Subaru impreza kombi pytanie co do zakupu
Subaru impreza kombi pytanie co do zakupu
Witam wszystkich mam małe pytanko co do subaru imprezy kombi interesuje mnie wersja wrx 2000-2004 rok kombi do przewozu towaru w sklepie i mam pytanko jak wyglada utrzymanie takiego samochodu i czy ciezko znalesc własciwy model i prosze o opinie jezeli ktos posiada taki wózeczek :P
^^
^^
Re: Subaru impreza kombi pytanie co do zakupu
gsE, a co Ty za towar chcesz transportować (w sensie jakiś wielkogabarytowy, bardzo ciężki itd.)?
I do czego poza tym ma Ci służyć to auto?
I do czego poza tym ma Ci służyć to auto?
Czarownica prawdę Ci powie :D
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Gabaryt jak gabaryt, ale co szybko musi być rozwożone (no bo po co inaczej WRX-em towar wozić)?zofija pisze:w sensie jakiś wielkogabarytowy, bardzo ciężki itd.
Kiedyś ponoć mleko było najszybsze. Teraz? Hmmmm.... ponoć prywatny import z Kolumbii wymaga najszybszego przewozu

Mam sklep ogółnospożywczy nabiał itd... ale oprócz tego chodzi mi tez o wyjazdy na wczasy itd... zeby dupka była pojemna w miare bo subaru to samochód o ktorym marze od zawsze i po prostu moze przy okazji bym nim pracował i jezdził na codzien :)
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nie bardzo wyobrażam sobie sen wożenia towaru WRX-em. Pewnie sumarycznie znacznie taniej by wyszło zostawić WRX-a do jazdy "nietowarowej", a do zaopatrzenia kupić jakieś Berlingo czy coś w tym rodzaju.
Forester, nic innego tylko ForestergsE pisze:moze przy okazji bym nim pracował i jezdził na codzien :)

Impreza jest duzo mniej pojemna ale szybsza a jak wyglada spalanie forestera??:> i jakie tam silniczki sa :>
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
gsE, ogarnij się trochę i wykaż odrobiną własnej inwencji, dane o silnikach jakie były montowane w tych imprezach to nie raport ze "zbrodni smoleńskiej" i nie są tajne. Tu masz wszystko: http://www.4impreza.pl/

Interesuje sie bardziej impreza niz foresterem i pytałem sie o silniki w foresterach i o opinie posiadaczy tych wozków tyle;) najbardziej mi zalezy na imprezie kombi:)
No ok a teraz prosze was o opinie dokładnie takiego modelu http://milleniumauto.pl/Subaru,Impreza,2004,36026.html i czy ciezko bd znalesc takie autko w dobrym stanie>??:>
gsE, ciężko coś powiedzieć po zdjęciach ( na pewno właściciel nie dbał o czystość
) bez sprawdzenia w serwisie niewiele powiesz , jak coś Ci wpadnie w oko to musisz gdzieś go sprawdzić .

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Dużo słyszałem ze te samochody sa niesamowicie zajeżdzane :( i ciezko bedzie mi znalesc ogarnieta model a i na jaka cene powinnienm sie nastawiac
? takie modelku??: > bo nie chce kupic taniego gówna:(

Moim zdaniem od 40-50 tys zł .
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ciekawostka- u mnie na Powstańców jest Kebabownia do której właściciel przywozi towar WRXem kombi
Ale jezeli masz spożywczy (jak moja rodzina zresztą) to mnie by było szkoda
trafi Ci sie peknieta flaszka oranzady albo NIE DEJ BOŻE pekniety kibelek śledzi
.... (ojezu jeszcze mielismy Żuka do towaru- trzeba było wietrzyć chyba z tydzień
) Poza tym jak załaduje moje 125KM 4 osobami i gratami to spokojnie bierze 10l nawet na trasie. Turbo z towarem.... Hmmm nie kce strzelać ale na pewno wiecej. Nie wiem czy nie bedziesz musiał dopłacac do interesu 

Ale jezeli masz spożywczy (jak moja rodzina zresztą) to mnie by było szkoda

własnie tego chciałem sie dowiedziec czy opłaca sie jezdzic taki samochodem w sklepie ;) ale jednak poza sklepem mozna poszalec :P
ciasno między półkami będziegsE pisze:własnie tego chciałem sie dowiedziec czy opłaca sie jezdzic taki samochodem w sklepie ;) ...

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
tja...gsE pisze:Impreza jest duzo mniej pojemna ale szybsza
te "szybsza", to chodzi o katalog, czy real? bo jak real, to 2.5 XT spokojnie za Imprezami kombi nadąży. tylko łącznik między pedałami a kierownicą musi być odpowiedni.
Forestera 2.5 XT można próbować dopaść z rocznika 2005 (na forumie na sprzedaż jest wystawiony z 2006). jeśli podoba Ci się Impreza i koniecznie szukasz Imprezy - ok. zrozumiałe. ale "szybsza"?
bez sensu, faktyczna dostawa towaru czy usprawiedliwienie ? 

ej w ogóle o czym wy piszecie, przecież to oczywiste, że kolega prowadząc spożywczaka nie musi mieć turbo dostawczaka
stary! impreza kombi jest zajebistym samochodem do pojeżdżenia, i wlezie multum towaru, zakupisz sobie plastikową wanienkę do środka i spokojna czacha o wycieki
forester xt to też może być rozsądny wybór, spalania większe chyba tyko na autostradzie
stary! impreza kombi jest zajebistym samochodem do pojeżdżenia, i wlezie multum towaru, zakupisz sobie plastikową wanienkę do środka i spokojna czacha o wycieki
forester xt to też może być rozsądny wybór, spalania większe chyba tyko na autostradzie
przyczepka
dokupić do Imprezy (albo Forestera
) przyczepkę i z głowy. w dodatku używanie Subaru do ciągania nie tylko nikogo nie dziwi, ale uznawane jest za rozsądniejsze niż ciąganie przy pomocy FWD.

dokupić do Imprezy (albo Forestera

miałem Imprezę Kombi WRX. Cudo. Pojemno to to nie jest, alem mozna fotele tylne polozyc. Spalenie nie jest zbyt ekonomiczne.
Ale auto genialne. Uwaga na słabe hamulce.
Ale auto genialne. Uwaga na słabe hamulce.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Powiem wam tak ze ogolnie jest w chuj samochodów ale ja sie zakochałem w subaru imprezie, forester dla mnie nie wzbudza we mnie tego czegos jezeli ktos sie pyta jaka masz fure ty mówisz subaru impreza to zaraz jest blady bo jest to niezwykle dynamiczny samochód :) a co do szybkosci to wydaje mi sie ze ma większe przyspieszenie od forestera +to ze mniej pali tak mi sie wydaje :)