Może ktoś mi podpowie czy rowerzyści mają / mogą mieć / powinni mieć wykupioną polisę OC?
Wczoraj widziałem jak pewna młoda pani szpetnie przerysowała koszykiem przy swojej damce bok samochodu osobowego. Widziałem późnie,j że przyjechałą Policja. I teraz pytanie czy będzie płacić z własnych środków?
Ja też w sumie poruszam się dość sporo na rowerze i może warto mieć takie OC. Nie powinno kosztować zbyt dużo...
Czy bikerzy mają OC?
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Czy bikerzy mają OC?
Jacol, obowiązku nie ma - ubezpieczenie jest dobrowolne.
Pierwszy z brzegu wynik z gugla: http://www.inne.ubezpieczeniaonline.pl/ ... ru/34.html
Pierwszy z brzegu wynik z gugla: http://www.inne.ubezpieczeniaonline.pl/ ... ru/34.html
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
jest cos takiego, mam chyba nawet wykupione ale nie wiem czy OC czy NW. Wiem że jak rozwaliłem łeb to dostałem z "normalnego" (wtedy ze szkoły) + te rowerowe.
Bardziej wykupuje sie to z myslą o wpadnieciu pod auto niz rysowaniu komus auta koszykiem.
a co do samych pań ,które lubią rowery z koszykiem ,bo napisali w avanti że są modne ,a koszyk w czasie jazdy narywa nimi jak pijanymi- opuszcze zasłonę milczenia
Bardziej wykupuje sie to z myslą o wpadnieciu pod auto niz rysowaniu komus auta koszykiem.
a co do samych pań ,które lubią rowery z koszykiem ,bo napisali w avanti że są modne ,a koszyk w czasie jazdy narywa nimi jak pijanymi- opuszcze zasłonę milczenia

Jest różnica mindzy chopym na kole a rowerzystom.
Kożdy rowerzysta jest chopym na kole,
ale nie kożdy chop na kole może być rowerzystom!

-
Jacol
- 2 gwiazdki
- Auto: brak Forestera 2,0 Turbo LPG
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 0
Warto temat rozkminić, bo jak dobrze przerysujesz komuś auto lub potrącisz pieszego/pieska/czycośinnego to może Cię to koszotwać parę tysięcy PLN?
Czyny niezaistniałe często wywołują katastrofalny brak następstw.