Witam !
Powoli myślę nad sprzedażą swojego autka. Jest to Subaru Legacy z 2.2 litrowym silnikiem - jest to wersja Gala czyli taki full wypas na Niemcy w tamtych latach :)
Wyposażenie obejmuje:
-skórzana tapicerka - fotele, boczki, kierownica
-podgrzewane fotele
-klimatyzacja (działa, ładnie chłodzi)
-automatyczna skrzynia biegów
-tempomat
-elektryczne szyby i lusterka
-spryskiwacze reflektorów
-ode mnie sekwencja LPG, centralny zamek na pilot-scyzoryk i hak był wcześniej
-reszta taka jak w innych Legacach
W/g papierów jakie otrzymałem auto miało jednego właściciela w Niemczech (brief), jednego w Polsce (przez niecały rok i ok.10 tys. km) i ja jestem trzeci. Kupiłem go z przebiegiem 214 tys, teraz jest 234 tys. czyli zrobiłem 20 tys. Nie wygląda na to, żeby ktoś cofał licznik, a jeśli to zrobił to nie dużo (oryginalne dywaniki w dobrym stanie, niewytarte pedały czy kierownica). Ode mnie dostał rozrząd, do silnika olej Motula, do skrzyni ATF Valvoline'a Max life dexron III (polecaliście go na forum:) ), instalację LPG sekwencyjną (spora butla w kole, wlew w klapce - cała instalacja z resztą wstawiona z głową i ładnie pochowana) nie dawno hamulce przód, wcześniej hamulce z tyłu, jakieś pierdoły typu przegub, łożysko z tyłu, wydech żeby trochę bulgotał :) ,ogólnie to co trzeba było robić było robione. Na dzień dzisiejszy zostało zmienić sprężyny z tyłu bo tył trochę siedzi i pierwszy górny zwój pękł, ale raczej zdąże to zrobić.
Silnik bardzo ładnie pracuje, na spotach Białostockich nie stwierdzono piston slapa (pozdrawiam forumowiczów :D ), skrzynia zmienia biegi bardzo dobrze - czuć zmianę jedynie przy przełączaniu z "jedynki" na "dwójkę", nie jest to jakaś szarpanina, po prostu czuć, że skrzynia zmieniła bieg. U ojca w drugim automacie jest podobnie, także chyba TTTM. Oczywiście wszystkie koła są napędzane, a przy przełączeniu lewarka w pozycję 1 rozkłada napęd 50 / 50 tak jak ma być bo zamiata tyłeczkiem na śliskim :)
Największym minusem tego auta jest blacharka. Drzwi zakonserwowałem od środka i naprawiłem z zewnątrz, lewego przedniego błotnika już nie ratowałem - po prostu trzeba go kupić, najlepiej w tym samym kolorze :) Tylne błotniki też dobrze nie wyglądają, ale tragedii nie ma. Nadkola, progi, podłoga mocne i tutaj nie będzie niespodzianek.
Resztę zostawiam waszej ocenie :) Jakby co proszę o wszystko pytać, odpowiem jak na spowiedzi :)
Co do ceny to nie wiedziałem ile za niego wołać. Nie tak dawno Gendziu z forum wystawił swojego za 5555 zł tylko tam była lepsza blacharka, za to u mnie jest full wypas, także myślę, że za swojego 5000 też mogę z czystym sumieniem żądać.
Kontakt ze mną przez PW czy też na numer: 798-036-388 lub 533-521-501.
Auto wystawione tutaj i na kropce, mam nadzieję, że pójdzie w dobre forumowe ręce, jeśli nie zostaje u mnie ;)
Link do katalogu ze zdjęciami:
https://picasaweb.google.com/1024530110 ... 7189876466
Pozdrawiam
Paweł
[S] Subaru Legacy 2.2 Gala
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
- Soltys
- 3 gwiazdki
- Auto: Legacy 2.5 GX MT / Turbodziadek
Re: [S] Subaru Legacy 2.2 Gala
3 to jednak za dużo, gdzie praktycznie tylko ja jeżdżę :D
Jak się sprzeda Kombi, to sedan zostaje dla ojca ;)
Jak się sprzeda Kombi, to sedan zostaje dla ojca ;)
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus