Witam,
Autko to STi V3 z 1996r. Zostało sprowadzone z UK w lutym 2012 r. Aktualnie w pełni sprawne. Zacznę może od wad. Głównym problemem jest blacharka - wszystko to co trzeba zrobić umieściłem na fotkach, samochód był cały malowany z koloru srebrnego, z tego co sie dopatrzyłem subarak musiał otrzymać kiedyś strzał w lewy tył/bok - wymieniony był błotnik. Pęknięcia szpachli, które widać na dachu wynikają pewnie z lekkiego zgięcia słupka przy tym uderzeniu (nic nie widać na słupku - to tylko moje przypuszczenia), poza tym reszta auta nie ruszana. Oprócz blacharki - klimatyzacja wymaga skompletowania - brakuje sprężarki, cała instalacja klimy jest jak w jdm czyli automatyczna. Trzeba zrobić przełącznik szyb na prawej stronie bo jest jeszcze przełącznik RHD, ale powinienem zrobić to na dniach. Z racji założonej poliftowej kierownicy świeci sie kontrolka airbag-u bo kostki od poduszki nie grały ze sobą.
Poza tymi mankamentami STi jeździ jak trzeba, sprowadziłem je z zatartą panewką, silnik został odbudowany na shortblocku ej207 z STi 2003r z udokumentowanym przebiegiem ok 80tys km - silnik został z niego wyjęty ze względu na pożar auta. Reszta osprzętu silnika to oryginał STi v3, przy odbudowie zostały wyregulowane i dotarte zawory, wymienione uszczelniacze, wymieniony rozrząd, wszystkie niezbędne uszczelki, świece i kable zapłonowe. Turbina to VF34 lub VF35, w tym momencie nie pamiętam musiał bym sprawdzić. Z innych ciekawszych rzeczy: sprzęgło Exedy, odelżone koło zamochowe, przelotowy catback, wskaźnik doładowania, turbo timer. Aktualnie są założone sprężyny h&r - na płaskim fajnie sie trzyma, na dziurawym już słabiej - dorzucam oryginalne sprężyny. Przekładkę robiłem sam - jest to moje drugie przełożone gc8, na poprzednie właściciel nie narzeka. To STi miało służyć mi na dłużej jako samochód do zabawy jednak budżet zweryfikował plany:) W dowód rejestracyjny wpisane jest odstępstwo od war. tech. ze wzgledu na krótki nr nadwozia (czekałem na to 5 miesięcy...). Przebieg 107 000 km
Ogólnie nie miałem zamiaru jeszcze go wystawiać i porobić to co wymieniłem wyżej, ale jednak pomyślałem, że może ktoś szuka takiej zabawki na sprinty czy pojeżdżawki i stan blacharki nie będzie taki istotny. Subaru wystawiam tylko na forum, jeśli znajdę czas i pieniądze na zrobienie blacharki auto pójdzie na allegro ale z wyższą ceną.
Cena 24 000 do lekkiej negocjacji
tel. 664 960 862
link do zdjęć:
http://imageshack.us/g/1/10178210/
Pozdrawiam
[S] Subaru Impreza WRX STi v3
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!