Czego nie wolno w Subaru
-
szop1983
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru impreza wagon 1.6 4WD
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Czego nie wolno w Subaru
widze ze tu wszyscy mają wrx :( jednak moje nie jest wrx :):):) ale mam pytanie co moze byc spowodowane tym ze jak sobie dodaje gaz to dodaje mi moc stopniowo ;/
To jakieś nieporozumienie...szop1983 pisze: widze ze tu wszyscy mają wrx
Większość ma SUBARU, ale chcą Mercedesów, BMW, Porsche i inne takie, a awatarch wpisują, co im ślina na klawiature przyniesie...
Hej!
Dolce far niente
FUX pisze: To jakieś nieporozumienie...
Większość ma SUBARU, ale chcą Mercedesów, BMW, Porsche i inne takie, a awatarch wpisują, co im ślina na klawiature przyniesie...
Hej!
Oj coś ściemniasz kolego
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
szop1983
- 0 gwiazdek
chłopaki tylko bez bidki tutaj :):):) kto ma jakie auto :):):) jesli jest to forum subaru to po co kogos z mercedesem lub hondą tutaj :):):) pomocy :):) sprawdzilem kable i kable są ok to co mam sprawdzic jeszcze :D:D:D zebym dostawal odrazu moc a nie stopniowo :):)
szop1983, na TYM Forum jeszcze wieeeeeele różnych rzeczy Cię zaskoczy....
Dolce far niente
- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
Może sprzęgło ? heheszop1983 pisze: co mam sprawdzic jeszcze :D:D:D zebym dostawal odrazu moc a nie stopniowo :):)
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
cześć szop1983,
Ja Ci nie pomogę, ale może ktoś by Ci bardziej pomógł, jakbyś napisał o swoim problemie w dziale technicznym
Ja Ci nie pomogę, ale może ktoś by Ci bardziej pomógł, jakbyś napisał o swoim problemie w dziale technicznym
Czarownica prawdę Ci powie :D
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
wypowiedzieć zaklęcie: "niech moc będzie ze mną" :D:D:Dszop1983 pisze: co mam sprawdzic jeszcze :D:D:D zebym dostawal odrazu moc
-
szop1983
- 0 gwiazdek
wypowiedzialem zaklecie i co :):):) i nie dziala :D:D:D hehehehe sprzeglo raczej nie bo nie slizga mi tylko tak jak by go dlawilo ;/ nie wiem co to jest moze to przyczyna świec co chlopaki :):)
- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
Może sąsiedzi napakowali Tobie ze 2 kg ziemniaków w tłumik bo budzisz wszystkich w okolicy jak odpalasz autoszop1983 pisze: tylko tak jak by go dlawilo
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
szop1983, a oleju czasami nie wymieniałeś???
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"
-
szop1983
- 0 gwiazdek
ludzie :D:D:D:D wy to macie pomysly hahahaha:D:D:D:D nie mam kolego ziemniakow w tlumiku :D:D:D hehehe a oleju nie wymienialem jeszcze bo jest dobry :D:D:D
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 360 razy
ale pamietaj, ze jak napchasz ziemniakow to swiezy olej, bo beda niesmaczne frytkiszop1983 pisze: nie mam kolego ziemniakow w tlumiku :D:D:D hehehe a oleju nie wymienialem jeszcze bo jest dobry :D:D:D
No właśnie co jest z tym sprzęgłem. Jak parkuję tyłem na mocno pochyłej ulicy (a niestety mieszkam tu) to natychmiast zaczyna pachnieć sprzęgłem...jarmaj pisze: Ad.3 Tak, unikać jazdy na półsprzęgle.
No, lawenda to nie jest.wariant_R pisze: No właśnie co jest z tym sprzęgłem. Jak parkuję tyłem na mocno pochyłej ulicy (a niestety mieszkam tu) to natychmiast zaczyna pachnieć sprzęgłem...
mnie gazu krócej na pół sprzęgle, to już opanowałem :D
Sprzedam przerobione cewki z WRXów 02-06
pasujące do GT/WRX/STi 92-96
http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191
pasujące do GT/WRX/STi 92-96
http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191
citan pisze: No, lawenda to nie jest.
to zgniłe jajo z domieszką zeszłorocznych liści poczułem w Foresterze XT tylko jak w mocnym błocie manewrowałem, a pod górke to parkowac przodem, hillholder oszczędzi sprzęgło
faktycznie odwrócenie problemu go rozwiązuje:)(czyli cofać w dół)...
A jak pedałek sprzęgła zaczął jęczeć przy naciskaniu to go olać czy podjechać do kogoś rozgarniętego mechanicznie?
A jak pedałek sprzęgła zaczął jęczeć przy naciskaniu to go olać czy podjechać do kogoś rozgarniętego mechanicznie?
ooooo >dodaj>nowejarmaj pisze: Ad.2 Nie tyle jeździć, co przyspieszać z niskich obrotów na wysokim biegu. Tyle, że to dotyczy większości silników benzynowych (no może poza starymi amerykańskimi v8 7litrów 170KM, max obroty 4k), a że masa ciot drogowych tak właśnie jeździ...
jakieś inne cenne porady?
jakoś można ocenić, czy samochód "wystygł" zanim się go zgasi?, czy to na wyczucie?
mam wskaźnik ciśnienia oleju, poza standardowym
A ja mam pytanie co do ruszania. Jak szybko ruszyc na suchym, zeby nie zabic skrzyni w GTku? Troche sie nasluchalem o tych skrzyniach i sie boje ostrzej wystartowac, coby jej nie zepsuc:roll:
A ja mam pytanie co do ruszania. Jak szybko ruszyc na suchym, zeby nie zabic skrzyni w GTku? Troche sie nasluchalem o tych skrzyniach i sie boje ostrzej wystartowac, coby jej nie zepsuc:roll:
ggggtt, jak chcesz rzeczywiście szybko ruszyć to albo męczysz sprzęgło albo resztę napędu, niem a w zasadzie alternatywy. Seryjnym GT na seryjnych gumach to jeszcze jako tako ale dziś wszyscy jeżdżą na bardziej przyczepnych i na to już nie ma metody, przyczepności nie zerwie na starcie. Pytanie tylko czy musisz być mistrzem z kreski. Żeby naprawdę było szybko seryjnym GTekiem to z odcinki z zależnie od gum albo z prześliźnięcia lekkiego sprzęgłem albo ze strzału.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 224 razy
- Polubione posty: 505 razy
Azrael pisze: albo z prześliźnięcia lekkiego sprzęgłem albo ze strzału.
Można to nazwać złotym strzałem bo potem trzeba dużo polskich nowych złotych
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Mistrzem kreski być nie musze, bo nie do tego sluzy mi GTek, ale czasami trzeba sie włączyć do ruchu w miare sprawnie Czyli delikatnie ruszyc i dopiero ogien
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
Wojtek pamiętasz jak mówiłem Ci o tym, że Żaba włącza dość specyficznie wentylator chłodnicy? Jak dasz mocno w palnik i staniesz to po prostu poczekaj aż wyłączy się wentylator. Może to potrwać nawet dwie, trzy minuty. Wtedy masz pewność, że i turbo wyhamowało i temperatura płynu spadła do normalnego poziomu.j33mbo pisze: jakoś można ocenić, czy samochód "wystygł" zanim się go zgasi?, czy to na wyczucie?
mam wskaźnik ciśnienia oleju, poza standardowym