Subaru Koper

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
czeczako
0 gwiazdek
Auto: Legacy
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Subaru Koper

Post 19 sty 2011, o 11:34

Proszę o opinie o serwisie Subaru Koper, a w szczególności o zachowaniu tzw. "szefowej" tej firmy.
Z mojej strony mogę wyrazić głębokie zażenowanie, ubolewanie i zdziwienie skandalicznym podejściem do klienta (czyli mnie) tej okropnej baby.
Za swój własny błąd obwiniła mnie, zrobiła mi awanturę i w niewybredych słowach podziękowała mi za współpracę zupełnie nie przejmując się tym że traci klienta.
Myślę że dla dobra własnejfirmy i klientów powinna wycofać się z aktywnego uczestnictwa w biznesie, a najlepiej pozostać w zamknięciu.
Jeśli ktoś ma podobne doświadczenia, proszę o wpis. Jeśli czyta to pracownik działu marketingu lub innego odpowiedzialnego za standard obsługi dealerskiej z Subaru Import Polska to chętnie opiszę swój przypadek i wyślę formalną skargę, tylko proszę mi wskazać kontakt.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Re: Subaru Koper

Post 19 sty 2011, o 11:36

czeczako, oficjalnych przedstawicieli znajdziesz na drugim forum http://subaru.pl/forum/ chociaż nie mam pewności czy takie wpisy są tam akceptowane.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 19 sty 2011, o 11:48

czeczako pisze: Proszę o opinie o serwisie Subaru Koper

z moich doświadczeń z okresu kiedy korzystałem z ich usług w pamięci pozostało mi że to dobre ASO

jak jest dzisiaj nie wiem ale wiadomo że w "usługach" nawet w bardzo dobrej firmie w 1 przypadku na dziesięć może zdarzyc sie wpadka, wtedy o prawdziwej jakości świadczy sposób wyjścia z problemu

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 19 sty 2011, o 11:51

czeczako, zluzuj warkoczyki.

Ja kiedyś zostałem podczas którejś Cyny szarpnięty za kurtkę i usłyszałem "Jak Ci się nie podoba to zorganizuj lepszą imprezę." Był to efekt kiepskiego podsłuchu uskutecznionego przez ww. Staliśmy obok z Azraelem i jego kolegą. Tłumaczyliśmy koledze genezę spotkania oraz rozmarzyliśmy się, że na koniec powinno być megaturboafterparty w Cinnamonie. Te marzenia zostały chyba potraktowane jako krytyka ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 19 sty 2011, o 12:55

Chloru pisze: megaturboafterparty w Cinnamonie
Lanser :P

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 19 sty 2011, o 12:59

ky, Chlor jeżeli już. ;-) Lansował się będę jutro w Paryżewie... jadę przemycić trochę Motula i części do Cytryny ;-)

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 19 sty 2011, o 14:11

Co do atmosfery i "sympatyczności"nigdy nie miałem zastrzeżeń Jedyna naprawa jaka była tam przeze mnie robiona również odbyła się normalnie.
Fakt, że od pół roku czekam na odpowiedź w pewnej sprawie ale, że to nie o moje pieniądze chodzi to poczekam jeszcze... :evilgrin:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 19 sty 2011, o 14:27

Jak odbierałem auto po stłuczce u nich to tzw. szefowa zabawiała moją córkę gdy ja wypełniałem dokumenty ,jak byłem potem na poprawkach lakierniczych które miały trwać godzinę a przeciągneły się do 5 godzin to dostałem autko na ten czas ,żeby załatwić swoje sprawy.Generalnie pozytywnie oceniam to ASO

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 sty 2011, o 18:52

czeczako pisze: Proszę o opinie o serwisie Subaru Koper, a w szczególności o zachowaniu tzw. "szefowej" tej firmy.

Były jak najbardziej pozytywne, zarówno te odnośnie serwisu, jak i Pani Koper.
czeczako pisze: Myślę że dla dobra własnejfirmy i klientów powinna wycofać się z aktywnego uczestnictwa w biznesie, a najlepiej pozostać w zamknięciu.

A ja myślę, że to nieładnie obsrywać komuś opinię, jak ten ktoś nie ma szans/możliwości obrony. Ale OK, mogłeś nie wiedzieć, że na forum "z kreską" ani Pan Andrzej, ani Jego małżonka "nie występują". Pana Andrzeja na pewno spotkasz na forum "z kropką". Tam spróbuj ale...przemyśl jeszcze jak to ciekawie i elegancko zrobić. No i czy warto.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 19 sty 2011, o 19:15

czeczako,
Subaru-Koper mi ani brat, ani swat, "szefową" znam z widzenia, Andrzeja Kopera uwielbiałem jako zawodnika i nadal szanuję, ale jako biznesmena nie znam - bo się akurat u niego nie serwisuję. Kilku znajomych - tak, i są bardzo zadowoleni.

Natomiast Twój wpis nie budzi u mnie odruchu zrozumienia, empatii ani zaufania z kilku przyczyn:
1. Ludzie kulturalni, gdy gdzieś wchodzą, to zaczynają od "dzień dobry"; jeśli swoje kontakty z Subaru-Koper też zacząłeś z podobnym taktem i czuciem, jak z nami - to nie dziwi mnie finał. Oczywiście, biorę poprawkę na wkurzenie... ale jak się poważne sprawy załatwia w nerwach, to czasem nie wychodzi, niestety. Wiem, bom sam nie bez winy.
2. Nic nie napisałeś, jak i dlaczego zostałeś potraktowany, na czym polegał błąd, etc. - nie wykluczam, że merytorycznie masz rację, ale równie dobrze racja może być po stronie ASO i jego przedstawicieli. A jeśli usługodawca nie poczuwa się do winy, zaś klient jest w dodatku nieuprzejmy - to IMO naprawdę nie ma powodu, by takiego klienta nie "stracić". Czasem pewnie opłaci się mieć gościa z głowy i więcej nie oglądać w firmie. Może więc "w tym szaleństwie jest metoda"...
3. Kontakt z SIP chyba łatwo znaleźć, naprawdę potrzebujesz pomocy forumowiczów w tej kwestii?

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 sty 2011, o 19:35

WiS pisze: 3. Kontakt z SIP chyba łatwo znaleźć, naprawdę potrzebujesz pomocy forumowiczów w tej kwestii?

E tam łatwo... na drugim miejscu w góglach jest ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 19 sty 2011, o 19:49

Chloru pisze: na drugim miejscu w góglach jest
No tak, zapomniałem :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 19 sty 2011, o 20:57

czeczako pisze: Jeśli czyta to pracownik działu marketingu lub innego odpowiedzialnego za standard obsługi dealerskiej z Subaru Import Polska to chętnie opiszę swój przypadek i wyślę formalną skargę, tylko proszę mi wskazać kontakt.

Jeśli chodzi o kontakt z SiP, to zapomnij, że ktoś odpowie na maila. Obstawiam, że jest tam zdefiniowany filtr, który wrzuca do kosza wszystkie maile od klientów. Po prostu napisz oficjalną skargę na piśmie i wyślij za potwierdzeniem pocztą tradycyjną.

Forma, którą wybrałeś w pierwszym poście jest słaba. Zero faktów, za to dużo negatywnych emocji i przez to mała wiarygodność. Jeśli chcesz kogoś przekonać, że serwis Koper jest Twoim zdaniem słaby, to zrób to w sposób cywilizowany, podając przede wszystkim fakty.

Parę razy coś naprawiałem na Robotniczej i zwykle udawało się to skutecznie załatwić. Cała firma ma dość specyficzny "smaczek", bo odciska się na niej dość mocna osobowość właściciela (i małżonki :-)). Ale nie wiem czy to coś złego. Mogę sobie jednak wyobrazić, że ktoś kto oczekuje kłaniania się w pas klientowi od progu przez personel serwisu, może czuć się trochę zawiedziony ;-) Tam jest po prostu bardziej szorstko, ale w garażu nadal fachowo.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 19 sty 2011, o 21:08

Firma "rodzinna" coś na ksztalt Jasiaków i Baranów we Wrocku. Z opisów: kto nie z Mieciem, tego zmieciem... :mrgreen:
Więcej merytoryki, bo na razie populizm odczytałem.
Pisanie sobie na forum rownoleglym o przewinach AK uważam za pomysl chybiony... :roll:
Ta persona to wręcz, z zaslyszenia, v-ce Prezes politruka...
Dolce far niente ;-)

esilon
6 gwiazdek

Post 19 sty 2011, o 21:12

Konto usunięte pisze: Mogę sobie jednak wyobrazić, że ktoś kto oczekuje kłaniania się w pas klientowi od progu przez personel serwisu, może czuć się trochę zawiedziony
:thumb: dobre
jak się tam normalnie gada to i oni normalnie gadaja ;-)
i śniadanie jest jak coś :-)
FUX, serwisowałeś tam ? :whistle:
FUX pisze: Pisanie sobie na forum rownoleglym o przewinach AK uważam za pomysl chybiony...
a moje doświadczenie pokazało że napisanie na tamtym forum o problemach z załatwianiem naprawy postłuczkowej przez ASO (nie Koper :-) ) było niezwykle skuteczne ale może dlatego że mimo wkur...zenia nie zwlaniałem nikogo z pracy,no sam nie wiem :-)
Ostatnio zmieniony 19 sty 2011, o 21:19 przez esilon, łącznie zmieniany 1 raz.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 sty 2011, o 21:18

esilon pisze: serwisowałeś tam
Z opisów
a nie przeczytałeś? :cofee:
Dostąpiłem zaszczytu wybrania numeru i rozmowy telefonicznej przezeń...
Dolce far niente ;-)

esilon
6 gwiazdek

Post 19 sty 2011, o 21:22

FUX, przeczytałem że "z opisów" ale wiesz, ten pierwszy wpis tutaj to tez opis ;-)

czytałem też kiedyś na kropce o Twoim korku do wlewu paliwa :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 sty 2011, o 21:27

esilon pisze: jak się tam normalnie gada to i oni normalnie gadaja ;-)

No jak pokazuje mój nieserwisowy przykład nie zawsze tak jest. Chociaż w tym przypadku mógł to być efekt braku futra lub fazy księżyca :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 19 sty 2011, o 21:31

Czuje się w obowiązku napisać coś w tym temacie 8-)

Coś kiepsko ze śniegiem w tym roku :mrgreen:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

esilon
6 gwiazdek

Post 19 sty 2011, o 21:34

oj rrosiak, może jako ten jeden na dziesięć byłeś wylosowany :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 sty 2011, o 21:36

rrosiak, ale pewnie w kieleckim będzie padał deszcz :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek

Post 19 sty 2011, o 21:38

Chloru pisze: kieleckim

kieleckim ASO czy chodziło ogólnie " w kieleckiem "
:razz:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 sty 2011, o 21:40

esilon, no w tej no krainie offrołdu ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 sty 2011, o 21:40

esilon pisze: w kieleckiem
piździ... :giggle:
Dolce far niente ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 20 sty 2011, o 00:13

Grzesiek_67 pisze: Ale OK, mogłeś nie wiedzieć, że na forum "z kreską" ani Pan Andrzej, ani Jego małżonka "nie występują".
taa ;-)

ale forma autora rzeczywiście dość słaba.

ps. mogę resetnąć hasło, albo przypomnieć login w razie co ;-)

ODPOWIEDZ