Sprawdzony objazd płyt za przejściem w Olszynie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Sprawdzony objazd płyt za przejściem w Olszynie

Post 23 mar 2010, o 21:38

Wszyscy (albo prawie wszyscy) wiemy, jak wygląda to coś, co jest w kierunku Wrocka za Olszyną jadąc z DE, co leży obok pasa autostrady w kierunku DE...

Do którego miejsca dokładnie są te płyty?

Ktoś ostatnim czasem jechał jakimś objazdem?

Będę jechał z Berlina do Wrocławia. Ze znajomych mi objazdów można wybrać 4:

1. Z Berlina pojechać na Świecko, a potem albo 2 -> 24 do Zielonej, albo od razu za granicą 29 -> 32 do Zielonej, potem Legnica i A4
2. Jechać w kierunku Cottbus i na ostatnim zjeździe przed granicą pojechać na południe drogą 115, dojeżdżając do A4
3. Pojechać E55/13 w kierunku Drezna, a potem na A4, ale to mocno na około
4. Jakimiś dróżkami jechać wzdłuż autostrady przez Trzebiel i Żary, ale to chyba najbardziej hardkorowa opcja..

Ktoś ma jakieś doświadczenia? Może jakieś inne patenty?

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Re: Sprawdzony objazd płyt za przejściem w Olszynie

Post 23 mar 2010, o 22:11

eMTi pisze: Do którego miejsca dokładnie są te płyty?
Jeszcze tej autostrady tam nie skończyli? :o

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 23 mar 2010, o 22:17

citan, nie skończyli, jest tak ze miejscami jechaliśmy 50km/h.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 mar 2010, o 22:26

citan, do DE jest nówka pewex, ale z powrotem to jest jakaś totalna przetragedia... To co Az mówi, to święta prawda, czasem trzeba nawet wolniej.. Prawda jest taka, że jak się nie zastosujesz do ograniczenia, to Cię czeka albo lot w powietrzu, albo urwane koło, albo nie wiem co jeszcze :wall: I tak przez (o ile dobrze kojarzę) 60-70km :!: :!: :!:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie
Polubione posty: 0

Post 24 mar 2010, o 01:10

eMTi pisze: co leży obok pasa autostrady w kierunku DE...

Tam jest DK18 a w przyszłości będzie A18, a płyty są do zjazdu na drogę nr 297 do Bolesławca. Można ją ominąć albo górą albo dołem :mrgreen:
Marcin

-_-

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 mar 2010, o 02:12

Heja TERZO, witam na kresce! 8-)
z moich suchych symulacji wyszło, że najlepszą opcją jest 2 z mojej listy.. dłuższa niecałe 40km, a czasowo GPS podaje 1h dłużej... Ale zawsze można nadrobić na niemieckim autobhanie :mrgreen: Ta opcja wydaje się też mieć najlepszą nawierzchnię...

I tu kolejne pytanie... czy A4 jest w obie strony full wypas aż do samej granicy?

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 mar 2010, o 02:27

właśnie sobie policzyłem.. płyt jest dokładnie 70km :wall: Czyli tyle, ile wynosi kawałek poza autostradami, między 15 a 4. I lepiej zjechać nie tak jak podałem - w 115, tylko w L481, która się ze wspomnianą 115 łączy... :cofee:

ODPOWIEDZ