Na co media się rzucą po wyborach?
Na co media się rzucą po wyborach?
Myślę, że możemy zrobić zakłady bookmahierske p.t. Na co się rzucą media po wyborach.
Sytuacja albowiem jest następująca:
a) wybory, zwycięzca ( obojętne który) - nie można od ręki mu przywalać. Trzeba nazbierać kompromatów...
b) temat samolotowy z wolna się wypala, lub już się wypalił, choć może jeszcze się rzucą na finisz.
c) powódź przestala zalewać
Gdzie się może pojawić coś złego, coś co można by eobie codziennie po kilka godzin i po całym kraju ekspolatować?
Przewiduję, że pociągną jak gumę temat post-powodziowy atakując rząd i lokalne władze za wszystko co się da. Podsycane to będzie przez opozycję, zwłaszcza jeśli wyborów nie wygra Kaczyński.
Jakieś pomysły? Może wspólnie coś sprzedamy do TVn24?
Sytuacja albowiem jest następująca:
a) wybory, zwycięzca ( obojętne który) - nie można od ręki mu przywalać. Trzeba nazbierać kompromatów...
b) temat samolotowy z wolna się wypala, lub już się wypalił, choć może jeszcze się rzucą na finisz.
c) powódź przestala zalewać
Gdzie się może pojawić coś złego, coś co można by eobie codziennie po kilka godzin i po całym kraju ekspolatować?
Przewiduję, że pociągną jak gumę temat post-powodziowy atakując rząd i lokalne władze za wszystko co się da. Podsycane to będzie przez opozycję, zwłaszcza jeśli wyborów nie wygra Kaczyński.
Jakieś pomysły? Może wspólnie coś sprzedamy do TVn24?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Re: Na co media się rzucą po wyborach?
Europa dwoch prędkości, jakaś wy...ka następnego Kraju ze strefy euro, wakacje, plajta BP, itp.
Dolce far niente 

Stawiam na zadymę z gazem łupkowym i na terroryzm ( będzie się działo
)

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Arno pisze: Na co media się rzucą po wyborach?
A kogo to k...urczę obchodzi?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
O!Witek pisze:Arno pisze: Na co media się rzucą po wyborach?
A kogo to k...urczę obchodzi?

Problem polega na tym, że sporo ludzi oglądając serwis informacyjny TV będzie się nakręcać... Zwłaszcza, że to taki rytuał w domach= kolacyjka + wydanie główne dziennika w danej stacji 

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
WItek, niestety nikogo to nie obchodzi, ale media stwarzaja potrzebe. Na takiej samej zasadzie jak wynalazki stwarzaja potrzebe a nie na odwrot.
Media nas przyzwyczajaja, jak pisze Barthol. i caly naród sie podnieca, a media na tym zarabiaja.
Mozesz sobie Wiciu pisac KOGO TO OBCHODZI, ale od rzeczywistosci nie uciekniesz.
Narod sie uzaleznil od telewizora, bologowisk, for....
Media nas przyzwyczajaja, jak pisze Barthol. i caly naród sie podnieca, a media na tym zarabiaja.
Mozesz sobie Wiciu pisac KOGO TO OBCHODZI, ale od rzeczywistosci nie uciekniesz.
Czy nowa pani prezydentowa powinna zmienić fryzjera, stylistę, czy powinna schuść/zgrubść itp. bardzo interesujące tematy 

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
A JK się ożnił w międzyczasieDoxa pisze: Czy nowa pani prezydentowa

Dolce far niente 

- Witek
- 6 gwiazdek
Doxa pisze: Czy nowa pani prezydentowa powinna zmienić fryzjera, stylistę, czy powinna schuść/zgrubść itp. bardzo interesujące tematy![]()
Ale skąd wziąć dobrego kociego stylistę?! O to jest pytanie!
Mam przycisk w telewizorze i go nie waham się użyć. W radiu tyż. A i tak najczęściej oglądam/słucham z płyt itp. Wiadomości prawie nie oglądam, wiadomości politycznych jeszcze rzadziej i dobrze mi z tym. Posiłki w szerszym gronie jakoś nigdy nie jem przy tv, bo po co? Nudno jest, lepiej kogoś posłuchać, no chyba, że Wy jecie z nudnymi osobami, ale to raczej Wasza wina.Arno pisze: WItek, niestety nikogo to nie obchodzi, ale media stwarzaja potrzebe. Na takiej samej zasadzie jak wynalazki stwarzaja potrzebe a nie na odwrot.

P.S. Zawsze myślałem, że im człowiek starszy tym ma mniej czasu, zajmowanie się przez Arno takimi duperelami świadczy, że jednak się myliłem. Cieszy mnie to.

jeśli wygra to pewnie w charakterze pierwszej damy będzie zabierał ze sobą jakąś babeczkę ze swojej kancelarii prezydenckiej,może bratanicę albo jakąś posłankę...FUX pisze:A JK się ożnił w międzyczasieDoxa pisze: Czy nowa pani prezydentowa![]()
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Może faceta, a nie babeczkęBarthol pisze:jeśli wygra to pewnie w charakterze pierwszej damy będzie zabierał ze sobą jakąś babeczkę ze swojej kancelarii prezydenckiej,może bratanicę albo jakąś posłankę...

ciekawe jak na takie zagranie zareagowałby elektorat PiS'uSo What! pisze:Może faceta, a nie babeczkęBarthol pisze:jeśli wygra to pewnie w charakterze pierwszej damy będzie zabierał ze sobą jakąś babeczkę ze swojej kancelarii prezydenckiej,może bratanicę albo jakąś posłankę...

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
So What! pisze: Przeciesz
Co

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Witold jak widzę nie ma w sobie pokładów tolerancji. Znam takie postawy. "Jeśli ja nie oglądam, to każdy kto ogląda jest głupi albo nudny, albo otoczony nudziarzami albo życie marnuje przed telewizorem".
No jasne, że lepiej książki czytać. Ile książek miesięcznie czyta przeciętny polski Witold?
W idealnym środowisku, w społęczeńśtwie utpoijnym z powodzeniem można by przekaziory wyrzucić. Ale żyjemy raczej w antyutopii, zbliżającej się do koncepji Huxley'a
Co więcej miły Witoldzie, ja się na siłę nie ekscytuję, konstatuję jedynie, że gros społęczeństwa jest przykute do pudła. I interesuje mnie samo zjawisko wybierania tematów, które przykleją widza do ekranu. Należy czytać między wierszami, a nie wyciągać wnioski na podstawie pobieżnego czytania.
Nie rzucam w Witolda kamieniem w tej kwestii, bom sam nie bez winy. Ale doradzam wnikliwsze analizy treści forumowych lub medialnych. Zwłąszcza to drugie jest dość pouczające, albowiem wskazuje na kierunki manipulacji.
Niech Witold sympatyczny nie zapomina, że nie żyje na pustyni, nie jest eremitą w górach wysokich. Witold żyje w mieście, jest istotą społęczną, jak mrówka jakaś. I w sumie warto wiedzieć, co się na około dzieje, bo niektóre zjawiska socjologiczne mogą mieć wpływ na życie jednostki. W tym przypadku Witolda prawie uszczypliwego.
No jasne, że lepiej książki czytać. Ile książek miesięcznie czyta przeciętny polski Witold?
W idealnym środowisku, w społęczeńśtwie utpoijnym z powodzeniem można by przekaziory wyrzucić. Ale żyjemy raczej w antyutopii, zbliżającej się do koncepji Huxley'a
Co więcej miły Witoldzie, ja się na siłę nie ekscytuję, konstatuję jedynie, że gros społęczeństwa jest przykute do pudła. I interesuje mnie samo zjawisko wybierania tematów, które przykleją widza do ekranu. Należy czytać między wierszami, a nie wyciągać wnioski na podstawie pobieżnego czytania.
Nie rzucam w Witolda kamieniem w tej kwestii, bom sam nie bez winy. Ale doradzam wnikliwsze analizy treści forumowych lub medialnych. Zwłąszcza to drugie jest dość pouczające, albowiem wskazuje na kierunki manipulacji.
Niech Witold sympatyczny nie zapomina, że nie żyje na pustyni, nie jest eremitą w górach wysokich. Witold żyje w mieście, jest istotą społęczną, jak mrówka jakaś. I w sumie warto wiedzieć, co się na około dzieje, bo niektóre zjawiska socjologiczne mogą mieć wpływ na życie jednostki. W tym przypadku Witolda prawie uszczypliwego.
- Witek
- 6 gwiazdek
Arno pisze: Niech Witold sympatyczny nie zapomina, że nie żyje na pustyni, nie jest eremitą w górach wysokich. Witold żyje w mieście, jest istotą społęczną, jak mrówka jakaś. I w sumie warto wiedzieć, co się na około dzieje, bo niektóre zjawiska socjologiczne mogą mieć wpływ na życie jednostki. W tym przypadku Witolda prawie uszczypliwego.
Bo to taka duża różnica wiedzieć, kto nam wbije nóż w plecy... Lepiej nie wiedzieć i żyć szczęśliwie do czasu, aż ktoś to zrobi.

Ja jestem zmęczony mediami "informacyjnymi", polityką. Na forum jest już o tym masa wątków (o polityce i mediach, nie moim zmęczeniu nimi), więc po co znowu roztrząsać? Lepiej napisałbyś coś zabawnego i poprawił humor forumowi, niż analizował społeczeństwo na które i tak nie masz wpływu.

Trudno mieć tolerancję do czegoś co mi się ewidentnie przejadło. Życie ma zbyt piękne chwile, aby je sobie psuć tendencyjnymi informacjami. Zawsze wolałem pod prąd, ale na uboczu, obok głównego nurtu.

Ostatnio zmieniony 24 cze 2010, o 20:00 przez Witek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Jeśli ja oglądam, to każdy kto nie ogląda jest głupi albo nudny, albo otoczony nudziarzami albo życie marnuje przed facebookiem.Arno pisze: Jeśli ja nie oglądam, to każdy kto ogląda jest głupi albo nudny, albo otoczony nudziarzami albo życie marnuje przed telewizorem".

media sobie coś znajdą, nie musimy się o to martwić i obyśmy nie traktowali tego z śmiertelną powagą.
Rambo 15, hulanki i swawole z gwiazdami, szerzący się w Pcimiu antysemityzm albo miłość francuska w nowej edycji czyli palenie samochodów.
Rambo 15, hulanki i swawole z gwiazdami, szerzący się w Pcimiu antysemityzm albo miłość francuska w nowej edycji czyli palenie samochodów.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
ja "liczę" na sztaby wyborcze. jakiś hak, trup w szafie itp. na pewno coś dziennikarstwu podrzucą.
Witek, ja bardzo, bardzo rozumiem podejście "nie dotyczy mnie polityka, nie dotyczy mnie telewizja, nie dotyczy mnie..."
rozumiem, bo to bardzo wygodne jest. niestety, równie nieprawdziwe.
no, chyba, że zarabiasz swoje pieniądze na przysłowiowej taśmie i jest Ci z tym dobrze, bo wystarczy Ci, że co niedziela na ryby nad najbliższą rzeczkę sobie pójdziesz i spędzisz miło czas przy kielonku, mocząc kija. wtedy rzeczywiście można mieć to wszystko gdzieś.
Witek, ja bardzo, bardzo rozumiem podejście "nie dotyczy mnie polityka, nie dotyczy mnie telewizja, nie dotyczy mnie..."
rozumiem, bo to bardzo wygodne jest. niestety, równie nieprawdziwe.
no, chyba, że zarabiasz swoje pieniądze na przysłowiowej taśmie i jest Ci z tym dobrze, bo wystarczy Ci, że co niedziela na ryby nad najbliższą rzeczkę sobie pójdziesz i spędzisz miło czas przy kielonku, mocząc kija. wtedy rzeczywiście można mieć to wszystko gdzieś.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
damaz pisze:no, chyba, że zarabiasz swoje pieniądze na przysłowiowej taśmie i jest Ci z tym dobrze, bo wystarczy Ci, że co niedziela na ryby nad najbliższą rzeczkę sobie pójdziesz i spędzisz miło czas przy kielonku, mocząc kija. wtedy rzeczywiście można mieć to wszystko gdzieś.
A jakie to ma znaczenie? Wpływ każdego z nas na politykę jest pomijalnie mały. Można się ekscytować dla sportu (mocno masochistycznie

To tak, jakby ekscytować się i założyć 50 kolejnych wątków o tym, jaka teraz, po fali deszczów, będzie pogoda.

Więc tak naprawdę Witek ma 110% racji.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Witek pisze: Ja jestem zmęczony mediami "informacyjnymi"
O tak, tvn24 i TVPinfo potrafią człowieka przeczołgać. Coś jest w tym nadmiarze, bo nawet tok fm nie jestem w stanie słuchać.
Witek pisał o "interesowaniu się", nie o wpływie. tak jak napisałem, problem nie polega na tym, jaki ja, czy Ty masz wpływ na ogólnie politykę, tylko jaki ta polityka ma wpływ na Ciebie. brutalna prawda jest taka, że im jesteś niżej w, nazwijmy to, hierarchii, tym wpływ jest mniejszy. im wyżej - tym większy.jarmaj pisze:Wpływ każdego z nas na politykę jest pomijalnie mały.
spłycając mocno: będąc dyrektorem generalnym bardzo dużej firmy masz znacznie więcej bodźców do śledzenia tego, co się w polityce dzieje, niż sprzątaczka pracująca w tej samej bardzo dużej firmie.
damaz więc Witek ma dalej swoją racje. Bo skoro nie masz wpływu na coś to masz prawo się tym nie ekscytować bo co to zmieni , a że dana rzecz ma na ciebie wpływ to i tak twoje zainteresowanie tematem przy jednoczesnej świadomości tego ,że i tak nic nie da jest tylko coraz bardziej frustrująca. Co innego wiara w to iż coś możesz zmienić i ,że masz na to jakiś wpływ.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"