ciekawostka mojego klienta
- dycha
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru impreza 1.8, legacy 2.0
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
ciekawostka mojego klienta
czy poznajecie ten silnik a to autko?
ciekawa hybryda silnik imprezy zaadaptowany do vw garbusa na ta chwile jeszcze nie jezdzi to cudo, poniewaz zaczynamy dopiero budowe instalacji elektrycznej.
ciekawa hybryda silnik imprezy zaadaptowany do vw garbusa na ta chwile jeszcze nie jezdzi to cudo, poniewaz zaczynamy dopiero budowe instalacji elektrycznej.
-
jmiciuk
- 2 gwiazdki
- Auto: Narazie jezdzę rowerem :)
Re: ciekawostka mojego klienta
Z jednym ze swoich klientow rozmawialem kiedyś o silnikach subaru i mowil ze bardzo często się podobno wkłada silniki z subaru do garbusów ale jakoś się z tym nigdy nie spotkałem. Pieknie to musi jechać, przynajmniej do przodu :)
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Ja namawiam swojego kumpla na to, żeby do garbatego wsadził serducho subaraka - tylko na razie kiepsko u niego z czasem. Popularny przeszczep ponoć.
- dycha
- 0 gwiazdek
jak wroce do dlubania przy garbusku to probie wiecej fotek zebyscie mniej wiecej widzieli jak to jest zrobione
coś piknego bajka,bedzie miodzio szerszeń ,już zazdroszcze
achh,,,echhh
achh,,,echhh

Ach, jak ja kiedyś marzyłam o garbusie
.
No no.... będzie niespodzianka na drodze

No no.... będzie niespodzianka na drodze

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
jarmaj pisze: Jaką to ma skrzynię?
5 wstecznych i 1 do przodu

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
No właśnie, dlatego ciekawi mnie, jak to rozwiązano. Jakiś adapter do skrzyni VW?Chloru pisze:jarmaj pisze: Jaką to ma skrzynię?
5 wstecznych i 1 do przodu
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
jarmaj, wiesz swojego czasu taki jeden z takim drugim w rallycrossie zbudowali Ibizę RWD. Prowadziło się to to chyba nienajlepiej ale jak widać można 
Nie wiem na ile łatwa jest adaptacja fabrycznej skrzyni i ile wytrzymuje przy subarowych niutonomomentach.

Nie wiem na ile łatwa jest adaptacja fabrycznej skrzyni i ile wytrzymuje przy subarowych niutonomomentach.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
no to pojawia się problem
zaraz wyjdzie, że skrzynka od VW jest bardziej pancerna od FHI
zaraz wyjdzie, że skrzynka od VW jest bardziej pancerna od FHI

Nawet jeśli oryginalna skrzynka nie wytrzyma, to do buga jest tyle zabawek, że można spokojnie przepychać przez nią dużo Nm. No i zawsze w odwodzie pozostaje Porsche. ;)
Pozdrawiam, r.
Pozdrawiam, r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- dycha
- 0 gwiazdek
ok panowie dzis bedzie troche wiecej, mimo ze nie zrobilem dzisiaj za wiele przy tym autku ale zrobilem kilka fotek (linki ponizej), jesli chodzi o skrzynie to pochodzi od subaru, prawdopodobnie z przednionapedowki,choc nie powiem wam na 100% w tej chwili dopiero jak pojawi sie wlasciciel to go podpytam o szczegoly. zawieszenie tylne to belka i wachacze trojkatne (pochodzenie nie znane), polosie pewnie zrobione na zamowienie przeguby subaru. w prawym tylnym blotniku wlot powietrza chlodzacego maly intercooler.
a tutaj linki z fotkami, kurcze tylko tam jest tak ciasno ze ciezko jakas dobra fotke zrobic zwlaszcza telefonem, musze kupic w koncu jakis aparat fot:D

a tutaj linki z fotkami, kurcze tylko tam jest tak ciasno ze ciezko jakas dobra fotke zrobic zwlaszcza telefonem, musze kupic w koncu jakis aparat fot:D

- dycha
- 0 gwiazdek
jutro wezme jakas lampe i sprobuje zrobic zdjecie od spodu zdjecie zebyscie widzieli jak to zostalo zrobione z ta skrzynia i zawieszeniem
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
To jak zrobiono, żeby nie było 5 biegów w tył i 1 do przodu? Skrzynia do góry nogami?dycha pisze:jesli chodzi o skrzynie to pochodzi od subaru
dycha, niezłe, a powiedź mi gdzie ty to "rzeźbisz"
w Polsce czy w Austrii 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- dycha
- 0 gwiazdek
mieszkam i pracuje w austrii, prowadze silnikownie dla d&s motorsport i steng motorsport, buduje silniki do rajdow, wyscigow gorskich, time attack, na ulice w wolnych chwilach pomagam chlopakom w D&S a na rajdach obsluguje rajdowki bernharda stubera i waltera kovara (ciekawostka jest ze kovar jezdzi lancerem z moim silnikiem na bioetanol )
Ostatnio zmieniony 7 maja 2010, o 20:17 przez dycha, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
takie znalazłem http://www.subarugears.com/jarmaj pisze: To jak zrobiono, żeby nie było 5 biegów w tył i 1 do przodu? Skrzynia do góry nogami?
http://www.shoptalkforums.com/viewtopic ... 9&t=129412
- dycha
- 0 gwiazdek
dzieki remek !!! pewnie tak to jest rozwiazane dodam, tez ze widzialem juz garbusa z wolnossacym silnikiem subaru ale wtedy jeszcze nie wnikalem w szczegoly:D
Chloru pisze: 5 wstecznych i 1 do przodu
ja to w ogóle się na tym nie znam (bo mnie, że się wyrażę, trybiki nie kręcą), ale czy nie wystarczą czy (3) koła stożkowe? coby wałek z mocą zawrócić?jarmaj pisze:Jakiś adapter do skrzyni VW?
(się nie śmiać, tylko tłumaczyć !)
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Zrób też zdjęcie z zewnątrz całej furydycha pisze: jutro wezme jakas lampe i sprobuje zrobic zdjecie od spodu zdjecie zebyscie widzieli jak to zostalo zrobione z ta skrzynia i zawieszeniem
- dycha
- 0 gwiazdek
to co remek znalazl jest prostrzym rozwiazaniem odwrocone uzebienia na przekladni glownej nie musisz obudowy przerabiac tylko zamieniasz kolko talezowe i walekdamaz pisze: ja to w ogóle się na tym nie znam (bo mnie, że się wyrażę, trybiki nie kręcą), ale czy nie wystarczą czy (3) koła stożkowe? coby wałek z mocą zawrócić?