Nadszedł, dla mnie ten smutny moment kiedy to po 14 latach w rekach mojego taty, idzie na sprzedaż nasz rodzinny minivan HONDA ODYSSEY czyli amerykańska wersja Hondy Shuttle.

Honda jest z 1995 roku. Jej nr vin --->>> JHMRA1842SC021112

W 2001 roku mając 13lat dowiedziałem się, że będę miał następną trzecią siostrę :facepalm: / :yahoo: i tak oto rodzice zamienili wychuchaną Toyote Carine E na tę Honde. Samochód kupiony od pierwszego właściciela Tarnowianina posiadającego Odysseykę od nowości z przebiegiem ok 40tys mil w stanie idealnym
Za kadencji mojego taty auto nie brało udziału w żadnych kolizjach/wypadkach było normalnie użytkowane głównie do wycieczek z całą rodzinką.
A do tego "duśka" nadaje się idealnie :)
W październiku 2006 roku została zamontowana instalacja gazowa II generacji w firmie Czakrm przy przebiegu 60400mil.
Działa do dziś bez zarzutu, zawsze przed przełączeniem na LPG silnik był rozgrzewany do ok 50 stopni w celu wydłużenia żywotności podzespołów instalacji/silnika.
Aktualnie samochód bezawaryjnie przejechał

Przez ostatnie 3 lata Honda jest używana codziennie do przemierzania głównie trasy Tarnów-Kraków, a że tata jeździ sam więc... teraz ma mniejszą Honde bardziej optymalną na autostrady i do miejskiej "dżungli" :)
Samochód wyprodukowany w Japonii na zmodyfikowanej płycie podłogowej Hondy Accord V generacji. Posiada silnik o pojemności 2.2 litra mocy 150KM/5800rpm i 200Nm/4800rpm, połączony z 4 biegową automatyczną skrzynką.
Wersja mojego taty na ówczesne czasy była tą naj jeśli chodzi o wyposażenie gdyż m.in była wyposażona w tzn kapitańskie siedzenia drugiego rzędu. Swego czasu auto było bardzo innowacyjne za sprawą chowanej w podłogę siedzenia trzeciego rzędu. Niestety aktualnie za sprawą butli gazowej jedynie można złożyć oparcie i po odkręceniu 4 śrub wymontować całkiem z auta "trzeci rząd".
Auto serwisowane na bieżąco. Opony letnie na stalowych felgach + oryginalne kołpaki oczywiście są ;)
Jak na swój wiek Honda jest w przyzwoitym stanie, choć ma kilka wad.
Nie chodzi ABS za sprawą uszkodzonego czujnika w lewej tylnej zwrotnicy.
Gdzie nie gdzie pojawia się

np na tylnej klapie
i dziś zauważyłem na dachu małą plamkę
Kilka miesięcy temu były robione błotniki tylne bo purchle się pojawiły
Aktualnie jest już po sprawie
No i płowieje czarna farba z relingów ogólnie czarnych elementów

Jeśli jestem już przy temacie farby to... swego czasu pękł pojemnik z farbą w bagażniku i... tak to wygląda dziś
Honda jest świeżo po przeglądzie technicznym, posiada dwa kluczyki z pilotami od alarmów.
Cena: 6500zł oczywiście do negocjacji po osobistych oględzinach Hondy, i potwierdzeniu czy stan auta odpowiada przyszłemu nabywcy ;)
Z racji tego, iż od 14 lat jest to "osiołek" mojego Taty na wszystkie dodatkowe pytania odpowie osobiści po godzinie 18.
Tel do taty:

P.S Fajnie jakby trafiła do kogoś kto by ją dalej szanował i polubił :rolleyes: Bo to fajne i wdzieczne autko jest dzięki któremu moja rodzinka przeżyła fajne chwilę podróżując razem po Polsce i Europie :)