Oczywiscie. Ja w 126p robiłem to przechodząc przez drugi bieg (dojeżdżając do świateł itp.). Generalnie nie zgrzytało. Teraz mam nawet synchronizator wstecznego biegu. Ot postęp ;)a-koval pisze:Wbrew pozorom nie są to aż tak zamierzchłe czasy, bo bieg 1 długo nie posiadał synchronizatora w niektórych samochodach. A redukcję z 2 na 1 jednak czasem też się robi.ata pisze: ↑14 cze 2018, o 17:44Weź przestań, '93 to nówka sztuka w porównaniu z samochodami w których stosowanie "międzygazu" (znaczy przełączanie biegu "na dwa razy") było niezbędne. Jedyne co, to faktycznie w agresywnej jeździe torowej czy rajdowej warto czasem ulżyć skrzyni ... że np wytrzymała do końca wyścigu
Technika jazdy - literatura.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 225 razy
- Polubione posty: 506 razy
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 225 razy
- Polubione posty: 506 razy
Oczywiscie. Ja w 126p robiłem to przechodząc przez drugi bieg (dojeżdżając do świateł itp.). Generalnie nie zgrzytało. Teraz mam nawet synchronizator wstecznego biegu. Ot postęp ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- JARP
- 4 gwiazdki
- Auto: Subaru Libero 1200 Allrad
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 51 razy
W Starach oczywiście tak trzeba było. Ale technika ta daje doskonałe efekty jak się posypia synchronizatory, a trzeba dojechać do mechanika.
... jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było...