Kaset już kilka nagrałem. Chciałem poprzegrywać filmy z kaset mini DV na płyty DVD w taki sposób, aby móc je odtwarzać na odtwarzaczu DVD podpiętym do telewizora.
Tutaj zaczęły się schody

Przy pomocy dołączonego oprogramowania (SweetMovieLife oraz Motion DV Studio) można zrzucić filmy na dysk twardy - plik "*.avi".
Super, ale jak to cholerstwo nagrać potem na płytę DVD w dobrej jakości, w formacie odczytywanym przez odtwarzacz DVD

Jak sobie z tym poradzić

Jakiego oprogramowania użyć

Na komputerze mam program Windows Movie Maker - ale treści pomocy do tego programu wynika, że obsługuje on tylko płyty CD

Mam jeszcze jeden problem związany ze zrzucaniem filmu z kamery na dysk. Na filmie mam nagraną dodatkową ścieżkę z komentarzami - przy wyborze 12-bitowego zapisu dźwięku można na kamerze dodać dodatkowy dźwięk bez uszkodzenia dźwięku oryginalnego. Dodana ścieżka dźwiękowa może być odtwarzana jako uzupełnienie dźwięku oryginalnego - jak podepnę kamerę do telewizora to odtwarza mi zarówno dźwięk pierwotny, jak i dodany. Przy zrzucaniu filmu na dysk pomijana jest dodatkowa ścieżka

PS Do użytkowników Makówek - domyślam się, że na Makówce wskazany problem nie istnieje