Kurier
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Kurier
Czy mamy na TYM forum coś w stylu kropkowego kuriera klubowego?
Bo potrzebowałbym przewieźć z okolic Kostrzyna nad Odrą (dokładnie Dębno) do Wrocławia (ewentualnie Rawicza) cztery koła 17. Wysyłka pewnie będzie droga, więc szukam alternatywy. Na kropce póki co brak odpowiedzi, a czas mnie trochę nagli. Oczywiście jakiś rodzaj gratyfikacji pozostaje do uzgodnienia.
Bo potrzebowałbym przewieźć z okolic Kostrzyna nad Odrą (dokładnie Dębno) do Wrocławia (ewentualnie Rawicza) cztery koła 17. Wysyłka pewnie będzie droga, więc szukam alternatywy. Na kropce póki co brak odpowiedzi, a czas mnie trochę nagli. Oczywiście jakiś rodzaj gratyfikacji pozostaje do uzgodnienia.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

Re: Kurier
Mamy
Jeszcze raz dziękuję Forumowym Kurierom za przewiezienie w sumie:
- ośmiu opon
- dwóch komputerów
- monitora 20"
- telewizora 32" czy ile tam mu było
- i innych myszków, klawiaturów, bateriów, papierów, cudówwianków
Jeden kurier od roku czapkę mi przywozi/przysyła, a tu zima idzie

Jeszcze raz dziękuję Forumowym Kurierom za przewiezienie w sumie:
- ośmiu opon
- dwóch komputerów
- monitora 20"
- telewizora 32" czy ile tam mu było

- i innych myszków, klawiaturów, bateriów, papierów, cudówwianków

Jeden kurier od roku czapkę mi przywozi/przysyła, a tu zima idzie

Co za postawa roszczeniowa
Nie znam nikogo kto by planował wycieczki Kostrzyn - Wrocław w najbliższym czasie

Nie znam nikogo kto by planował wycieczki Kostrzyn - Wrocław w najbliższym czasie

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
.... proszę - już lepiej?????pawlaswrc pisze:To daj jakiś namiar.

No to szkoda, może jeszcze się ktoś odezwie, a jak byś coś wiedział, to proszę o znaka

pawlaswrc, jak ci się nie spieszy to jest szansa że przed zimą będziem tam z kolegami. jeden z Oleśnicy więc jak będzie jeszcze aktualne i on się zgodzi to dam znać.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Właśnie mnie się nie spieszy, tylko gość od którego kupiłem potrzebuje miejsce w garażu. Napisz kiedy mniej-więcej byście jechali, to spróbowałbym gościa pomęczyć.

To jeszcze nieokreślone jest i ode mnie nie zależy kiedy, albo koniec listopada przed pierwszym śniegiem albo już po zimie.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Mówiąc o kurierach - nikt się nie wybiera z Wro do Trójmiasta? W głowę mi zimno, a J33mbo ma moją czapkę 

Bergen, i tu widzisz jest problem,
bo kuchnia czapka zaginęła gdzieś przy przeprowadzce, chyba , że profilaktycznie zostawiłem ją u Artiego.
a tak w ogóle, to widziałem wcześniejszy post, ale zanim zadzwoniłem do maki z pytaniem o czapkę, to już zapomniałem odpisać,
Bergen już dzwonię do kiepka i zaraz zlokalizujemy ten kapelusz
bo kuchnia czapka zaginęła gdzieś przy przeprowadzce, chyba , że profilaktycznie zostawiłem ją u Artiego.
a tak w ogóle, to widziałem wcześniejszy post, ale zanim zadzwoniłem do maki z pytaniem o czapkę, to już zapomniałem odpisać,
Bergen już dzwonię do kiepka i zaraz zlokalizujemy ten kapelusz

chyba ,że szybszy był Lucek na chlejadachj33mbo pisze: zaraz zlokalizujemy ten kapelusz![]()

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

pawlaswrc, a to znasz?
http://www.kurjerzy.pl
super pomysł i ceny dużo lepsze, niż przy normalnym zamawianiu.. No ale na pewno drożej, niż forumowo
http://www.kurjerzy.pl
super pomysł i ceny dużo lepsze, niż przy normalnym zamawianiu.. No ale na pewno drożej, niż forumowo

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
eMTi, wyobraź sobie, że próbowałem, zupełnie przypadkowo. Napisałem maila z pytaniem o koszty, bo wiadomo, kółka to taki trochę niestandardowy towar, podałem wymiary i wagę, to laska z biura odesłała mnie do cennika, żebym sobie sam wyliczył. Jak sobie wyliczyłem i wyszło mi coś za tanio, to drugi raz zapytałem już konkretnie czy za te cztery kółka zapłacę tyle i tyle (bo tak wychodzi z wyliczeń), to znów mnie odesłała do cennika, albo kazała policzyć jako paletę (ale to bez sensu - koszt). Nie można tam zadzwonić, bo nie ma podanego numeru, więc ich raczej olałem, bo standardową paczuszkę to można wysłać każdym kurierem, a jak ktoś ma special order, to już jest problem, a w ciemno nie zamówię, żeby się potem okazało, że nie zabiorą, albo, że przyjadą na palecie.
Ostatecznie gość od którego kupiłem napisał, że załatwił transport na poniedziałek do Jawora za 100, więc się zgodziłem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ostatecznie gość od którego kupiłem napisał, że załatwił transport na poniedziałek do Jawora za 100, więc się zgodziłem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

no to wg mnie kurierem taniej nie będzie, też koło 100 trzeba by liczyć, bo oni to biorą po 2 sztuki.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Dlatego się zgodziłem, przynajmniej będą już na miejscu. A tak na przyszłość - masz jakąś firmę kurierską, która takie rzeczy bierze bez gadania i w miarę tanio?

do wysyłania kurierem korzystam tylko i wyłącznie z kurjerzego, natomiast podejrzewam, że tańsze tu mogą być firmy typowo spedycyjne, zajmujące się przesyłkami wielkogabarytowymi, jak choćby DB Schenker, ale nie wiem, czy oni odbierają od osób prywatnych, czy trzeba mieć firmę..
pawlaswrc, jak już odebrałeś to daj znać, my będziemy w okolicach Kostrzyna a/O od 11 do 13 listopada.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
inquiz, miał podrzucić dzisiaj, ale przesunął na jutro, zobaczymy. Dam znać.

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
inquiz, Kółka przyjechały. Wielkie dzięki za chęć pomocy 

Czy ktoś z Was będzie jechał w najbliższych dniach Siewierz-Warszawa? Para nart do przewiezienia. Jakby ktoś, coś... :)
fitter happier more productive
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
To ja znowu kółka bym potrzebował przewieźć.
Cztery alu "15 z oponami i cztery gołe stalówki "14, na trasie Wrocław (ewentualnie Rawicz) - okolice Szczecina. Ktoś w przyszłym tygodniu jedzie?
Cztery alu "15 z oponami i cztery gołe stalówki "14, na trasie Wrocław (ewentualnie Rawicz) - okolice Szczecina. Ktoś w przyszłym tygodniu jedzie?

- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
Czy wybiera sie może ktoś z Wawy w kierunku Wrocławia lub Kotliny Kłodzkiej??
Są do zabrania 4 opony "16".
Są do zabrania 4 opony "16".
- Igi_666
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester S-Turbo '02, Legacy '99
- Polubione posty: 2 razy
Pilnie potrzebuję kogoś kto będzie jechał do Krakowa przejeżdżając w promieniu 50km koło Bolesławca (woj. Dolnośląskie) czyli Legnica, Jelenia Góra, Lubań, Zgorzelec itp., ale najchętniej przez Bolesławiec . Jak by co to mogę podjechać np do autostrady A4 np na wysokości Łąka lub Golnice
Do przewiezienia telewizor Plazmowy 42" . Za fatygę oczywiście jakiś czteropaczek się znajdzie no chyba że będą większe wymagania to się jakoś dogadamy ;]
Do przewiezienia telewizor Plazmowy 42" . Za fatygę oczywiście jakiś czteropaczek się znajdzie no chyba że będą większe wymagania to się jakoś dogadamy ;]