Zdrada !!!
Zdrada !!!
Strasznie się napaliłem jak szczerbaty na suchary żeby w tym wieku o zdradzie myśleć. Nie wiem co zrobić potrzebna pilna pomoc. Noszę się z zamiarem pozbycia się WRX i przesiadki do RA. Ra zawładnęło mną totalnie. Jeśli ktoś ma jakiś dobry kontakt do kogoś kto sprowadza z UK, Japonii, albo posiada ciekawy egzemplarz np. od 94 do 96. Pisać.
Re: Zdrada !!!
lukwol poprzegladaj ogloszenia z UK i Irlandii
Jak znajdziesz w tydzien, to mozesz wstawic chyba na ciezarowke, ktora bedzie jechal moj samochod - to wyjdzie ci moze nieco taniej transport z Irlandii :)
Jak znajdziesz w tydzien, to mozesz wstawic chyba na ciezarowke, ktora bedzie jechal moj samochod - to wyjdzie ci moze nieco taniej transport z Irlandii :)
Jacek "AMI" Rudowski
lukwol a te "całe stada" RA stacjonujące u Marka

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Arti dobrze gada! RA to fura prze, prze, prze kozak, idealna dla koliberkowego dzikowania... Wolak, przecie RA łoi wszelkie stije i to mocno.. Mocy tyle samo (od hawk eye wzwyż), a wagi ponad 400kg mniej.. A jak się wywali kanapę, wytłumienia itp, to już w ogóle.. Na zawodach ostatnio na Rakietowej RA deptało po piętach 370 konnym Evo VIII. Ja bym taką furkę bardzo chętnie przygarnął.. jako drugą
Poza tym RA dużo lepiej wytrzyma katowania, niż WRX. Nie mówiąc już o tym, że WRX to bądź co bądź usportowiony kanapowiec, a RA to hardkor do dzikowania. Odnośnie RA musisz tylko zapytać kumatych w temacie, bo było bodajże 6 wersji w trakcie życia tego modelu, a do kupowania nadają się tylko niektóre (nie pamiętam dlaczego, czy przez bardziej wytrzymałe niektóre komponenty, czy przez dostępność częśći itd)...
Polecam poważnie przeglądnąć te ogłoszenia. Tylko błagam przewiń w dół te Evo, żeby Ci coś głupiego do głowy nie strzeliło
Na dole będziesz miał 5 sztuk RA, kilka Type-Rów i jeszcze kilka egzotyków.. i w cudnym stanie większość, choć i cena odzwierciedla to. Ze sprzedaży WRXa nie starczy...
A co do RA w PL, to ostatnio w coś śmiesznego wrzucałem to

Poza tym RA dużo lepiej wytrzyma katowania, niż WRX. Nie mówiąc już o tym, że WRX to bądź co bądź usportowiony kanapowiec, a RA to hardkor do dzikowania. Odnośnie RA musisz tylko zapytać kumatych w temacie, bo było bodajże 6 wersji w trakcie życia tego modelu, a do kupowania nadają się tylko niektóre (nie pamiętam dlaczego, czy przez bardziej wytrzymałe niektóre komponenty, czy przez dostępność częśći itd)...
Polecam poważnie przeglądnąć te ogłoszenia. Tylko błagam przewiń w dół te Evo, żeby Ci coś głupiego do głowy nie strzeliło

Na dole będziesz miał 5 sztuk RA, kilka Type-Rów i jeszcze kilka egzotyków.. i w cudnym stanie większość, choć i cena odzwierciedla to. Ze sprzedaży WRXa nie starczy...
A co do RA w PL, to ostatnio w coś śmiesznego wrzucałem to

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
remek, mogę jeden zabrać pod mój dom 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Arti pisze: Te, chwila. Ale z WRXa na RA to nie zdrada tylko progres. Zdrada by była z EVO.
Nie, nie. To jest właśnie progress

411KM @ 575Nm
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
progres to jest mieć jakieś turbo i nie dać się objechać Artiemu w RXieowoc666 pisze: To jest właśnie progress .

albo mieć Evo i objechać Jarmaja.
to jest progres.
a zmiana na evo to się rozpacz nazywa. No chebaże już zauważamy tę przepastną różnicę w prowadzeniu

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
hehe Remiś nie przesadzaj
Co do RA jakby je wybebeszyć to już w ogóle jakieś nie pojęte rzeczy by się działy. Zrobić zawias, hamulec, ewentulanie pogrzebać przy szperach i można okłamywać prawa fizyki.

Co do RA jakby je wybebeszyć to już w ogóle jakieś nie pojęte rzeczy by się działy. Zrobić zawias, hamulec, ewentulanie pogrzebać przy szperach i można okłamywać prawa fizyki.

tam już aż tak wiele dłubać nie trzeba... Aż się boje pomyśleć, co by było, jak byś takie w swoje ręce dostał 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Jak ktoś ma wątpliwości przed zakupem zawsze może skorzystać z takiej opcji:
http://jazdasubaru.pl/offer.php
Nie wiem na czym to polega ale to własnie ten chłopak goni tam EVO starymi babciami RA
http://jazdasubaru.pl/offer.php
Nie wiem na czym to polega ale to własnie ten chłopak goni tam EVO starymi babciami RA

Bo lekko, szybko, bez wygód - max attack.Witek pisze: Mógłbyś rozwinąć?![]()
A tak serio, to dla mnie - subiektywnie oczywiście - takie RA MY95-96 to kwintesencja klasycznej Imprezy. Tak sobie kiedyś myślałem jaką Imprezę, z całej przeogromnej gamy tajperów i innych estiajów chciałbym mieć. Padło na RA.
Nie ukrywam, że przez to :

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
WRC fan, znasz się na subarakach
toż to najlepsze egzemplarze ever
a taką 'piątkę' będę kiedyś mieć chocby replikę, bo przepiękna jest.
Blisko nas mieszka sobie granatowe GT'95 (?) trochę pordzewiałe, ale jakie to śliczne.

Blisko nas mieszka sobie granatowe GT'95 (?) trochę pordzewiałe, ale jakie to śliczne.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Konto usunięte pisze: Już miałem nadzieję, że to jakiś pikantny wątek, a tu znowu o samochodach![]()
To sam załóż.

WRC fan pisze: Bo lekko, szybko, bez wygód - max attack.
To w tych samych rocznikach Type RA o R nie różniły się tylko ilością drzwi?
Witek pisze: To w tych samych rocznikach Type RA o R nie różniły się tylko ilością drzwi?
tak
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
na moje oko to tajp-er był takim bardziej zbliżony do STI (radio, tapicereczka , wygłuszenia i ogólnie coś co może "uprzyjemnić" jazdę) z tego okresu ,a RA było chyba wybebeszone z wygłuszeń i innych takich rzeczy co wpływało na wagę i ogólnie było bazą do rajdówek, ale ja się mało znam dlatego chciał bym tylko RA i żadnej innej turbinki 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

znaczy mi chodziło, że chyba różnią się tylko ilością drzwi od siebie.... Nie wiem jak to jest z grubością szyb czy metalowych elementów poszycia, innymi słowy czy nie są lżejsze od tych spotykanych w zwykłych Imprezach typu Gt'ek
burat, rajdowe eNki i A grupy budowano na bazie zarówno 4d jak i 2d
burat, rajdowe eNki i A grupy budowano na bazie zarówno 4d jak i 2d
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"