Subaru Outback
Subaru Outback
Witam
Chciałbym kupić Outbacka, rocznik 2005 do 2007, silnik 2,5 litra ( bez turbo)
Do auta chciałbym następnie, dodatkowo zamontować dobrą instalację LPG.
Jako że byłoby to moje pierwsze subaru, prosiłbym o "garść" informacji na temat tego modelu.
Czy szukać manualnej czy automatycznej skrzyni biegów. Czy jest jakaś różnica pomiędzy tymi z USA, a wersjami europejskimi.
Na nowe jak na razie mnie nie stać, a suma jaką mogę przeznaczyć to granice 50 000 zł.
W związku z powyższym w grę wchodzi jedynie samochód używany.
Przeglądam codziennie moto.Allegro i krajowych Outbacków, od pierwszego właściciela z przebiegiem koło 100 000km ( w tej cenie jest raczej brak)
W związku z powyższym, zastanawiam się nad autem, z zagranicy lub USA, bo trochę tego jest na rynku, a i rocznikowo są młodsze.
Na co należały zwrócić szczególną uwagę w przypadku tych aut?
pozdrawiam
Andrzej
pozdrawiam
Andrzej
Chciałbym kupić Outbacka, rocznik 2005 do 2007, silnik 2,5 litra ( bez turbo)
Do auta chciałbym następnie, dodatkowo zamontować dobrą instalację LPG.
Jako że byłoby to moje pierwsze subaru, prosiłbym o "garść" informacji na temat tego modelu.
Czy szukać manualnej czy automatycznej skrzyni biegów. Czy jest jakaś różnica pomiędzy tymi z USA, a wersjami europejskimi.
Na nowe jak na razie mnie nie stać, a suma jaką mogę przeznaczyć to granice 50 000 zł.
W związku z powyższym w grę wchodzi jedynie samochód używany.
Przeglądam codziennie moto.Allegro i krajowych Outbacków, od pierwszego właściciela z przebiegiem koło 100 000km ( w tej cenie jest raczej brak)
W związku z powyższym, zastanawiam się nad autem, z zagranicy lub USA, bo trochę tego jest na rynku, a i rocznikowo są młodsze.
Na co należały zwrócić szczególną uwagę w przypadku tych aut?
pozdrawiam
Andrzej
pozdrawiam
Andrzej
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Subaru Outback
jello pisze: Chciałbym kupić Outbacka, rocznik 2005 do 2007,
jello pisze: suma jaką mogę przeznaczyć to granice 50 000 zł.
Tzn. kupić powinieneś za (góra) 43-44 tys.jello pisze: chciałbym następnie, dodatkowo zamontować dobrą instalację LPG.
Moim zdaniem, za ten rocznik OBK - chyba niezbyt realne.
Albo organizuj większą kasę, albo obniż wymagania co do rocznika/przebiegu.
No, chyba, że:
- trafi Ci się cud (rzadkie),
- kupisz złudzenia, czyli jakiś tani, ale powypadkowy/popowodziowy/zajechany szrot (co potem będzie bolało i kosztowało).
Generalnie, zdaje się, dobre auto. Praktyczne, wygodne, mało awaryjne. Nawet mało pali (jak na Subaru). Więcej niech powiedzą ci, co mieli/mają ten model.jello pisze: prosiłbym o "garść" informacji na temat tego modelu.
Jeśli ciągasz przyczepę i/lub zamierzasz jeździć po sypkim/grząskim nie tylko okazjonalnie, ew. jeśli dużo przemieszczasz się w miejskich korkach - automat będzie miał swoje zalety. Minus - z wolnossącym silnikiem 2.5 OBK i tak nie jest specjalnie szybki, a jeszcze z automatem...jello pisze: Czy szukać manualnej czy automatycznej skrzyni biegów.
Ale są tacy, którym to nie przeszkadza. Pytanie, jak jeździsz i czego oczekujesz od auta.
Oczywiście światła, radio, licznik - jak w każdej marce. Poza tym drobiazgi stylistyczne i wykończeniowe, inna gama kolorów, itp. Chyba nieco inne hamulce. Amerykan z manualem nie ma reduktora. Na rynek US auta produkowane w Indianie, ale mimo to jakość porównywalna z japońską.jello pisze: Czy jest jakaś różnica pomiędzy tymi z USA, a wersjami europejskimi.
-
stormy
- 2 gwiazdki
- Auto: OBK, VW T4 Californa, Samurai "Zmota"
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Hehe, dokładnie takiego szukałem ostatnio :)jello pisze:Chciałbym kupić Outbacka, rocznik 2005 do 2007, silnik 2,5 litra ( bez turbo)
To już zależy od Twoich preferencji. Ja np. nie lubię automatów i szukałem wyłącznie ręcznej.jello pisze:Czy szukać manualnej czy automatycznej skrzyni biegów.
Niestety taki wymóg wyeliminował mi ok 2/3 potencjalnych aut, bo jednak jest ich zdecydowanie więcej z automatem.
Ponoć jest sporo drobnych różnic. Elektronika, zawieszenie itp. I części do amerykańców są dużo droższe.jello pisze:Czy jest jakaś różnica pomiędzy tymi z USA, a wersjami europejskimi.
Poza tym zdecydowana większość amerykańców jest powypadkowa.
Trudno Ci będzie coś kupić DOBREGO w tej cenie.jello pisze:Na nowe jak na razie mnie nie stać, a suma jaką mogę przeznaczyć to granice 50 000 zł.
USA odradzam z podanych wyżej powodów, ale zacznij przeglądać mobile.de.jello pisze:Przeglądam codziennie moto.Allegro i krajowych Outbacków, od pierwszego właściciela z przebiegiem koło 100 000km ( w tej cenie jest raczej brak)
Ja w końcu po ponad 2 miesiącach szukania w kraju sprowadziłem z DE i póki co jestem bardzo zadowolony.
Tylko licząc cenę pamiętaj o doliczeniu 18,6% akcyzy do ceny z mobile.de...
Subaru Outback 2,5 MY'05,
VW T4 California MY'03
Suzuki Samurai "Zmota" 1,6 MY'92
VW T4 California MY'03
Na Niemieckich poratalach też już wertowałem ogłoszenia.
Ale nie ma się co czarować, po doliczeniu tej złodziejskiej akcyzy pow.2,5 litra, to okozjonalnie to już nie wygląda. No chyba że coś przeoczyłem i pojawiła sie jakaś okazja.
Faktem też jest, że jeśli ukazuje sie jakiś Outback "nasz" krajowy i do tego z przebiegiem w około 100 000 km, to auto idzie niemal na pniu.
Ale nie ma się co czarować, po doliczeniu tej złodziejskiej akcyzy pow.2,5 litra, to okozjonalnie to już nie wygląda. No chyba że coś przeoczyłem i pojawiła sie jakaś okazja.
Faktem też jest, że jeśli ukazuje sie jakiś Outback "nasz" krajowy i do tego z przebiegiem w około 100 000 km, to auto idzie niemal na pniu.
-
stormy
- 2 gwiazdki
- Auto: OBK, VW T4 Californa, Samurai "Zmota"
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No nie, taniej na pewno nie będzie. Ale masz szansę upolować auto w znacznie lepszym stanie, bezwypadkowe itp.jello pisze:Na Niemieckich poratalach też już wertowałem ogłoszenia.
Ale nie ma się co czarować, po doliczeniu tej złodziejskiej akcyzy pow.2,5 litra, to okozjonalnie to już nie wygląda.
Subaru Outback 2,5 MY'05,
VW T4 California MY'03
VW T4 California MY'03
jello pisze: Ale nie ma się co czarować, po doliczeniu tej złodziejskiej akcyzy pow.2,5 litra, to okozjonalnie to już nie wygląda.
zastanow sie czy na pewno chcesz kupic 'okazjonalnie' auto

...a skoro już jesteśmy przy "okazjach"
Dzwoniłem kilka dni temu pod jedną z ofert, 2008 rok (wersja amerykańska) bezwypadkowy, mienie przesiedleńcze.
Pytam o dokumentacje auta, ksiązkę serwisową itp.
Właściciel twierdzi że; u nich w "Kanada" to nie są ważne sprawy te dokumenty.....
I tutaj mam pytanie,
jak, będąc jeszcze przed fizycznymi oględzinami samochodu, stwierdzić mogę (czytaj) sprawdzić ponad wszelką wątpliwość że opis w ogłoszeniu zgodny jest ze stanem faktycznym.
Czy po numerze VIN (jeśli zostanie podany) jestem w stanie ustalić wszystko i jak?
Dzwoniłem kilka dni temu pod jedną z ofert, 2008 rok (wersja amerykańska) bezwypadkowy, mienie przesiedleńcze.
Pytam o dokumentacje auta, ksiązkę serwisową itp.
Właściciel twierdzi że; u nich w "Kanada" to nie są ważne sprawy te dokumenty.....

I tutaj mam pytanie,
jak, będąc jeszcze przed fizycznymi oględzinami samochodu, stwierdzić mogę (czytaj) sprawdzić ponad wszelką wątpliwość że opis w ogłoszeniu zgodny jest ze stanem faktycznym.
Czy po numerze VIN (jeśli zostanie podany) jestem w stanie ustalić wszystko i jak?
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Na bezwypadkowe.net Ci pomogąjello pisze: Czy po numerze VIN (jeśli zostanie podany) jestem w stanie ustalić wszystko i jak?
angielskiego nie znam, ale jeśli dobrze zrozumiałem to carfax jest odpłatny. Czy tak?
Wolisz zapłacić kilkanaście-dziesiąt baksów za możliwość sprawdzenia, czy kilkanaście-dziesiąt tysięcy za nówkę sztukę nieśmiganą z junk-title? ;)
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Tak jak napisał Godlik na bezwypadkowe.net jest chyba gość, który za darmo spawdza auta w carfaxie.
czarne jest piękne...