slimak pragnie szybko w lesie :P

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ślimak
0 gwiazdek
Auto: w koncu kupilem:)
Polubił: 0
Polubione posty: 0

slimak pragnie szybko w lesie :P

Post 16 cze 2010, o 21:54

Witam..,

Od wczoraj jestem nowym Forumowiczem:) Ale po Forum hasalem juz kilka tygodni...
Troszke poczytalem jednak, nie bede ukrywal, forum jest malo czytelne i czesto trudno jest dowiedziec sie tego co czlowieka konkretnie interesuje.
Mam nadzieje, ze te kilka slow marudzenia nie zostanie zle odebrane i wierni Forumowicze mimo wszytko udziela mi pomocy.
Rozpisalem sie, jak zwykle, a teraz sprobuje w kilku zolnierskich slowach przejsc do sedna ;-)

- czy mam szanse na zakupienie forestera 2.0t z rocznika 1999-2001 w granicach 20k i jezeli tak, czy bedzie to szrot(skarbonka), czy moge liczyc na jakis przyzwoity egzemplarz
- czy problem piatego biegu w skrzyni (przy wrzucaniu troche zgrzyta) to powazna usterka? samochod ma ponoc przejechane okolo 150k km - pytam dlatego, ze mam okazje kupic takie auto za dosc niewielkie pienadze. (11k + koszty sprowadzenia z zagranicy)
- czy istnieje tutaj mozliwosc skorzystania z uprzejmosci Forumowiczow, ktorzy dokonaliby wstepnej inspekcji auta do ktorego ja musialbym jechac np 300-400 km??

pozdrawiam, ślimak

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Re: slimak pragnie szybko w lesie :P

Post 16 cze 2010, o 22:04

A może chcesz mojego forka? Co prawda bez turbo, za to z reduktorem 8-) . Na dodatek czarny z różową świnką na lusterku, co jak wiadomo dodaje mocy :giggle:
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 16 cze 2010, o 22:26

Doxa, o! A Ty czym będziesz teraz jeździć. :o

ślimak pisze: wierni Forumowicze

Wierni komu/czemu?

ślimak
0 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 22:31

Doxa, oferta kuszaca, zwlaszcza ten czarny... ale niestety musze odmowic. Turbo musi byc...:)

Witek, komu?/czemu?... celownik :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 16 cze 2010, o 22:33

Witek pisze: Wierni komu/czemu?

Wierni to tacy, którzy nie zdradzają forum. Definicja słownikowa. :razz:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 22:35

Konto usunięte, bzdury pleciesz. Wierni to tacy co nie zdradzają, ale nie jest podane ani komu, ani czemu są wierni. Naucz się czytać ze zrozumieniem. :razz:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 22:39

Witek,
wierny małżonek
wierny towarzysz
wierny pies

Zastanów się przez chwilę komu/czemu są wierni. I czemu może być wierny "wierny forumowicz" zanim zaczniesz się pultać w towarzystwie dorosłych :razz:

ślimak
0 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 22:40

nie klocic sie!! POMAGAC!!
poza tym myslalem, ze Witek przeprowadza jakis test...hehehe
i odpowiedzialem, ze komu/czemu to celownik(deklinacja):D:D:D:D

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 22:46

ślimak, gdyby to był test to byś nie zdał. :razz:

Konto usunięte, to jest duże niedopowiedzenie. Takie chała jak "wierny małżonek" wymyślili niewierni swoim żonom. :razz:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 22:50

Gdyby to była kropka, to pokusiłbym się o stwierdzenie, że wierny forumowicz to ktoś, który naprawia auto tylko w sieci dealerskiej SIP i nigdy nie krytykuje Sam Wiesz Kogo :giggle:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 22:51

Jak ślimak to ten post sie nada
Tłumaczenie wywiadu jakiego Dr. Paulo Ubiratan ze szpitala w brazylijskim Porto Alegreon udzielił lokalnej telewizji, i który od wielu miesięcy jest rozsyłany, powielany, komentowany i chwalony przez miliony mieszkańców Ameryki Łacińskiej.

- Doktorze, ćwiczenia aerobikowe przedłużają życie, prawda?
- Ludzkie serce jest tak zaprogramowane, aby uderzyć określoną ilość razy. Nie marnujmy więc tych uderzeń na przesadne ćwiczenia. Wszystko się przecież zużywa. Twierdzenie, że sport to zdrowie, jest tak
samo trafne, jak sugestia że szybka jazda samochodem przedłuży jego sprawność. Chcesz żyć dłużej? Zrób sobie siestę!

- A co z mięsem? Czy rzeczywiście dla zdrowia należy jeść jak najwięcej owoców i warzyw?

- Zastanówmy się nad logistyką pokarmu. Co je krowa? Trawę i kukurydzę, prawda? To przecież rośliny. Zjedzenie befsztyka jest więc niczym więcej jak bardzo efektywnym wprowadzeniem warzyw do naszego organizmu. A że nasze trawienie wspomaga jedzenie produktów zbożowych, od czasu do czasu warto też posilić się drobiem.

- A czy należy ograniczyć spożycie alkoholu?

- W żadnym wypadku! Wino robi się przecież z owoców. Z kolei brandy, czy cognac to przedestylowane wino, co oznacza, że z wyjściowych owoców zabiera się więcej wody, aby człowiek mógł je jeszcze lepiej wykorzystać. To po prostu skondensowane owoce. Z kolei piwo to produkt zbożowy. Trzeba je pić!

- Jakie są korzyści z regularnych ćwiczeń fizycznych?
- Tak jak już mówiłem: nie marnujmy serca. Nie należy naprawiać czegoś, co nie jest zepsute. Skoro się dobrze czujesz, to po co sobie komplikować życie. 15 minut seksu dziennie jest więcej niż wystarczające do utrzymania formy.

- A co ze smażonymi potrawami ? Ostatnio mówi się dużo o ich szkodliwości.

- Nie, jeśli używamy oleju roślinnego. Produkty pochodzenia roślinnego są podstawą zdrowego żywienia, należy jednak stosować odpowiednie oleje i nie przesadzać z temperaturą, czyli nie przegrzewać potraw smażonych.

- No ale ćwiczenia pomagają na pewno w odchudzaniu?

- Z tym też trzeba uważać, ponieważ intensywnie ruszane mięśnie mają przecież tendencję do wzrostu. Zobaczmy na takie wieloryby, żywią się tylko planktonem, piją tylko wodę, cały czas się ruszają i jakie
są grube! Poza tym pamiętajmy, że zając cały czas biega, skacze ale żyje maksymalnie 15 lat. Z kolei żółw nie skacze, nie biega, porusza się powolutku, nic nie robi i żyje nawet 450 lat. Gdyby dużo chodzenia było zdrowe, to listonosze żyliby wiecznie!

- A co z czekoladą?

- Toż to kolejna roślina! Kakao jest wspaniałym pokarmem powodującym uczucie szczęśliwości. Jedzmy go jak najwięcej! I pamiętajmy. Życie nie powinno być podróżą do grobu w trakcie której tracimy czas na to, aby dotrzeć do niego cało i zdrowo, z atrakcyjnym, dobrze zachowanym ciałem. Znacznie lepiej poruszać się po tej drodze z piwem i chipsami w ręku, z dużą ilością seksu i nad grób dotrzeć wycieńczonym i zużytym, ale z okrzykiem: Było warto! Cóż to była za wspaniała podróż!
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 22:55

Konto usunięte pisze: Gdyby to była kropka, to pokusiłbym się o stwierdzenie, że wierny forumowicz to ktoś, który naprawia auto tylko w sieci dealerskiej SIP i nigdy nie krytykuje Sam Wiesz Kogo :giggle:

Dokładnie. Też tak pomyślałem, a ponieważ to nie jest kropka, to tak bardzo mnie zaciekawiło co tutaj można by wymyślić. :-)

Arno, stare. ;-) Ciekawe czy prawdziwe.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 16 cze 2010, o 23:11

Witek pisze: A Ty czym będziesz teraz jeździć. :o
Nie wiem, PKS-em pewnie :giggle:
Arno pisze: Znacznie lepiej poruszać się po tej drodze z piwem i chipsami w ręku, z dużą ilością seksu i nad grób dotrzeć wycieńczonym i zużytym, ale z okrzykiem: Było warto! Cóż to była za wspaniała podróż!
Żywcem ściągnął to z mojego podpisu :x

:mrgreen:
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

ślimak
0 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 23:20

Fido, Witek, Arno.. pierdu pierdu... :evilgrin:
fajnie, milo ale czekam na konkrety

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 16 cze 2010, o 23:25

ślimak nie denerwuj się, tutaj tak jest i trzeba się przyzwyczaić.
ogólnie w temacie ogłoszeń jest odrębny wątek i tam się pytamy o aktualne oferty. taki sam wątek jest na kropce i także warto go śledzić. zdarza się że ktoś z forum ma blisko i będzie w stanie obejrzeć ale najpierw trzeba podliknować w odpowiednim dziale.
a ogólnie to nikt ci nie powie czy coś warto lub się da za takie pieniądze, jest sporo ogłoszeń nawet sporo tańszych ale dziesięcioletnie auto z turbo ma małe szanse być od przysłowiowego emeryta więc nawet jak kupisz ładny egzemplarz to może zawsze coś się posypać i warto mieć rezerwę na ewentualne wydatki.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 16 cze 2010, o 23:40

W każdym razie w tak wiekowym aucie, nawet dokładnie sprawdzoym przed zakupem, praktycznie wszystko się może posypać.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 23:46

So What! pisze: W każdym razie w tak wiekowym aucie, nawet dokładnie sprawdzoym przed zakupem, praktycznie wszystko się może posypać.

Trzeba dodać, że drogo posypać.

ślimak
0 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 23:53

ja do zdenerwowania mam tak daleko jak do Hiszpanii :)
co do mojego pytania o "inspekcje" to mialem na mysli pierwsze ogledziny...
sami pewnie wiecie, ze czasami mozna zrobic kilkaset km i na miejsccu zobaczyc ruine, ktora czesto nie ma nic wspolnego ze zdjeciem z ogloszenia.
druga sprawa, to chodzilo mi, czy w tej kwocie ktora dysponuje jest szansa zeby cokolwiek sensownego znalezc.
rozumiem, ze zawsze moze cos wyskoczyc ale jako posiadacze Subaru wiecie, ze moze trzeba zebym zszedl na ziemie i w tej kwocie, ktora mam przeznaczona zaczal szukac np w seat'ach.. mam nadzieje, ze teraz rozumiecie o co mi chodzi:D

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 17 cze 2010, o 01:26

Witek pisze: Naucz się czytać ze zrozumieniem. :razz:
omg, jeżeli Ty tak czytasz ze zrozumieniem, to ja się nie dziwię czemu tak łatwo podpadasz :evilgrin:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2010, o 08:42

ślimak pisze:Fido, Witek, Arno.. pierdu pierdu... :evilgrin:
Ty se ślimak uważaj do kogo piszesz pierdu pierdu.
Najpierw się zdezorientuj co to jest za forum, a potem się uzewnętrzniaj
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 17 cze 2010, o 09:35

uuu banem zapachniało ,myślisz że Witek będzie czuł się urażony :whistle: :giggle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 17 cze 2010, o 10:23

ślimak pisze: - czy mam szanse na zakupienie forestera 2.0t z rocznika 1999-2001 w granicach 20k i jezeli tak, czy bedzie to szrot(skarbonka), czy moge liczyc na jakis przyzwoity egzemplarz
- czy problem piatego biegu w skrzyni (przy wrzucaniu troche zgrzyta) to powazna usterka? samochod ma ponoc przejechane okolo 150k km - pytam dlatego, ze mam okazje kupic takie auto za dosc niewielkie pienadze. (11k koszty sprowadzenia z zagranicy)
- czy istnieje tutaj mozliwosc skorzystania z uprzejmosci Forumowiczow, ktorzy dokonaliby wstepnej inspekcji auta do ktorego ja musialbym jechac np 300-400 km??

- masz szanse ale niewielkie, skarbonka murowana w szczególności przeliczając ilosc "wkładu" do wartości początkowej

- problem piątego biegu jest problemem właściciela całej skrzyni, pi razy drzwi naprawa od 3kpln, używka może lepeij bo samo wyjęcei skrzyni w poważanych warsztatach to 1200

-wtepna inspekcja uprzejmościowa czasem się odbywała

do tych 11k i opłat przygotowałbym 10k na doprowadzenie auta do stanu zadowolenia, jak będzie finalnie mniej to tylko radość

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 17 cze 2010, o 10:54

ślimak pisze:Fido, Witek, Arno.. pierdu pierdu... :evilgrin:
Cholerka... ale my nie umiemy inaczej... :-p
To forum to w 80% pierdu pierdu a tylko w 20% konkrety :evilgrin:
Trzeba się przyzwyczaić... :cofee:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 17 cze 2010, o 11:18

Bilex pisze: To forum to w 80% pierdu pierdu a tylko w 20% konkrety :evilgrin:
Nie spodziewałem się po Tobie aż tak optymistycznej oceny sytuacji :giggle:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 17 cze 2010, o 11:41

burat pisze:uuu banem zapachniało
Raczej urażonym "gospodarzem" :whistle:

Tyle, że ślimak ma rację i przy tym nie napisał tego w zaczepny sposób. I jakoś nie widać, żeby ktoś więcej poczuł się tym urażony. Ale każdy bierze do siebie to, co uważa że jest o nim. :-)

ODPOWIEDZ