Okno na świat

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
niuniek
4 gwiazdki
Auto: impka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Okno na świat

Post 9 lut 2012, o 18:00

Szybkie pytanie do znawców. Czy LTE jest coś warte :?: Chciałbym trochę podgonić domowy internet i nie wiem na co się zdecydować.
A i przede wszystkim nie nabijać się ze mnie. :roll: :cofee:

Obrazek

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Okno na świat

Post 9 lut 2012, o 19:08

niuniek pisze: Chciałbym trochę podgonić domowy internet
Niuniuś a co nie nadążasz za nim :?: :-p :-p :-p
niuniek pisze: A i przede wszystkim nie nabijać się ze mnie

Jasne :mrgreen: :giggle: :-d :mrgreen: :giggle: :-d :lol:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 9 lut 2012, o 19:11

Kruszyn pisze: Niuniuś a co nie nadążasz za nim :?: :-p :-p :-p
Też mi się wydaje, że Lekki Trening Emocjonalny (w skrócie LTE) na niewiele się zda :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 9 lut 2012, o 19:32

Prześmiewcy ;-)

Użytkownicy donoszą, że gdzieniegdzie to działa całkiem nieźle. Ale to tylko radio. Im więcej użytkowników, tym mniejsza przepustowość. niuniek, jeśli masz kabel, to z niego nie rezygnuj.

niuniek
4 gwiazdki
Auto: impka

Post 9 lut 2012, o 19:57

A jeżeli mowa o kablu to co polecacie? TP, Netie czy coś innego?
Obrazek

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 9 lut 2012, o 22:12

LTE to taki nowy graal, jak Solorz kupił Plusa to teraz promują ale jak Konto usunięte napisał wszystko zależy od zajętości sieci. Cuda to tylko w reklamie albo TeMobile. Możesz sobie ewentualnie sprawdzić na mapie BTSów online czy masz blisko ale to i tak da niewiele informacji.
Kabel fizyczny to podstawa i cuda bezprzewodowe tego nie przebiją, jakość zależy od lokalizacji i polityki dostawcy. Jak ci zaproponują po linii telefonicznej to będzie prawie na 100% BSA po linii TP. Wtedy najprostsza weryfikacja to pójść do telepunktu i zapytać czy mogą zaoferować telewizję HD po ADSL, jak powiedzą że raczej nie to znaczy że jest za daleko do centrali i więcej jak za 6 mega nie ma co płacić. Jak kablówka to trzeba pogadać z sąsiadami, tutaj głównie zależy to od jakości infrastruktury w konkretnej okolicy. Warto zobaczyć jakie są oferty na dostęp dla biznesu przy gwarantowanej minimalnej przepływności i wtedy oszacujesz czy te 50 mega od kablówki to nie chłit marketingowy. No i małym druczkiem jest że ta prędkość z reklamy to do routera brzegowego czyli po sieci danego operatora, wyjście na kraj czy świat to już inna bajka.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

leinad
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza wrx,legacy diesel

Post 9 lut 2012, o 22:44

Ja od września mam abonament w Polsacie i powiem, że jak dla mnie rewelacja :thumb: . Test wykonany przed chwilą Ping 35, download 11.19 upload 1.24. Ja nie miałem wyjścia bo tu gdzie teraz mieszkam TP nie chce zmieniać "szafy", a na chwilę obecną wszystkie łącza są zajęte. Ja nie mam LTE bo jestem za daleko anteny ale mam HSPA+. Ale jeżeli jestem blisko anteny LTE to prędkość jest w granicach 45/35 więc jest dobrze. W domu mam dwa komputery podłączone przez wi-fi, dwa telefony i czasami TV i powiem, że jak do tej pory zero problemów. Jest jedno ale "limit", ja mam 25 GB przez miesiąc w godzinach 8:00-24:00 i 50 GB w godzinach 24:00-8:00. Teraz lepsza oferta jest w Plusie, bo dla stałych klientów jest 55 GB. Od września rozmawiam z TP, żeby położyli linię do firmy, w której pracuję i powiem szczerze, że ręce mi opadają. Od tamtej pory kwota, termin i inne bzdety zmieniały się kilku krotnie. Postanowiłem skontaktować się z Polsatem i z informacji jakie uzyskałem to ta sieć będzie ciągle się rozwijać i zapewniono mnie, że nawet tam gdzie mieszkam i tam gdzie jest firma w której pracuję będzie LTE. Co do zależności szybkości od "obciążenia" anteny to rozmawiałem także z ludźmi, którzy sprzedali mi abonament, że mają limit na ilość abonamentów w zależności od ilości anten, więc teoretycznie nie powinno być większych problemów.

ODPOWIEDZ