Po pierwsze siemanko wszystkim :)
Jestem na etapie rozgladania sie za autem do 30 tyś i tak wpadła mi w oko imprezka gd.
Przegladam to forum od paru dni, pare info juz mam ale chcialbym sie upewnic w paru kwestiach.
Za jakimi rocznikami mniej wiecej sie rozgladac?
Jak awaryjny jest silnik 2.0 125 i 160 ( w ogole dostane ten 160 za ta cene? )
Cos czytalem o regulowaniu zaworow (dobrze pisze?) Co ile to trzeba robic i jaki jest koszt naprawy, jezeli poprzedni wlasciciel to zaniedbal?
No na chwile obecna to chyba wsio :)
rozwiejcie moje watpliwosci
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: rozwiejcie moje watpliwosci
Wolnossące silniki 2.0 są bardzo trwałe. Nie słyszałem o jakichkolwiek problemach. Nie śledzę cen, ale jak starczy, to zdecydowanie bierz nowszego z silnikiem 160KM, to już jeździ całkiem przyjemnie.
Zawory robi się co 100kkm, ale najczęściej po pierwszej setce wystarcza samo sprawdzenie, że wszystko jest OK.
Zawory robi się co 100kkm, ale najczęściej po pierwszej setce wystarcza samo sprawdzenie, że wszystko jest OK.
no ok to odnośnie silnika juz jestem spokojny, a za jakim rocznikiem się rozglądać by nie był to na 100% trup ? 01-04 myslicie, że coś wyrwę ?
Tak swoją drogą ile wynosi was ubezpieczenie ? teraz wyliczałem i wyszło około 1300 AC+OC dobra cena czy jeszcze za wysoka ?
Tak swoją drogą ile wynosi was ubezpieczenie ? teraz wyliczałem i wyszło około 1300 AC+OC dobra cena czy jeszcze za wysoka ?
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Rocznik nie ma nic do rzeczy w stwierdzeniu czy auto jest trupem czy nie. Po prostu jedziesz, oglądasz i jak nie trup - to kupujesz
Co do ubezpieczenia. Jego wysokość jest ściśle uzależniona od zniżek i miejsca zamieszkania więc wyliczanie kto ile płaci raczej mija się z celem. IMO 1300 za pełen pakiet to nie dużo. Coś czuję, że nie mieszkasz w dużym mieście?
A co do samego Subaru GD. Potwierdzę słowa jarmaja. Bierz Imprezkę N/A. To naprawdę bardzo trwałe auta. Modele kombi mają dodatkowo reduktor (przyda się jak ciągasz jakieś przyczepki ale masz do domu pod dużą górkę).

Co do ubezpieczenia. Jego wysokość jest ściśle uzależniona od zniżek i miejsca zamieszkania więc wyliczanie kto ile płaci raczej mija się z celem. IMO 1300 za pełen pakiet to nie dużo. Coś czuję, że nie mieszkasz w dużym mieście?
A co do samego Subaru GD. Potwierdzę słowa jarmaja. Bierz Imprezkę N/A. To naprawdę bardzo trwałe auta. Modele kombi mają dodatkowo reduktor (przyda się jak ciągasz jakieś przyczepki ale masz do domu pod dużą górkę).
Bo ja wiem czy poznań to takie małe miasto ? :E po prostu drugi współwłaściciel ma komplet zniżek a moich zwyżek alianz nie bierze pod uwagę :)
no to nie pozostaje mi nic innego jak sprzedać obecny złomek i szukac imprezkę. pewno jeszcze tu wpadnę nie raz z pytaniami o oferty. Mam nadzieję, że mi pomożecie :D
no to nie pozostaje mi nic innego jak sprzedać obecny złomek i szukac imprezkę. pewno jeszcze tu wpadnę nie raz z pytaniami o oferty. Mam nadzieję, że mi pomożecie :D