Subaru Impreza 2.5 TS 2004
-
Markosszakal
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Subaru Impreza 2.5 TS 2004
Witam
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tego rodzaju samochodu? Chodzi mi głównie o silnik. Jak się sprawuje jakie jest spalanie oraz jak z cześciami
Silnik to 2.5 TS 165 KM Jest do wersja US. Szukałem troszke o tym silniku ale nikt o nim nie pisze. Może ktoś ma taką wersje i podpowie jak się sprawuje. Jeszcze mam pytanie co do materiałów z jakich są wykończone wersje z US, czy czymś się różnią od Europejskich?? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tego rodzaju samochodu? Chodzi mi głównie o silnik. Jak się sprawuje jakie jest spalanie oraz jak z cześciami
Silnik to 2.5 TS 165 KM Jest do wersja US. Szukałem troszke o tym silniku ale nikt o nim nie pisze. Może ktoś ma taką wersje i podpowie jak się sprawuje. Jeszcze mam pytanie co do materiałów z jakich są wykończone wersje z US, czy czymś się różnią od Europejskich?? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
- azotoks
- 0 gwiazdek
- Auto: "bug-eye" 2.0
Re: Subaru Impreza 2.5 TS 2004
wersja US jest robiona w stanach, a europejska w Japonii.
Lepiej omijać amerykańskie, bo słabo u nich z jakością.
Lepiej omijać amerykańskie, bo słabo u nich z jakością.
białe + awd = :D
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 225 razy
- Polubione posty: 506 razy
azotoks pisze: wersja US jest robiona w stanach, a europejska w Japonii.
Byzydura ?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 363 razy
no tak, tojota robiona u turka to dobra, ale impreza robiona (o ile robią) w stanach to syf.
BTW amerykanskie auta, może i nie mają plastików z pewexa, ale jakieś z lat 60-70 bym przytulił. Są fajniejsze niż EU (parę wyjątków) szmelc.
BTW amerykanskie auta, może i nie mają plastików z pewexa, ale jakieś z lat 60-70 bym przytulił. Są fajniejsze niż EU (parę wyjątków) szmelc.
-
Markosszakal
- 0 gwiazdek
Głównie chodzi mi o silnik w tej wersji nom i deske rozdzielczą czy jest z plastiku czy z tworzywa tak jak w wersji europejskiej??
Markosszakal pisze: czy jest z plastiku czy z tworzywa
A plastik to nie tworzywo ?
O ile się nie mylę to deska jak i znakomita część podzespołów jest taka sama jak w wersjach europejskich. Różnice są w hamulcach, silniku, symetryczności świateł i niektórych elementach wyposażenia jak np. manualna klimatyzacja zamiast półautomatycxznej.
Tak mi się też wydawało, ale wolałem się nie wychylaćAzrael pisze:Impreza nigdy nie była robiona poza jedną fabryką w Japonii.
-
Markosszakal
- 0 gwiazdek
Zauważyłem że taksze różni się fotelami przednimi
Jeszcze pytanie co do tego silnika 2.5 TS? czy cześci są dużo droższe np. Rozrząd od zwykłej wersji 2.0 wolnossącej?
Jeszcze pytanie co do tego silnika 2.5 TS? czy cześci są dużo droższe np. Rozrząd od zwykłej wersji 2.0 wolnossącej?
Subaraki made in US&A to Legacy, Outback i Tribeca.
http://www.subaru-sia.com/
http://www.subaru-sia.com/
Nawet ta "szwedzka"Azrael pisze: Impreza nigdy nie była robiona poza jedną fabryką w Japonii.
-
Markosszakal
- 0 gwiazdek
I jak nikt wiecej sie nie wypowie na temat tego silnika??
Może ktoś ma taki samochodzi z takim właśnie silnikiem? Jeżeli tak niech napisz coś o nim lub odezwie sie na PW
Może ktoś ma taki samochodzi z takim właśnie silnikiem? Jeżeli tak niech napisz coś o nim lub odezwie sie na PW
Markosszakal, silnik jak silnik, mam podobny (175 koni), po 40 000km wciąż działa! O częściach do silnika nic Ci nie powiem, bo nie miałem okazji nic w nim wymieniać. Jeżeli chodzi Ci o inne rzeczy (filtry, hamulunek, płyny, elementy zawieszenia), to jak na razie wszystko pasuje z wersji EU. Spalanie... a z 10.5l/100km łyknie. Na autostradzie można spokojnie zejść poniżej 9l w tylko mieście wejść w okolice 12-13l/100km.
Czym się różni wersja US od EU? Jak dla mnie, to US-spece mają mniej guzików, i to chyba tyle. Oczywiście od strony użytkowej.
Wersja TS to kombiwar?
Tu masz więcej informacji:
http://www.cars101.com/subaru/impreza/impreza2004.html
Weź VIN auta i sprawdź na bezwypadkowe.net.
Czym się różni wersja US od EU? Jak dla mnie, to US-spece mają mniej guzików, i to chyba tyle. Oczywiście od strony użytkowej.
Oczywiście, że bzdura - w przypadku Imprezy.azotoks pisze: wersja US jest robiona w stanach, a europejska w Japonii.
Wersja TS to kombiwar?
Tu masz więcej informacji:
http://www.cars101.com/subaru/impreza/impreza2004.html
Weź VIN auta i sprawdź na bezwypadkowe.net.