozostaje mi nic innego, jak polecić Ci "następcę SVXa" i "odzwierciedlenie sportowego DNA marki" *
Subaru Hybrid Tourer
http://images.google.com/images?source= ... CBAQsAQwAA
Brakuje mi tu jednego emota...
* żeby nie było, że sam to wymyśliłem... są to cytaty z dzisiejszego Auto Świata
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
Widzę, że temat prześmiewczy się zrobił. A ja zupełnie na serio.
wymagają opieki.
dobrze wiesz o co chodzi. Nawet auta ze Szwajcarii w szwajcarskim stanieGodlik pisze: Sam jesteś staroć![]()

w tym czasie nic się nie zmieni.So What! pisze: Wiele zależy od liczebności Twojej rodziny za trzy lata![]()
Jarmaj wyczerpał temat. W życiu każdego mężczyzny przychodzi ten czas, gdy uświadamia sobie, że powinien kupić Porsche. Z reguły wypada to mniej więcej w tym samym czasie, gdy zaczynają się problemy z prostatą.