Panowie i Panie, milosnicy Subaru.
Mam pytanie czy i czym sie roznia kupowane w Usa i Europie Subaru nowy Outback. Wiem ze roznia sie cena.
Pozdrawiam
Subaru Outback 2010 USA ,Europa
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Subaru Outback 2010 USA ,Europa
1. Dzień dobry
2. "Miłośnicy Subaru" jakoś nie rzucli się na nowego OBK z ochami i achami (delikatnie mówiąc), więc obawiam się, że wiedza o szczegółach jego specyfikacji nie jest powszechna. Po prostu, poza sprzedawcami w salonach, mało kto uważa tę generację za fajne auta.
3. Zgaduję, że podstawowe różnice będą takie, jak w generacjach poprzednich: produkcja w USA (Indiana), nie w Japonii; trochę inne plastiki i tapicerki oraz gama kolorów; licznik w milach, symetryczne światła, inne radio i inne takie typowe dla US'Spec drobiazgi; ewentualnie jeszcze mniejsze hamulce i miększe nastawy zawieszenia.
4. Szczegóły można porównać, biorąc dane amerykańca z cars101.com i europejczyka z subaru.pl lub (dokładniejsze) np. z subaru.de.

2. "Miłośnicy Subaru" jakoś nie rzucli się na nowego OBK z ochami i achami (delikatnie mówiąc), więc obawiam się, że wiedza o szczegółach jego specyfikacji nie jest powszechna. Po prostu, poza sprzedawcami w salonach, mało kto uważa tę generację za fajne auta.
3. Zgaduję, że podstawowe różnice będą takie, jak w generacjach poprzednich: produkcja w USA (Indiana), nie w Japonii; trochę inne plastiki i tapicerki oraz gama kolorów; licznik w milach, symetryczne światła, inne radio i inne takie typowe dla US'Spec drobiazgi; ewentualnie jeszcze mniejsze hamulce i miększe nastawy zawieszenia.
4. Szczegóły można porównać, biorąc dane amerykańca z cars101.com i europejczyka z subaru.pl lub (dokładniejsze) np. z subaru.de.
Lub tutaj: http://opposedforces.com/parts/WiS pisze: 4. Szczegóły można porównać, biorąc dane amerykańca z cars101.com i europejczyka z subaru.pl lub (dokładniejsze) np. z subaru.de.
Oprócz sprzedawców to i dla mnie to autko jest super po prostu super.
Jest na pewno drogie ale jak zauważyłem ceny w USA są dużo niższe. Stąd te moje pytanie.
Co jest innego w autku produkowanym w USA a oferowanym na rynku europejskim skoro różnica w cenie jest 10000 Euro?
Czy warto wogóle analizować możliwość ściągnięcia takiego autka z USA?
Pytam bo kompletnie się na tym nie znam i będę wdzięczny za jakiekolwiek "światełko w tunelu".
Pozdrawiam.

Jest na pewno drogie ale jak zauważyłem ceny w USA są dużo niższe. Stąd te moje pytanie.
Co jest innego w autku produkowanym w USA a oferowanym na rynku europejskim skoro różnica w cenie jest 10000 Euro?
Czy warto wogóle analizować możliwość ściągnięcia takiego autka z USA?
Pytam bo kompletnie się na tym nie znam i będę wdzięczny za jakiekolwiek "światełko w tunelu".
Pozdrawiam.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Różnica w cenie US - UE wynika nie tyle z różnic w specyfikacji aut, ile raczej z innych podatków i innej polityki cenowej firm na rynku amerykańskim (nie tylko Subaru jest tam tańsze).TomTom pisze: Co jest innego w autku produkowanym w USA a oferowanym na rynku europejskim skoro różnica w cenie jest 10000 Euro?
Analizować - warto.TomTom pisze: Czy warto wogóle analizować możliwość ściągnięcia takiego autka z USA?
Dwie uwagi:
1) zadbaj o taki transport, żeby Ci wozu nie zniszczono po drodze;
2) polska sieć Subaru nie uzna Ci gwarancji na "amerykanina".
...ale kto bogatemu zabroni wydać swoje pieniądze tak, jak chce?TomTom pisze: dla mnie to autko jest super po prostu super.
Jest na pewno drogie ale

Bogaty kombinuje, dlatego jest bogaty.TomTom pisze:Bogaty tak nie kombinuje żeby zaoszczędzić parę groszy.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Kolego biez usa i olej gwarancje bo i tak nic z niej w pl !!!! Cos takiego nie istnieje i masz tu na forum duzo watkow na temat gwarancji... 

ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru