Subaru WRX GD 2002

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Martin
0 gwiazdek
Auto: subaru impreza wrx 2002r
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Subaru WRX GD 2002

Post 22 lis 2011, o 21:38

Witajcie nazywam sie Martin,
jestem nowym czlonkiem forum jak i nowym pasjonatem marki. Stoje przed zakupem subaru modelu widocznego w temacie czyli wrx GD z roku 2002. Mozecie mi przekazac jakies swoje doswiadczenia z tym wutem , jakie czekaja mnie zagadki i trudnosci. Nigdy w zyciu nie mialem subaru i zawsze jezdzilem marka bmw . BMW jak to powiedzial moj przyjaciel ktory od lat kocha subaru . "jest jednak dla dziewczyn" :lol: wiec postanowilem przesiasc sie w cos zupelnie innego. Wybor padl na to auto :http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-bu ... 03174.html Slyszalem opinie roznych ludzi i spotkalem sie kilkakrotnie ze stwierdzeniem ze w tej cenie ktora jest podana w aukcji nie kupie dobrego egzemplarza z tego roku. Prosze o jakies podpowiedzi.
... moze ktos zna to autko i moze cos o nim powiedziec. Auto jezdzi po Krakowie i Gliwicach. Pozdrawiam Wszyskich forowiczow i czekam na wasze odpowiedzi.

P.S. Jezeli ktos z Was ma jakiegos WRX na sprzedaz chetnie go obejrze

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Subaru WRX GD 2002

Post 22 lis 2011, o 21:47

Martin, jest forumowa wiśnia do nabycia :
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 22 lis 2011, o 21:48

Martin, no cena rzeczywiście podejrzana
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=21&t=7270 tu masz forumowego WRX ze znaną historią ;-)

edit. Szybszy Kruszyn :giggle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Martin
0 gwiazdek

Post 22 lis 2011, o 21:53

podoba mi sie tylko cena jak dla mnie lekko wysoka, tamten co znalazlem na otomoto jest sciagany z usa . Wlasciciel jest przekonywujacy i wie o czym mowi .Ja potrzebuje auta bez fkladu finansowego poniewaz tydzien po kupnie musze nim wyjechac do pracy do norwegi na 6 miesiecy i boje sie niespodziewanek :wall:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 22 lis 2011, o 21:56

Martin pisze:jest sciagany z usa

Oczywiście zdajesz sobie sprawę, w jakim stanie przyjeżdża większośc aut zza oceanu i jak są drutowane do sprzedaży?

Martin
0 gwiazdek

Post 22 lis 2011, o 22:02

Nie wydaje mi sie zeby kazde jedno ayto bylo katowane za oceanem, wiem ze wiekszosc to jakies potluczone i powyciagane budy zrobione na szybko u Janka w szopie na wysoki polysk. Gosc mowi ze auto nie bylo bite poza wymiana drzwi z jednej strony wiec musialo oberwac, slupki oryginalne cale i nie wyciagane , zadna cwiartka nie byla wspawywana czy cos w tym stylu. Wszystkie szyby lasznie z przednia oryg. Nie stac mnie na auto za ponad 30 tysi wiec szukam czegos w tych cenach. Na internecie wszystkie oferty w tej kwocie sa zza oceanu i faktycznie z niektorymi wystarczy porozmawiac przez telefon i nie chce sie nawet jechac obejrzec. Tan egzemplarz jak i jego aktualny wlasciciel zdobyl jak narazie moje zaufanie i zamierzam sie wybrac na ogledziny i kto wie jak sie to skonczy. Znacie to auto? , bywalo na forum tym czy innym ??? dajce znak sygnal
PEACE

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lis 2011, o 22:16

Martin, no nie da się co by był wilk syty i owca cała ,za tą cenę co w ogłoszeniu to ciężko będzie coś pewnego ale powodzenia
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 22 lis 2011, o 22:16

Nie chodziło mi o katowanie, tylko że znaczna część importu ze Stanów to total loss'y.

Sprawdzić zawsze można. Tylko nie nakręcaj się zbytnio na ten (bądź inny egzemplarz), bo to odbiera potem zdrowy rozsądek podczas decydowania. ;-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 22 lis 2011, o 22:30

Martin pisze:PEACE
Martin, to ja ogólnie, i - niby - nie na temat.
po pierwsze primo, witamy nowego zakręconego
po drugie primo, zakręcenie ma to do siebie, że... zmienia punkt widzenia (miłość naprawdę bywa ślepa). w przypadku samochodowym może to doprowadzić do zakupu czegoś, co - Twoimi (zaślepionymi pozytywnie oczami) jest okazją, a co oczami innych okazją nie jest. doświadczenie forumowe (czytaj: wielu użytkowników) mówi jedno: w przypadku Subaru nie ma okazji. te auta trzymają cenę, większość właścicieli wie, jaki skarb posiada. jeśli ktoś pozbywa się takiego auta za bezcen, albo za tanio, to jest to po prostu podejrzane.
po trzecie primo, rady, które usłyszałeś, to nie reklama auta, który sprzedaje znajomy forumowicz. to dobra rada, wynikająca z wielu przygód, które różni ludzie, na różnych forach opisali.

a jeżeli sprzedający sprawił na Tobie dobre wrażenie, to pojedź, najlepiej z drugą albo i trzecią osobą (bo nie będą zaślepione) i obejrzyj. potem daj sobie chwilę (ze dwa dni) i umów się na oględziny w jakimś ASO. a potem kup i niech Ci służy.

tak, wiem. ględzę.
ale intencje mam dobre.
:evilgrin:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 22 lis 2011, o 22:30

Martin, a mi się bardzo nie podoba to jak zostałpotraktowany przód tego auta. To tylko zdjęcia ale różnica kolorów między błotnikami a drzwiami jest wyraźnie widocna + do tego czarna maska. Dokładnie obejrzałbym całe auto i prześwietlił je na wylot przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji. To co napisałem + cena może oznaczać szukanie jelenia.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 22 lis 2011, o 22:35

Martin pisze: tamten co znalazlem na otomoto jest sciagany z usa
Jak jest z US&A to zdobądź numer VIN i poproś kogoś z dostępem do Carfaxu o sprawdzenie historii auta w Stanach.
Albo np. tutaj:
http://www.bezwypadkowy.net/forum/120-ocena-auta

Martin
0 gwiazdek

Post 22 lis 2011, o 22:53

Zapytallem juz o Vin i jutro pewnie go otrzymam. Co do tych nadkoli to mi tez sie wydaje na tych zdjeciach ze kolorystycznie cos jest nie halo . Wlasciciel twierdzi ze sa identyczne tylko inne swiatlo pada na nie. Nie wiem bo jeszcze go na zywo nie moglem obejrzec ale jak wyslal mi inne zdjecie to faktycznie nie zauwazylem roznicy. Na tych zdjeciach przyznam ze wyglada to inaczej (podejrzanie)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 22 lis 2011, o 23:13

Martin, a maska nie wyglada podjrzanie? ;-)

Martin
0 gwiazdek

Post 22 lis 2011, o 23:18

taki widocznie styl ego kolegi albo tak sprytnie to ogarnal zeby nie bylo widac tego co bylo kiedys .Generalnie z kilku zdjec to wszystko moze wydac sie podejrzane.Musze tam pojechac i sam ocenic.
Bede na ogledzinach dopiero 16,17 grudnia bo w tej chwili jestem poza krajem. Do tego czasu non stop ogladam sobie rozne ogloszenia wiec jak ktosby cos wiedzial w cenie do 30000 niech da znac.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lis 2011, o 23:28

tu masz też autko w twojej cenie ale bliżej mi nieznane ,ale forumowe więc warto sprawdzić :arrow: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=21&t=7253

Martin
0 gwiazdek

Post 23 lis 2011, o 01:00

CZY PODJELIBYSCIE SIE KUPNA WRXa Z GAZEM LPG ? CZY JEST NA FORUM OSOBA KTORA MA TAKIE AUTO ???
KOLEJNY WRX Z USA...
co sadzicie ? wiadomo ze to nie jest auto bezwypadkowe i idealne ale ten gassss :/ sam nie wiem

http://otomoto.pl/subaru-impreza-260ps- ... 12881.html

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 23 lis 2011, o 01:59

Bug-eye WRX US z gazem za 23k to brzmi jak proszenie się o kłopoty. Albo jestem przewrażliwiony.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 23 lis 2011, o 10:15

WRC fan pisze:Bug-eye WRX US z gazem za 23k to brzmi jak proszenie się o kłopoty. Albo jestem przewrażliwiony.
+ malowanie i brak emblematów, znaczków itp.
wiem że tiuning ale chyba składany był z 2 samochodów
bo nie kupuję opowiastki że ktos sam z siebie robi takie akcje :lol:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 23 lis 2011, o 14:58

jest/był wystawiony US biały za chyba 8k, po wypadku naciągnięty i do poskładania. zapewne też tak niedługo skończy.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Martin
0 gwiazdek

Post 23 lis 2011, o 17:23

dzieki za Wasze opinie , ten wrx z gazem tez mi nieco zalatywal jakims totalnym nieporozumieniem ale wolalem sie upewnic copowiedza ludzie ktorzy siedza w subaru dluzej odemnie. Co do tego pierwszego auta to juz sam nie wiem. Zapytalem wlasciciela o numer vin i czy bede mogl sie z nim wybrac do aso to o malo na mnie nie nakrzyczal i nie bede juz cytowal nieprzyjemnych slow ale odechcialo mi sie czegokolwiek a bylem juz bliskim kupienia go od razu bez zastanawiania sie ani chwili dluzej .... teraz na pewno sie zastanowie :wall:

Jakby ktos cos slyszal o WRX bez wkladu finansowego to prosze o kontakt :)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 23 lis 2011, o 17:51

Martin pisze: Zapytalem wlasciciela o numer vin i czy bede mogl sie z nim wybrac do aso to o malo na mnie nie nakrzyczal i nie bede juz cytowal nieprzyjemnych slow ale odechcialo mi sie czegokolwiek a bylem juz bliskim kupienia go od razu bez zastanawiania sie ani chwili dluzej .... teraz na pewno sie zastanowie :wall:
Jeżeli sprzedający tak zareagował na propozycję sprawdzenia samochodu w serwisie, to należy go omijać szerokim łukiem.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 23 lis 2011, o 18:00

So What! pisze: Jeżeli sprzedający tak zareagował na propozycję sprawdzenia samochodu w serwisie, to należy go omijać szerokim łukiem.
popatrz na to pozytywnie. Oznacza to, że w cenie jednego auta mogły być ze 3 różne. I na 99% są :mrgreen:

Martin, odnośnie mojego auta, możemy ponegocjować ;-)

Vittorio
0 gwiazdek

Post 23 lis 2011, o 18:48

witajcie, auto które zostało przedstawione w pierwszym poście jest moje:) zdrutowane nie było, było robione o czym powiedziałem nie ukrywając nic...i jeszcze słyszę ,ze krzyczałem...zadając po 100kroć to samo pytanie mogą puścić nerwy odpowiadającego szczególnie po 23...ale życzę koledze Martin jak najlepszego egzemplarza!owocnego szukania ,pozdrawiam

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 lis 2011, o 20:00

Vittorio, wrzuć VIN na forum i będzie po krzyku.

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 23 lis 2011, o 20:22

No widzisz Vittorino.... :cofee:
Pojawiasz się na forum jak potrzebujesz pomocy, albo jak coś chcesz sprzedać, a później znikasz, to nie ma co się dziwić, że nikt o Twojej srebrnej bestii nic nie wie...

MAZZI czeka bidulek pewnie do dziś na odpowiedź :giggle:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 78#p162178

ODPOWIEDZ