Właśnie zmarł Wojciech Siemion. Miał ciężki wypadek samochodowy.
Raz z nim pracowałem jakiś rok temu, prawie dokładnie. Fachowiec niebywały. jedne z większych znawców poezji polskiej. Zdaje się, że miał w pamięci wszystko.
Opowiadał niezwykle.
Już nie wspomnę o trylogii Kierunek Berlin ( Ostatnie Dni), gdzie jest jedna z najlepszych wymian zdań w kinie:
przemarsz wojsk, Siemion jedzie z Kurtem. Wychodzi z Vw. parzy w przemarszu tatko idzie...
Podbiega, gadają. Podchodzi kapitan
- O co chodzi?
Siemion: Ojcam spotkał.
Kapitam: Czułości zostawcie na potem.
Odchodzą po kolei. Też rok temu pracowałem z Zakrzeńskim, ktory zginął w samolocie.
Holuobek...Zapasiewicz... cyka szybko ten zegar. I kto ich zastpić ma? W młodszych pokoleniach nie ma takich jak oni.
Młodzi już nie pamiętają, ale Świderski, Kreczmar, Sempliński, Rudzki.... ( Rudzkiego pokazują w Wojnie Domowej - popatrzcie co za kultura, jak oszcżędne granie)
A Świederskiego ostatni raz widziałem super dawno temu w Ateneum, we Fryderuku Wielkim. W teatrze to se cały czas kawały robią. W tej sztuce jest scena, kiedy jakiś porucznik przynosi Świderskiemu list. Świderski nie uczył się treści i ją czytał.
No to mu dla jaj przynieśli pustą kartkę. No i co Świder robi?
A mówi: Masz synku - do porucznika - p[rzeczytaj mi, jakoś mnie dziś oczy bolą.
Smutne z Siemionem. Smutne.
SIEMION is dead
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: SIEMION is dead
Arno pisze: Właśnie zmarł Wojciech Siemion. Miał ciężki wypadek samochodowy.
Przykre bardzo, słyszałem, że był w ciężkim stanie po wypadku

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Najlepsi odchodzą , wielka szkoda .
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Fajny dźwięk Siemion wydawał w filmie Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz, jak zagadał do faceta o przewiezienie desek:
-Załadowany jestem!
Siemion wchodzi na stopień kabiny, auto z HDS-em, patrzy na pakę i ..
- Iiiiiiyyyy. Zrzuc Pan tutaj na chwileczkę; sięga do kieszeni i wyciąga plik kasy...
Co było dalej z dźwigiem, kontrolą, podkladaniem chusteczek, chyba nie trzeba opisywać...
-Załadowany jestem!
Siemion wchodzi na stopień kabiny, auto z HDS-em, patrzy na pakę i ..
- Iiiiiiyyyy. Zrzuc Pan tutaj na chwileczkę; sięga do kieszeni i wyciąga plik kasy...

Co było dalej z dźwigiem, kontrolą, podkladaniem chusteczek, chyba nie trzeba opisywać...

Dolce far niente 

Ja nie dość, że pamiętam to jeszcze są to wspomnienia bardzo miłe. Przeuroczy, dobry człowiek to był.Arno pisze: Młodzi już nie pamiętają, ale Świderski,
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Wielka szkoda
Mi najbardziej zapadł w pamięć z roli w "Alternatywach 4" super rola choć mocno poboczna

Mi najbardziej zapadł w pamięć z roli w "Alternatywach 4" super rola choć mocno poboczna

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"