... i nie tylko: usb padlo
... i nie tylko: usb padlo
USB mi padlo w lapie..
tzn chodzilo normalnie, teraz mam chmurke, ze to urzadzenie moze
dzialac szybciej.
service pack drugi zainstalowany dawno...
jest toto jakis znany bug ? czy musze przeinstalowywac system?
dzialac szybciej.
Re: ... i nie tylko: usb padlo
Odpowiem jak pracownik serwisu autoryzowanego - Panie, przyczyn może być wiele, tu trzeba przeprowadzić skomplikowane testy. Pan jest taki gamoń, że ja Panu nie będę tłumaczyć, bo Pan nic nie zrozumie, a ja czas stracę....
(jak ja to słyszę to mam ochotę
).
A tak na poważnie to co podłączyłeś (i jaki masz laptop)? Czy nie zmieniałeś ustawień systemie/biosie?
Rzeźnik

A tak na poważnie to co podłączyłeś (i jaki masz laptop)? Czy nie zmieniałeś ustawień systemie/biosie?
Rzeźnik
Rzeźnik zbereźnik:)
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
Ja się podepnę pod temat. Zniknęła mi ikonka od regulacji głośności w laptopie. Dźwięk jest w np. winampie ale już zero dźwięku w youtube. Sterownik najaktualniejszy ściągnięty, zainstalowany. System Win XP. 

pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
gregski, wejdź w start > ustawienia > panel sterowania > system (ew. jeśli nie ma, to najpierw po lewej stronie "przełącz do widoku klasycznego") > sprzęt > menedżer urządzeń > kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej.
Zobacz czy któryś nie ma błędu, spróbuj kolejno aktualizować sterowniki (prawy guzik myszy>aktualizuj sterownik). Kiedyś mię się tak zrobiło po próbie użycia uszkodzonego pendrive-a. Zazwyczaj w takich sytuacjach aktualizacja pomaga. Jeśli nie pomoże odinstaluj i zainstaluj. To już powinno pomóc
Grzegorz, start > ustawienia > panel sterowania > dźwięki i urządzenia audio (w widoku klasycznym) i "zaptasz" Umieść ikonę głośności na pasku zadań.
Zobacz czy któryś nie ma błędu, spróbuj kolejno aktualizować sterowniki (prawy guzik myszy>aktualizuj sterownik). Kiedyś mię się tak zrobiło po próbie użycia uszkodzonego pendrive-a. Zazwyczaj w takich sytuacjach aktualizacja pomaga. Jeśli nie pomoże odinstaluj i zainstaluj. To już powinno pomóc

Grzegorz, start > ustawienia > panel sterowania > dźwięki i urządzenia audio (w widoku klasycznym) i "zaptasz" Umieść ikonę głośności na pasku zadań.
barbie pisze: To już powinno pomóc![]()
Dzieki barbie, oczywiscie od tego zaczalem.
Sprawdzilem ustawienia BIOSU, wszystko ok, zreszta nic nie ruszalem.
Zrobie update BIOSu i zobacze co dalej.
Jak nie to reinstalacja systemu, bo to wkurza..
Dam znac.
Dżesiu, kup w końcu maka, bo nie uciekniesz przed tym, jak Cię znam, więc po co odwlekać nieuchronne :)
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Znowu judzisz.....devlin pisze:Dżesiu, kup w końcu maka, bo nie uciekniesz przed tym, jak Cię znam, więc po co odwlekać nieuchronne :)

Dolce far niente 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Wejdz w menedzera urzadzen i wywal wszystkie sterowniki od USB, reset, powinno pomoc (najlepiej w trybie awaryjnym).gregski pisze: USB mi padlo w lapie..
dzialac szybciej.
ktora ikonka Ci zniknela? ta kolo zegarka czy ta w 'ekraniku' youtube?Grzegorz pisze: Ja się podepnę pod temat. Zniknęła mi ikonka od regulacji głośności w laptopie. Dźwięk jest w np. winampie ale już zero dźwięku w youtube.
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
To już wcześniej zrobiłem. Było zaptaszone, więc odptaszałem i zaptaszałem kilkakrotnie. Nadaremno.barbie pisze: Grzegorz, start > ustawienia > panel sterowania > dźwięki i urządzenia audio (w widoku klasycznym) i "zaptasz" Umieść ikonę głośności na pasku zadań.
Koło zegarka.remek pisze: ktora ikonka Ci zniknela? ta kolo zegarka czy ta w 'ekraniku' youtube?
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Mi zniknął ten wskaźnik głośności, który się wyświetlał jak brałem głośniej przyciskami funkcyjnymi czy jakoś tak.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
Znalazłem w guglach, http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... c&start=15
Jak wróce do domku to wypróbuje
Wypróbowane - działa !
Jak wróce do domku to wypróbuje
Wypróbowane - działa !
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2008, o 16:42 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Grzegorz Też tak ostatnio miałem. Sprawdzałem w Panelu Sterowania w menu "Dźwięki i urządzenia audio" i wszystko było ok - opcja "Umieść ikonę głośności na pasku zadań" była zaznaczona. Wyłączyłem tą opcję i nacisnąłem przycisk "Zastosuj", następnie włączyłem ją i znowu nacisnąłem "Zastosuj".Grzegorz pisze: remek napisał(a):
ktora ikonka Ci zniknela? ta kolo zegarka czy ta w 'ekraniku' youtube?
Koło zegarka.
Ikonka głośności pojawiła się koło zegarka i problem z głowy

remek pisze: Wejdz w menedzera urzadzen i wywal wszystkie sterowniki od USB, reset, powinno pomoc (najlepiej w trybie awaryjnym).
to byla druga rzecz ktora zrobilem..
tez dupa..
przeinstalowalem wczoraj bios, puscilem PC doctora ktorego daje IBM na plycie, wszystko OK.
Kurnia, czeka mnie nieuchronna reinstalka systemu, czego nie znosze.. co za strata czasu wrrrr...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Ile notebookow nie widzialem, to zawsze to pada po jakims czasie. Ja sie nie przejmuje, wywalilem soft od tego.hogi pisze: Mi zniknął ten wskaźnik głośności, który się wyświetlał jak brałem głośniej przyciskami funkcyjnymi czy jakoś tak.
kurde dziwne.gregski pisze: to byla druga rzecz ktora zrobilem..
tez dupa..
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
gregski pisze: Kurnia, czeka mnie nieuchronna reinstalka systemu, czego nie znosze.. co za strata czasu wrrrr...
gregski spróbuj jeszcze odpiąć zasilacz i wyjąć baterię na minutę. W niektórych płytach Intela jest taka przypadłość, że po podpięciu trefnego flasha, który nomen omen w innych płytach chodzi OK, występuje taki problem jak opisujesz. Totalne pozbawienie ich zasilania rozwiązuje problem. Nie daję gwarancji sukcesu, ale wyjęcie baterii trwa dużo krócej od reinstalacji

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak,
eh, niestety.
chwalilem Ci sie rrosiak'u, , ze w koncu kupilem outbacka?
to Tobie wladowalismy sie na poklad offroad madness z moim malym synkiem w zeszlym roku.
gregu?
eh, niestety.
chwalilem Ci sie rrosiak'u, , ze w koncu kupilem outbacka?
to Tobie wladowalismy sie na poklad offroad madness z moim malym synkiem w zeszlym roku.
gregu?
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
gregski pisze: eh, niestety.
Szkoda

się domyśliłem, gratuluję...gregski pisze: chwalilem Ci sie rrosiak'u, , ze w koncu kupilem outbacka?
gregski pisze: to Tobie wladowalismy sie na poklad offroad madness z moim malym synkiem w zeszlym roku.
oczywiście, że pamiętam i wiedziałem, że Ty to Ty :)
sporo osób z kropki zmieniło swoje nicki, ale nie na tyle żeby się nie zorientować to jest kto

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

oo milo.rrosiak pisze:
oczywiście, że pamiętam i wiedziałem, że Ty to Ty :)
sporo osób z kropki zmieniło swoje nicki, ale nie na tyle żeby się nie zorientować to jest kto![]()
ja na kropie krotko siedzialem, nick byl ten sam.
musze outbackowi sesje zdjeciowa zrobic i powiesic kilka fot.
jutro dostanie nowe lustra..
wracajac do tematu:

może ktoś coś dojrzy...