[S] STi ’05 EU 2.0

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
pajkk
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: STi + Cytrynka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] STi ’05 EU 2.0

Post 18 lip 2013, o 08:20

Ogłoszenie jest już na forum SIP, ale może nie każdy tam zagląda, dlatego daje również tutaj.

Do sprzedania moja niebieska perełka:

Subaru Impreza WRX STi wersja europejska, 2.0 Turbo, 320 KM, bez DCCD, w jedynym słusznym kolorze :)

Pierwsza rejestracja i model 2005, czyli 5x114,3, nowszy środek oraz reszta zalet, o których wszyscy zainteresowani na pewno wiedzą.

Przebieg na chwilę obecną to 120.000 km - serwisowany w ASO KOCAR w Poznaniu.

Rozrząd wymieniony w 2011, a w maju tego roku auto było na tzw. dużym przeglądzie przy 119 tyś. km. Na potwierdzenie są oczywiście faktury oraz książka serwisowa.

W zeszłym miesiącu założyłem także NOWE klocki na przód oraz NOWĄ chłodnicę klimatyzacji.

Olej wymieniany 2 razy do roku, czyli średnio co 5000 km – Motul 5W40 na zimę / 15W50 na lato.

Letnie opony założone w zeszłym roku, więc prawie nowe, a zimowe spokojnie starczą jeszcze na co najmniej jeden sezon.

Reasumując: auto sprawne, bezpieczne i gotowe do jazdy.

Mapę oraz wydech zrobił już pierwszy właściciel – 320 KM & 412 Nm w http://www.gpperformance.lu/

Na wszystko są papiery i gruba dokumentacja, a moc jest wbita w dowodzie.

Ja dołożyłem tylko różowy znaczek „i”, chlapacze Rally Armor oraz kilka świniaczy – poza tym totalna seria, żadnych zmian w zawieszeniu, hamulcach czy geometrii. Auto ma być bezpieczne w normalnej eksploatacji, a nie urywać sekundy na torze.

Jestem jego PIERWSZYM właścicielem w Polsce, a drugim ogólnie – auto sprowadziłem osobiście, bezpośrednio od pierwszego właściciela w Niemczech.

U nas szukałem prawie rok czasu, niestety nie było nic sensownego, więc musiałem poszukać swojego marzenia za Odrą.

Auto kupiłem w kwietniu 2010 roku z przebiegiem 85.000 km, czyli po Polsce w ciągu 3 lat zrobiłem nim 35 tys. km – głównie trasy, bo do jeżdżenia na co dzień mam dyszla z kratką. Do pracy mam 2 km i odpalać Subaraka tylko po to żeby przejechać ten odcinek kilka razy dziennie nie dogrzewając nawet motoru to nie dla mnie i mojego serca oraz sumienia.

Samochód jest w 100% BEZWYPADKOWY.

Poprzedni właściciel malował TYLKO przedni błotnik [ garażowa obcierka ].

Ja malowałem TYLKO tylni zderzak [ kilka tygodni po zakupie Pani nie wyhamowała na krzyżówce i dosłownie dotknęła mnie z tyłu – mam zdjęcia jakby co ].

Zaznaczam, że malowane były tylko te 2 elementy - żadnych przejść, cieniowania czy innych ‘polskich’ sztuczek żeby trafić z kolorem.

Nie mam nic do ukrycia, więc jeśli ktoś ma jakieś pytania lub chciałby zdjęcie jakiegoś konkretnego elementu to pytać śmiało.

Uczciwie napiszę, że na przedniej szybie po stronie pasażera jest małe pęknięcie/odprysk – tak było już jak go kupowałem, mnie to nie przeszkadza, nic się nie dzieje od 3 lat, więc nie wymieniam.

Na tylnim zderzaku jest małe pęknięcie – ktoś musiał mi puknąć na parkingu i stało się to niedługo po tym jak go pomalowałem, więc nie ruszałem tego, nakleiłem świnię i od tej pory żadne nieszczęście mnie nie spotkało.

Jakby to kogoś interesowało – jest to moje drugie Subaru – wcześniej miałem wrx’a, więc wiem jak się obchodzić z tego typu samochodem i o tym, że auto było użytkowane zgodnie ze zdrowym rozsądkiem i ze sztuką nie muszę pisać.

O stanie auta oraz sposobie eksploatacji niech świadczy fakt, że sprzęgło oraz tarcze hamulcowe są jeszcze oryginalne i nie były wymieniane od nowości.

Kupujący na swój koszt może oczywiście sprawdzić auto przed zakupem w dowolnym serwisie – najbliżej mam ASO KOCAR ok. 100 km ode mnie.

Auto na pewno docenią esteci i wzrokowcy – kto szuka Imprezy i widział już różne egzemplarze, na pewno wie jak z reguły wyglądają tego typu samochody, więc po zobaczeniu mojego na pewno dostrzegą ogromną różnicę, oczywiście na plus. Na forum jest trochę osób, które auto widziały więc mogą to potwierdzić.

Dla mnie auto musi nie tylko jechać, ale również wyglądać - jeśli szukasz ładnego, reprezentacyjnego egzemplarza to ten samochód jest właśnie dla Ciebie.

Ogłoszenie wystawiam na razie tylko tutaj – lepiej niech zostanie na forum w rękach pasjonata :)

Na auto wystawiam Fakturę VAT zw.

Cena: 70.000 zł

Auto do obejrzenia w miejscowości Szamocin, woj. Wielkopolskie.

Telefon do mnie – 662 dwa trzy siedem 235.

Aktualne zdjęcia: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... 905-eu-20/

Obrazek

siekierka
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Szukam....
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: [S] STi ’05 EU 2.0

Post 18 lip 2013, o 09:37

It's piekny, it's beautiful :-) Powodzenia w sprzedaży :thumb:

pajkk