Napiszę krótko:
Już widzę, że będzie ciężko, ale... SZUKAM FORESTERA ;)
A teraz długo:
Nie sądziłem, że powiększenie rodziny skłoni mnie do zmiany auta, ale jednak ;)
Chcę mieć również coś bardziej praktycznego co ma ciut większy prześwit od zwykłej osobówki.
Nie pali mi się z zakupem. Może to być jutro, a może za pół roku. Szukam czegoś czym trochę pojeżdżę, więc nie kupię pierwszego, lepszego i pewnie obejrzę kilka egzemplarzy zanim podejmę decyzję.
Mój przyszły Forek:
Musi mieć / spełniać poniższe kryteria:
-I generacja przed liftem (rocznik nieistotny)
-silnik 2.0 wolnossący 122 / 125 KM
-manualną skrzynię
-sprawną klimatyzację
-szczerego właściciela, który o niego dbał i miał go dłużej niż kilka miesięcy, który jest w stanie uczciwie opowiedzieć mi również o wadach, a nie tylko zaletach.
-realny przebieg (3 na przodzie mnie nie przeraża ;))
-cenę adekwatną to stanu
-możliwość podjechania na wybrany przeze mnie warsztat
Bardzo mile widziane jakby miał:
-szyber dach
-sprawny hill holder
-hak
-instalację LPG
-jakiś wyjątkowy kolorek (biały, czarny)
-oryginalne stalowe felgi
-świeże oponki (nie muszą mieć nie wiadomo ile bieżnika. Ważne żeby nie miały 10 lat ;))
-halogeny
-elektryczne szyby, lusterka, szyber dach (ale to chyba ma każdy?)
-rozkładane podłokietniki w przednich fotelach (to też chyba każdy ma?)
-zadbane wnętrze (ale nie przesadnie wypucowane pod sprzedaż, tylko po prostu nie zniszczone)
Może mieć, ale nie musi:
-relingi
-dodatkowy komplet kół
-centralny z pilota
-alarm
Niemile widziane, ale do przeżycia:
-malowane elementy nadwozia (ważne żeby nie był składany z trzech, ale jak coś było pryskane to nie problem)
-konsumpcja oleju
-kolor zielony, bordowy lub srebrny :P
-wieśniackie dodatki pseudo tuningowe
-stuki, puki z zawieszenia
-jakieś delikatne obcierki, wgniotki, delikatna ruda gdzie niegdzie itp. na karoserii (nie musi być idealny. Zdaję sobie sprawę z tego jak może wyglądać auto nastoletnie)
-chromowane dodatki z wersji bodajże Hubertus
-skórzana i jasna tapicerka
Nie może mieć:
-korka wlewu gazu w błotniku :facepalm:
-problemów z napędem
-ukrytych wad ;)
Po pierwsze:
Przepraszam z ciut przydługawy opis moich wymagań, ale nie chcę tracić Twojego i mojego czasu na oglądanie czegoś, czego i tak nie kupię.
Po drugie:
Jakbym chciał JAKIEŚ auto to nie pisałbym na tym forum tylko kupiłbym sobie...
Może nie będę wymieniał żeby nikogo nie urazić, poza tym nie przychodzi mi na myśl żaden konkretny przykład bezpłciowego modelu samochodu ;)
Jeżeli twoje auto spełnia powyższe kryteria pisz śmiało, podeślij zdjęcia, a przyjadę po nie ze śląska choćby i nad morze, choć wolałbym bliżej :P
Jednocześnie będę sprzedawał Civic'a widocznego na zdjęciu w podpisie (ogłoszenie w dziale sprzedam zamieszczę po obejrzeniu kilku Forków) W grę wchodzi oczywiście zamiana :P
Propozycje najlepiej na:
[email protected]
Pozdrawiam
Maciek
[K] Forester I gen, 2.0 n/a
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!