Wydarzyło się 20 czerwca...
Wydarzyło się 20 czerwca...
...oglądam progam na tvn24 , powyborczy i co widze :P
J.Kaczyński dziękuje....
G.Napieralskiemu... to sie chyba nawet towarzyszowi Bierutowi nie sniło...
zaczęła sie walka o głosy w II turze
J.Kaczyński dziękuje....
zaczęła sie walka o głosy w II turze
projekt "Huragan" Carlos - 440/585

Re: Wydarzyło się 20 czerwca...
carlos,
to jest ciekawa sytuacja.
Komorowski i Kaczynski i PiS i PO niczym się między sobą nie różnią poza stosunkiem do Rosji i zemsty.
Widać, że naród ma dość i głosował na inne siły, wiedząc, że i tak nie wygrają... zwłaszcza ganialny wynik Korwinna-Mikke jest zastanawiający. To jest dowód na zmęczenie narodu chadekami.
Gdyby SLD miał kogoś dobrego na kandydata, wynik mógłby byc inny. I proszę takich chłopek, nie mający nic do powiedzenia, głupkowaty lekko i źle mówiący po polsku zdobył 13 z hakiem. Jakby wyglądał wynik z młodym ale dobrym kandydatem?
Niestety druga tura może wyglądać zupełnie inaczej.
to jest ciekawa sytuacja.
Komorowski i Kaczynski i PiS i PO niczym się między sobą nie różnią poza stosunkiem do Rosji i zemsty.
Widać, że naród ma dość i głosował na inne siły, wiedząc, że i tak nie wygrają... zwłaszcza ganialny wynik Korwinna-Mikke jest zastanawiający. To jest dowód na zmęczenie narodu chadekami.
Gdyby SLD miał kogoś dobrego na kandydata, wynik mógłby byc inny. I proszę takich chłopek, nie mający nic do powiedzenia, głupkowaty lekko i źle mówiący po polsku zdobył 13 z hakiem. Jakby wyglądał wynik z młodym ale dobrym kandydatem?
Niestety druga tura może wyglądać zupełnie inaczej.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
...ależ różni się - ja widzę różnice, pomijam juz programy partyjne, które w emocjonalnym odbiorze kandydatow i partii nie mają wiekszego znaczenia.
osobiście gdybym miał możliwość zaglosować na sensownego kandydata lewicowego, tak własnie bym uczynił - ale nie ma takowego, tym bardziej partia lewicowa nie spełnia moich kryteriów akceptacji politycznej
osobiście gdybym miał możliwość zaglosować na sensownego kandydata lewicowego, tak własnie bym uczynił - ale nie ma takowego, tym bardziej partia lewicowa nie spełnia moich kryteriów akceptacji politycznej

Glupki z TVN24 nawet kamery do Korwina nie wysłały.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
...Mikke to populista, wiekszy od Leppera
........taaaak znieśmy podatki, niech żyje kapitalizm i zaradność ludzka
........taaaak znieśmy podatki, niech żyje kapitalizm i zaradność ludzka

Ja tam widzę różnicęArno pisze: Komorowski i Kaczynski i PiS i PO niczym się między sobą nie różnią poza stosunkiem do Rosji i zemsty.

Natomiast Po pewne tematy sobie odpuszcza ale gdzie indziej chce zawłaszczyć sobie władze , są to na pewno działania mniej widoczne .
No niestety ale Komorowski jest taki rozmyty , bez charakteru i do tego marionetka w rękach Donalda .
Kaczyński znowu, to mocny charakter, lekko psychopatyczny umysł o ogromnej żądzy władzy .
Arno ale SLD od czasów Kwaśniewskiego nie miało dobrego kandydata na prezydenta , bo chyba nie myślisz iż św.pamięci Szmajdziński był dobrym kandydatem . Wydaje mi się iż osiągnął by gorszy wynik od NapieralskiegoArno pisze: Gdyby SLD miał kogoś dobrego na kandydata, wynik mógłby byc inny. I proszę takich chłopek, nie mający nic do powiedzenia, głupkowaty lekko i źle mówiący po polsku zdobył 13 z hakiem. Jakby wyglądał wynik z młodym ale dobrym kandydatem?

Nie lubię Komuchów ale zrobił On na mnie lepsze wrażenie niż pozostali kandydaci.
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Nie oglądam walk gladiatorówKonto usunięte pisze:Arno, nie oglądaj tych głupot, Brazylia gra na "dwójce"
to interesując się wyborami jesteś niekonsekwentnyArno pisze:
Nie oglądam walk gladiatorów

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Polityczni gladiatorzy czasami warci są oglądania. No z pewnością nie podczas śniadań, podwieczorków i drugich śniadań przy kawie w TVN....
Tu jest sytuacja wyjątkowa.
Tu jest sytuacja wyjątkowa.
sam na niego głosowałem. cArLoS i sądzę że porównanie do Leppera słabo trafione, można się nie zgadzać z poglądami ale mam wrażenie iż poza hasłowymi przekazami medialnymi wiele nie wiesz.Arno pisze: zwłaszcza ganialny wynik Korwinna-Mikke jest zastanawiający.
mam takie samo wrażenie, co prawda lewica mi nie po drodze a idol GN Zapatero to już całkiem ale trzeba docenić duże zaangażowanie Napieralskiego w kampanię. młody jest i się wyrobi.Piter 35 pisze: Arno ale SLD od czasów Kwaśniewskiego nie miało dobrego kandydata na prezydenta , bo chyba nie myślisz iż św.pamięci Szmajdziński był dobrym kandydatem . Wydaje mi się iż osiągnął by gorszy wynik od Napieralskiego![]()
obie partie się nie różnią niczym oprócz pijaru, wszystkie partie obsadzają stanowiska gdzie się da z tym że PiS robił to bardziej siermiężnie i w wątpliwym towarzystwie Leppera.Piter 35 pisze: Ja tam widzę różnicęa mianowicie iż Pis chciałby władzy absolutnej ,od zwykłego obywatela po przez media a kończąc na władzy sądowniczej
Bardzo mi się to kojarzy ze starymi ( jeszcze nie tak dawnymi ) czasami władzy politbiura .
Natomiast Po pewne tematy sobie odpuszcza ale gdzie indziej chce zawłaszczyć sobie władze , są to na pewno działania mniej widoczne .
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
masz racje, Korwin nijak ma się do Leppera, to dwie zupełnie inne wizje populizmu - Leppera nazwałbym populistą socjalnym, a Mikkego populistą kapitalistycznym.inquiz pisze: cArLoS i sądzę że porównanie do Leppera słabo trafione, można się nie zgadzać z poglądami ale mam wrażenie iż poza hasłowymi przekazami medialnymi wiele nie wiesz
inquiz - powiedz mi jak mozna nie nazwać populista człowieka ktory obiecuje np: zniesienie podatków, a raczej ograniczenie ich wystepowania i egzekwowania - a zaraz dwie linijki niżej, w swoim programie, opowiada się za zakazem uchwalania budżetu z deficytem

szanuje Twoje prawo do demokratycznego wyboru, uszanuj moje prawo do niezgadzania sie na brednie i bzdury

carlos, nie traktj,my Korwina powaznie.
Twierdze, ze jest on symptomem zmeczenia mas
no i dałeś doskonały IMO przykład niezrozumienia, ja za to jakoś nie potrafię zrozumieć jak można doić obywateli tak wysokimi podatkami i popierać życie na kredyt. upadek kiedyś nastąpi, będzie bolesny znacznie bardziej niż Argentyna.cArLoS pisze: jak mozna nie nazwać populista człowieka ktory obiecuje np: zniesienie podatków, a raczej ograniczenie ich wystepowania i egzekwowania - a zaraz dwie linijki niżej, w swoim programie, opowiada się za zakazem uchwalania budżetu z deficytem![]()
![]()
![]()
![]()
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
hasła są piekne i zgadzam się z Nimi w 110%, ale nierealne - własnie na tym polega populizm
znajdź sposób na obniżenie/likwidacje lub całkowite zniesienie podatków, oraz na uchwalenie budżetu bez deficytu, a rysuje przed Tobą co najmniej Nagrode Nobla z dziedziny ekonomii
znajdź sposób na obniżenie/likwidacje lub całkowite zniesienie podatków, oraz na uchwalenie budżetu bez deficytu, a rysuje przed Tobą co najmniej Nagrode Nobla z dziedziny ekonomii

Dobra dziewczyny spokój
Lepiej pomyślcie i powiedźcie jakie brudy wyjdą na wierzch z obu stron

Lepiej pomyślcie i powiedźcie jakie brudy wyjdą na wierzch z obu stron

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jest git a będzie jeszcze większy git
Od dwóch tygodni nie oglądam TV, nie słucham radia, nie czytam prasy, nie katuję się na portalach. Idę, oddaję głos i jestem happy. Czego i Wam drodzy słuchacze i drogie słuchawki życzę
Pozdrawiam
Grzegorz

Od dwóch tygodni nie oglądam TV, nie słucham radia, nie czytam prasy, nie katuję się na portalach. Idę, oddaję głos i jestem happy. Czego i Wam drodzy słuchacze i drogie słuchawki życzę

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Pewnie kółko zamiast krzyżyka zrobiłeśGrzesiek_67 pisze: Idę, oddaję głos i jestem happy.

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Piter 35,
siedem razy sprawdzałem. Powinno być gut. Za dwa tygodnie znowu pójdę, a jak
siedem razy sprawdzałem. Powinno być gut. Za dwa tygodnie znowu pójdę, a jak

Brak podpisu.
...qrcze jest super spokojnie, lubie porozmawiać, kiedy dyskusja ma pewien rytm i odrobine emocji, wtedy aż chce sie klepać w klawisze... inquizPiter 35 pisze:Dobra dziewczyny spokój![]()
![]()

No nie teraz będą się klepać ......cArLoS pisze: wtedy aż chce sie klepać

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Piter 35 pisze: No nie teraz będą się klepać ......![]()
Się, czy sobie ? Bo już mnie zakręciłeś Szwajcarski Wożnico

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Dlaczego? TVP już podzielili między siebie, to czemu nie mieliby się dalej dotykać czubkami? Teraz zacznie się następny rozdział handlu.cArLoS pisze: J.Kaczyński dziękuje....
Te masy są już tak od około dwudziestu lat zmęczone ;)Arno pisze: carlos, nie traktj,my Korwina powaznie.
Mikke rzuca parę ciekawych haseł. Ale jest też ostatnim osobnikiem, którego bym widział na stanowisku prezydenta. Boję się faceta, który byłby gotów zacząć wypowiadać umowy międzynarodowe, albo albo wysuwać roszczenia z pozycji mrówki negocjującej ze stadem słoni. Ale przede wszystkim z Korwina jest taki dyplomata jak ze mnie baletnica -- wyobraźcie sobie jakąś międzynarodową imprezę i Korwina, który np. zaczyna wrzucać od złodziei i socjalistów ;) (i to w sumie nie byłoby śmieszne).
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Kto mieszka na Żoliborzu
Bo tam ponoć Kaczyński jest bardzo lubiany
tak twierdzą wyborcy 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, powiedzmy, że Żoliborz to dzielnica z tradycjami dość demokratycznymi