PSP - kto się na tym zna...?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

PSP - kto się na tym zna...?

Post 3 mar 2012, o 21:10

Potrzebuję porady - chodzi o prezent na komunię (gdzie te czasy, że zegarek z 16 'melodyjkami' był mega wypasem...).
Płacą teściowie, więc PS Vita na pewno odpada ze względu na cenę. Poprosili mnie o pomoc, a ja też się kompletnie na tym nie znam.

Z tego co widzę na Allegro są różne modele (1000, 1004, 3004, Street...). Rozpiętość cenowa też spora (400-700). W czym te tańsze są gorsze?
Ma to być prezent dla 9-letniego dziecka, który nie ma kompa, z takimi gadżetami też raczej nie miał wcześniej do czynienia, więc nie musi to być od razu coś najlepszego.

Pomocy, Droga Redakcjo :roll:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: PSP - kto się na tym zna...?

Post 3 mar 2012, o 21:19

Ale o co się rozchodzi? :o
Dolce far niente ;-)

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 mar 2012, o 21:21

O widzisz, też się nie znasz :mrgreen:

PSP - PlayStation Portable
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... string=psp

marcyś
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: czarna legaśka, kaszląca
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 3 mar 2012, o 21:28

Wprawdzie nie jestem biegły, ale z okazji urodzin starszego szkodnika (11) przeszedłem ten temat po necie. Młody od jakiegoś czasu ślini się do przenośnej konsolki, więc stwierdziliśmy, że zepsujemy go trochę.
Kryteria podobne: biegły umiarkowanie, rozeznanie ma słabe, więc najnowsze modele nie są musem.

Wygrało e1000 (zdaje się że to jest właśnie STREET) z uwagi na cenę (z nowych obecnie najniższa). Pomijałem inne marki niż Sony. Vitę chętnie bym przygarnął ale raczej żeby samemu popykać ;-) . Psucie młodego ma swoje granice :whistle:

Niby to wersja budżetowa czyli bez Wi-Fi, mono dźwięk i nieco słabszy ekran. No i nieco grubszy niż 3004
Teoretycznie najbardziej może brakować wi-fi, bo nie pogra z kolegami na multi. Ale chyba nie warto za ekstra 2 czy 3 stówki. Akurat z kolegami na PC też się za często nie umawia, a wolę, żeby do szkoły nie brał. Więc minus bardzo malutki.

Poza tym, jeśli mu się spodoba to jak nic za rok-dwa trzeba będzie przejść na vitę, więc chciałem jak najmniej stracić na tym. Jak się nie wciągnie... to tak samo...

To tyle co mogę od siebie.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 3 mar 2012, o 21:30

Godlik, mój starszy w tamtym roku na komunię dostał taką kupioną w media ekspercie nową za jakieś 400zł z dwoma grami szlak wie ponoć ostatni wypust najnowszy śmiga i wszystko bez problemu o taką :arrow: http://allegro.pl/sony-psp-3004-gra-zes ... 24891.html

ważne żeby były odrazu w zestawie jakieś dwie gry przynajmniej co by miał wybór i będzie miał radochę na pewno ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

marcyś
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 3 mar 2012, o 22:04

burat,
no, i to jest najfajnieszy wybór z tych mniej fajnych, tyle że teraz one chodzą w cenach wyższych.. cholera wie czemu. Może po to, żeby vita w porównaniu źle nie wyszła...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 mar 2012, o 22:13

marcyś, to jakaś promocja była chyba przed komunią tak zrobili bo wszędzie i bilbordów było mnóstwo z tym najważniejsze co by gry chodziły ,mój i tak z WI-FI nie korzysta ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 3 mar 2012, o 22:32

burat pisze: mój i tak z WI-FI nie korzysta ;-)

Bo wszystkie cycki są małe na takim wyświetlaczu :-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 mar 2012, o 22:36

Bergen, szczerze to kiedyś admina poprosiłem co by mi ruter zblokował bo mi sąsiady na lewo ciągnęły i za chiny nie umiem podpiąć nowego sprzętu :giggle: :giggle: :mrgreen:

marcyś
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 3 mar 2012, o 22:45

marcyś pisze: mój i tak z WI-FI nie korzysta
noo, i dlatego STREET się wydaje niezłą opcją, w tym roku przed komuniami pewnie Vita będzie na billoardach...

pol052
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GD
Polubił: 5 razy
Polubione posty: 28 razy

Post 4 mar 2012, o 22:46

PSP

1004 - lub potocznie FAT w pelni crakowalna na stałe konsolka pozwalajaca po uczynieniu tegoz na przyklad grac bez plyt slaby dzwiek, ekran
2004 - lepszy dzwiek lepszy ekran rowniez crakowalna na stale
3004 - SLIM ladniejsza cracowalna na stale do jakiegos tam numeru plyty a pozniej crakowalna tylko do momentu wylaczenia zasilania
tych nowych nie ogarniam teraz bo jak zakupilem to przestalem sie interesowac 2 lata temu

polecam http://psp-team.pl/forumpsp/ forum z duza iloscia ciekawych wiadomosci
Impreza na codzien a w weekendy 126p900

Oqrek
4 gwiazdki
Auto: Volvo XC70
Polubione posty: 1 raz

Post 5 mar 2012, o 17:20

Moja córka ma ponad 2 lata PSP 3004 - świetna zabawka.Jedna oryginalna gra na pół roku styka ,ale jest jeszcze pecet. Potrzeby piracenia nie odczuwam. Filmy bardzo łatwo przekonwertować do formatu mp4 i na kartę, teledyski, mp3.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2012, o 10:23

Dziękuję wszystkim za opinie. Chyba stanie na tej najtańszej, czyli 1004. Chłopak nie ma, netu, WiFi, więc nie skorzysta z funkjonalności droższych

Podrzućcie jeszcze jeden-dwa tytuły gier, które mogłyby zainteresować 9-latka. Bo ja to gram głównie w BF BC2, a to chyba średnio się nadaje...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2012, o 10:26

Godlik, a jakie gry młody lubi ?? wyścigi , strzelanki czy może przygodowe. Mój bardzo lubi wszelakie gry z serii Lego i inne przygodowe ,a Gran Turismo i Tekeen leżą ,bo to nie jego "bajka" choć ja lubię :mrgreen:

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2012, o 10:31

No właśnie problem polega na tym, że nie wiadomo. Kurcze, on jednak chyba nawet kompa nie ma... więc w ogóle nie gra w żadne gry. Więc zaczynamy od zera i strzelamy w ciemno :-/

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 18 mar 2012, o 10:33

To na początek zrób prezentację i zobacz, co go zainteresuje.
Dolce far niente ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2012, o 10:36

Godlik, no to musisz coś wziąć z dwóch różnych biegunów , jak się motoryzacją interesuje to GT jest fajna choć w porównaniu do konsolowej mocno okrojona czy nawet jest to wycinek ,ale pojeździć różnej maści autami po różnych torach można. I do tego jakąś przygotówkę którą też możesz dobrać jak młody lubi np. Gwiezdne Wojny to takie są i fajne są wersie gier z serii "Lego" jak mówię mój bardzo lubi ale musisz młodego wyczuć trochę ;-)

marcyś
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 18 mar 2012, o 20:18

O serii Lego słyszałem najwięcej zachwytów, ponoć to murowany sukces (znaczy, zadowolenie obdarowanego).
Mój dodatkowo chciał Tekkena (bo gdzieś grał wcześniej) a po spróbowaniu dema Auta 2, zaczął na nie polować.
W zestawie z PSP miał Loco Roco oraz Ratchet i Clank (ze słuchu piszę ;-), jakoś tak brzmią)... Podobały się.

Polecam ściągnięcie paru demek ze strony Sony, i potem już zgodnie z odczuciami chłopaka...
Niestety dem nie ma za wiele...

ODPOWIEDZ