Wydarzyło się 20 czerwca...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Wydarzyło się 20 czerwca...

Post 20 cze 2010, o 20:19

...oglądam progam na tvn24 , powyborczy i co widze :P

J.Kaczyński dziękuje....

G.Napieralskiemu... to sie chyba nawet towarzyszowi Bierutowi nie sniło...

zaczęła sie walka o głosy w II turze

projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re: Wydarzyło się 20 czerwca...

Post 20 cze 2010, o 20:30

carlos,
to jest ciekawa sytuacja.
Komorowski i Kaczynski i PiS i PO niczym się między sobą nie różnią poza stosunkiem do Rosji i zemsty.
Widać, że naród ma dość i głosował na inne siły, wiedząc, że i tak nie wygrają... zwłaszcza ganialny wynik Korwinna-Mikke jest zastanawiający. To jest dowód na zmęczenie narodu chadekami.
Gdyby SLD miał kogoś dobrego na kandydata, wynik mógłby byc inny. I proszę takich chłopek, nie mający nic do powiedzenia, głupkowaty lekko i źle mówiący po polsku zdobył 13 z hakiem. Jakby wyglądał wynik z młodym ale dobrym kandydatem?

Niestety druga tura może wyglądać zupełnie inaczej.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 20 cze 2010, o 20:37

...ależ różni się - ja widzę różnice, pomijam juz programy partyjne, które w emocjonalnym odbiorze kandydatow i partii nie mają wiekszego znaczenia.

osobiście gdybym miał możliwość zaglosować na sensownego kandydata lewicowego, tak własnie bym uczynił - ale nie ma takowego, tym bardziej partia lewicowa nie spełnia moich kryteriów akceptacji politycznej
Obrazek

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 cze 2010, o 20:41

Glupki z TVN24 nawet kamery do Korwina nie wysłały.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 20 cze 2010, o 20:42

Arno, nie oglądaj tych głupot, Brazylia gra na "dwójce" ;-)

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 20 cze 2010, o 20:43

...Mikke to populista, wiekszy od Leppera

........taaaak znieśmy podatki, niech żyje kapitalizm i zaradność ludzka :o
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 20 cze 2010, o 20:51

Arno pisze: Komorowski i Kaczynski i PiS i PO niczym się między sobą nie różnią poza stosunkiem do Rosji i zemsty.
Ja tam widzę różnicę :idea: a mianowicie iż Pis chciałby władzy absolutnej ,od zwykłego obywatela po przez media a kończąc na władzy sądowniczej :idea: Bardzo mi się to kojarzy ze starymi ( jeszcze nie tak dawnymi ) czasami władzy politbiura .
Natomiast Po pewne tematy sobie odpuszcza ale gdzie indziej chce zawłaszczyć sobie władze , są to na pewno działania mniej widoczne .
No niestety ale Komorowski jest taki rozmyty , bez charakteru i do tego marionetka w rękach Donalda .
Kaczyński znowu, to mocny charakter, lekko psychopatyczny umysł o ogromnej żądzy władzy .
Arno pisze: Gdyby SLD miał kogoś dobrego na kandydata, wynik mógłby byc inny. I proszę takich chłopek, nie mający nic do powiedzenia, głupkowaty lekko i źle mówiący po polsku zdobył 13 z hakiem. Jakby wyglądał wynik z młodym ale dobrym kandydatem?
Arno ale SLD od czasów Kwaśniewskiego nie miało dobrego kandydata na prezydenta , bo chyba nie myślisz iż św.pamięci Szmajdziński był dobrym kandydatem . Wydaje mi się iż osiągnął by gorszy wynik od Napieralskiego :idea:
Nie lubię Komuchów ale zrobił On na mnie lepsze wrażenie niż pozostali kandydaci.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 cze 2010, o 20:59

Konto usunięte pisze:Arno, nie oglądaj tych głupot, Brazylia gra na "dwójce" ;-)
Nie oglądam walk gladiatorów

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 20 cze 2010, o 21:03

Arno pisze:
Nie oglądam walk gladiatorów
to interesując się wyborami jesteś niekonsekwentny :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 cze 2010, o 21:45

Polityczni gladiatorzy czasami warci są oglądania. No z pewnością nie podczas śniadań, podwieczorków i drugich śniadań przy kawie w TVN....
Tu jest sytuacja wyjątkowa.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 20 cze 2010, o 21:51

Arno pisze: zwłaszcza ganialny wynik Korwinna-Mikke jest zastanawiający.
sam na niego głosowałem. cArLoS i sądzę że porównanie do Leppera słabo trafione, można się nie zgadzać z poglądami ale mam wrażenie iż poza hasłowymi przekazami medialnymi wiele nie wiesz.
Piter 35 pisze: Arno ale SLD od czasów Kwaśniewskiego nie miało dobrego kandydata na prezydenta , bo chyba nie myślisz iż św.pamięci Szmajdziński był dobrym kandydatem . Wydaje mi się iż osiągnął by gorszy wynik od Napieralskiego :idea:
mam takie samo wrażenie, co prawda lewica mi nie po drodze a idol GN Zapatero to już całkiem ale trzeba docenić duże zaangażowanie Napieralskiego w kampanię. młody jest i się wyrobi.
Piter 35 pisze: Ja tam widzę różnicę :idea: a mianowicie iż Pis chciałby władzy absolutnej ,od zwykłego obywatela po przez media a kończąc na władzy sądowniczej :idea: Bardzo mi się to kojarzy ze starymi ( jeszcze nie tak dawnymi ) czasami władzy politbiura .
Natomiast Po pewne tematy sobie odpuszcza ale gdzie indziej chce zawłaszczyć sobie władze , są to na pewno działania mniej widoczne .
obie partie się nie różnią niczym oprócz pijaru, wszystkie partie obsadzają stanowiska gdzie się da z tym że PiS robił to bardziej siermiężnie i w wątpliwym towarzystwie Leppera.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 20 cze 2010, o 21:57

inquiz pisze: cArLoS i sądzę że porównanie do Leppera słabo trafione, można się nie zgadzać z poglądami ale mam wrażenie iż poza hasłowymi przekazami medialnymi wiele nie wiesz
masz racje, Korwin nijak ma się do Leppera, to dwie zupełnie inne wizje populizmu - Leppera nazwałbym populistą socjalnym, a Mikkego populistą kapitalistycznym.

inquiz - powiedz mi jak mozna nie nazwać populista człowieka ktory obiecuje np: zniesienie podatków, a raczej ograniczenie ich wystepowania i egzekwowania - a zaraz dwie linijki niżej, w swoim programie, opowiada się za zakazem uchwalania budżetu z deficytem :wall: :wall: :o :lol:

szanuje Twoje prawo do demokratycznego wyboru, uszanuj moje prawo do niezgadzania sie na brednie i bzdury
Obrazek

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 cze 2010, o 22:07

carlos, nie traktj,my Korwina powaznie.
Twierdze, ze jest on symptomem zmeczenia mas

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 20 cze 2010, o 22:24

cArLoS pisze: jak mozna nie nazwać populista człowieka ktory obiecuje np: zniesienie podatków, a raczej ograniczenie ich wystepowania i egzekwowania - a zaraz dwie linijki niżej, w swoim programie, opowiada się za zakazem uchwalania budżetu z deficytem :wall: :wall: :o :lol:
no i dałeś doskonały IMO przykład niezrozumienia, ja za to jakoś nie potrafię zrozumieć jak można doić obywateli tak wysokimi podatkami i popierać życie na kredyt. upadek kiedyś nastąpi, będzie bolesny znacznie bardziej niż Argentyna.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 20 cze 2010, o 22:33

hasła są piekne i zgadzam się z Nimi w 110%, ale nierealne - własnie na tym polega populizm

znajdź sposób na obniżenie/likwidacje lub całkowite zniesienie podatków, oraz na uchwalenie budżetu bez deficytu, a rysuje przed Tobą co najmniej Nagrode Nobla z dziedziny ekonomii
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek

Post 20 cze 2010, o 22:38

Dobra dziewczyny spokój :!: :-)
Lepiej pomyślcie i powiedźcie jakie brudy wyjdą na wierzch z obu stron :idea:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 cze 2010, o 22:43

Jest git a będzie jeszcze większy git :thumb:

Od dwóch tygodni nie oglądam TV, nie słucham radia, nie czytam prasy, nie katuję się na portalach. Idę, oddaję głos i jestem happy. Czego i Wam drodzy słuchacze i drogie słuchawki życzę :thumb:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 20 cze 2010, o 22:45

Grzesiek_67 pisze: Idę, oddaję głos i jestem happy.
Pewnie kółko zamiast krzyżyka zrobiłeś :giggle:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 cze 2010, o 22:47

Piter 35,
siedem razy sprawdzałem. Powinno być gut. Za dwa tygodnie znowu pójdę, a jak :mrgreen:
Brak podpisu.

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 20 cze 2010, o 22:51

Piter 35 pisze:Dobra dziewczyny spokój :!: :-)
...qrcze jest super spokojnie, lubie porozmawiać, kiedy dyskusja ma pewien rytm i odrobine emocji, wtedy aż chce sie klepać w klawisze... inquiz ;-) fajnie jest
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek

Post 20 cze 2010, o 22:54

cArLoS pisze: wtedy aż chce sie klepać
No nie teraz będą się klepać ...... :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 cze 2010, o 22:57

Piter 35 pisze: No nie teraz będą się klepać ...... :mrgreen:

Się, czy sobie ? Bo już mnie zakręciłeś Szwajcarski Wożnico :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 20 cze 2010, o 23:06

cArLoS pisze: J.Kaczyński dziękuje....

G.Napieralskiemu... to sie chyba nawet towarzyszowi Bierutowi nie sniło...
Dlaczego? TVP już podzielili między siebie, to czemu nie mieliby się dalej dotykać czubkami? Teraz zacznie się następny rozdział handlu.
Arno pisze: carlos, nie traktj,my Korwina powaznie.
Twierdze, ze jest on symptomem zmeczenia mas
Te masy są już tak od około dwudziestu lat zmęczone ;)

Mikke rzuca parę ciekawych haseł. Ale jest też ostatnim osobnikiem, którego bym widział na stanowisku prezydenta. Boję się faceta, który byłby gotów zacząć wypowiadać umowy międzynarodowe, albo albo wysuwać roszczenia z pozycji mrówki negocjującej ze stadem słoni. Ale przede wszystkim z Korwina jest taki dyplomata jak ze mnie baletnica -- wyobraźcie sobie jakąś międzynarodową imprezę i Korwina, który np. zaczyna wrzucać od złodziei i socjalistów ;) (i to w sumie nie byłoby śmieszne).

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 20 cze 2010, o 23:29

Kto mieszka na Żoliborzu :?: Bo tam ponoć Kaczyński jest bardzo lubiany :?: tak twierdzą wyborcy :mrgreen:

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 21 cze 2010, o 00:00

Piter 35, powiedzmy, że Żoliborz to dzielnica z tradycjami dość demokratycznymi :mrgreen:

ODPOWIEDZ