Zima zaskoczy drogowców, a nas???
Zima zaskoczy drogowców, a nas???
Witam tak na wszelki wypadek Sprawdzam gotowość i czy czegoś nie zapomniałem.
1. Komplet zimówek 17 obecny
2. Komplet 16 zimówek obecny
3. Płyny zimowe
4. Skrobaczka
5. Cb Radio
6. Hak
7. lina
Dawać rady jeśli trzeba się jeszcze dozbroić.
1. Komplet zimówek 17 obecny
2. Komplet 16 zimówek obecny
3. Płyny zimowe
4. Skrobaczka
5. Cb Radio
6. Hak
7. lina
Dawać rady jeśli trzeba się jeszcze dozbroić.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: Zima zaskoczy drogowców, a nas???
8. Łopata lub przynajmniej saperka z długim trzonkiem.
9. Suchy prowiant w bagażniku
9. Suchy prowiant w bagażniku

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

10. butelka "Żołądkowej Gorzkiej" + sok ,co by osłodzić smutne chwile po zderzakach , które nas opuściły zbyt wcześnie

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
11. Dwie ramki fajek - dyć się trza jakoś rozgrzać 

Brak podpisu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Może to i śmieszne, ale ja mam w bagażniku śpiwór. Czasem jest potrzeba zdrzemnąć się w samochodzie i wtedy jest jak znalazł. A w zimę to szczególnie 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Ja mam dwa koce, ale bardziej chodzi o to, żeby przewożone rzeczy zabezpieczyć w razie potrzeby tak, aby niczego nie uszkodzićKonto usunięte pisze: Może to i śmieszne, ale ja mam w bagażniku śpiwór. Czasem jest potrzeba zdrzemnąć się w samochodzie i wtedy jest jak znalazł. A w zimę to szczególnie![]()

- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
tak,tak, pewnie wozisz go w takich celach, w jakich Kawa (z filmu "Zróbmy sobie wnuka") woził kocyk w swoim ŻukuKonto usunięte pisze: Może to i śmieszne, ale ja mam w bagażniku śpiwór. Czasem jest potrzeba zdrzemnąć się w samochodzie i wtedy jest jak znalazł. A w zimę to szczególnie![]()

A propos skrobaczek - od 3 lat używam takiej i gorąco polecam (działa tak jak ja zachwalają sprzedawcy)

http://moto.allegro.pl/super-skrobaczka ... 14029.html
obejrzyjcie filmiki!
- So What!
- 6 gwiazdek
Dzięki za namiary. Zamówiłem dwie sztukipiotruś pisze:
A propos skrobaczek - od 3 lat używam takiej i gorąco polecam (działa tak jak ja zachwalają sprzedawcy)![]()

Nie masakruje szyby?
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
Wbrew pozorom nie masakrujeky pisze: Nie masakruje szyby?

Podobno to fiński patent. Zorientowali się, że drobiny piasku, kurzu i wszelkiego brudu z jezdni, wbijają się w plastikowe krawędzie zwykłych skrobaczek i to one właśnie masakrują szybę. Ostrze metalowe nie daje brudowi takich możliwości - po prostu razem z skrobanym lodem zostaje zsunięty z szyby. Ważne jest aby zdecydowanie i mocno tę skrobaczkę przycisnąć do szyby - wszystko schodzi za jednym pociągnięciem (znaczy pchnięciem

U mnie w pracy używa ich kilkanaście osób - gdyby te skrobaczki zniszczyły im szyby, to by mi na pewno powiedzieli

- So What!
- 6 gwiazdek
Jak coś, to Cię znajdziemypiotruś pisze: U mnie w pracy używa ich kilkanaście osób - gdyby te skrobaczki zniszczyły im szyby, to by mi na pewno powiedzieli- nie ma obaw, są naprawdę świetne
![]()

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Na szyby to fajne są jeszcze takie płyny do pryskania, które rozpuszczające lód.
Tylko że odmrażacze, parując, pięknie chłodzą szybę, która momentalnie zachodzi mgłą. BTDT.
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- So What!
- 6 gwiazdek
Jeżeli przechowujesz taki płyn w samochodzie, to w rzeczywistości niewiele on daje.Witek pisze: Na szyby to fajne są jeszcze takie płyny do pryskania, które rozpuszczające lód.
da się łatwiej skrobać ale ponoć niektóre z odmrażaczy szkodzą uszczelkom.So What! pisze: Jeżeli przechowujesz taki płyn w samochodzie, to w rzeczywistości niewiele on daje.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
ja używam takiej, tylko lepszej* od kilku lat. szyb zarysowań nie stwierdzono.ky pisze:Nie masakruje szyby?
* lepszej, bo na dłuższej rączce z gumowaną rękojeścią. w rękawiczkach pewnie się ją trzyma, co jest ważne, bo tę skrobaczkę trzeba pewnie i mocno prowadzić.
edit:
a bo mi się przypomniało. z akcesoriów zimowych to jeszcze porządną linkę holowniczą (to raczej do ratowania osiek) i kable do odpalania aku z innego auta.