[S] Subaru Outback H6 3.0 MY'2002 - moje własne

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

[S] Subaru Outback H6 3.0 MY'2002 - moje własne

Post 7 wrz 2015, o 19:45

Mój Outback H6 3.0 MY’ 2002

Sprzedaję, bo jest już nowe auto http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=10&t=16734

U mnie od grudnia 2008, zarejestrowane w Polsce od stycznia 2009 (przez okres świąteczny zarejestrowanie auta się przedłużało) - ja jestem pierwszy w Polsce - wcześniej jeździło we Włoszech. Kupiłem z przebiegiem 186 tys, teraz ma ponad 282 tys, więc prawie stówkę dołożyłem.

Od 2 lat serwisowany u Marka w MTS, gaz serwisuje zawsze Jako. Instalacja nietypowa (nie znam nazwy – program do sterowania Robert ogarnia). Innym gazownikom nie pozwalałem dotykać.
Butla w kole zapas 60 ltr, więc 50 ltr wchodzi (bardzo nietypowa włoska butla – legalizacja zrobiona w zeszłym roku, ważna jeszcze 9 lat) - w trasie przy spokojnej jeździe na ponad 400km starcza. W mieście - 330-380 robi w zależności od stylu jazdy.

Jakąś historię wypadkową ma, ale to jeszcze sprzed mojej własności - lakier dookoła jest grubszy - ale z tego co wiem, to auto jest prościutkie, więc raczej ktoś go odświeżał po włoskim stylu jazdy miejskiej. Ja miałem tylko stłuczkę w tył, naprawianą z OC sprawcy: wymieniony zderzak (był pęknięty), belka (dostałem w komplecie ze zderzakiem, to cymu nie wymienić) , tłumik z tyłu.

Prawe nadkole letko zaczynała brać ruda - miesiąc temu blacharz zrobił z tym porządek - wszystko zrobione jak nówka.
Jak gościu od tłumików zajrzał pod podwozie - to się zdziwił, że na auto 13 letnie, jest tak czyste podwozie - sucho, czysto, bez śladów korozji.

Opony letnie - nówki, pierwszy sezon od lukassa (Goodyear), zimówki już mają parę lat (Pirelli), ale bieżnik głęboki, więc trochę jeszcze dadzą radę. Zimówki leżą w Poznaniu, więc jeśli kupiec się zdecyduje na auto – zimówki doślę kurierem.
Zawieszenie nie niszczy opon - więc długo wytrzymują

W tym roku wymienione wszystkie 4 łożyska w kołach, więc jest cichutko w środku.
Klocki i tarcze z przodu wymienione, rozrząd zrobiony, oleje powymieniane, chłodnica parę lat temu wymieniona, tuleje i łączniki stabilizatora tył i przód wymienione, mocowanie przekładni kierowniczej zamienione na poliuretan, instalacja gazowa po przeglądzie u Roberta, olej w skrzyni wymieniony, w dyfrach również. Regulacja zaworów robiona w zeszłym roku na wiosnę u Marka – jakieś 15 tys zrobione, więc na kolejne 50 tys spokój.

Założone porządne nagłośnienie - wyciszone drzwi przednie, głośniki Dego, subwoofer w bagażniku, wzmacniacz pod fotelem kierowcy.
Wnętrze ma już swoje lata, fotele z przodu były już regenerowane, ale widocznie słaba robota była - więc mają letkie przetarcia - poza tym auto wyprane w środku. Kierownica (drewno) odnowiona dwa lata temu.

Co może być do zrobienia (na upartego) - klocki z tyłu mogą niedługo chcieć się zmienić , felgi można by zregenerować - miałem to zrobić w tym roku, ale plany się zmieniły.

Auto jest w takim stanie, że można wsiąść i pojechać do Hiszpanii i z powrotem.
Roleta w bagażniku jest :-) dwa zestawy dywaników (dywanowe + gumowe). Auto nie ma zapasówki, lewarka czy tym podobnych rzeczy – kupiłem OBK’a bez tego wyposażenia, zainwestowałem w Startera Assistance i nie korzystałem nigdy jeszcze z niego w zakresie ogumienia. Jak ktoś chce, to za 100 zł na Allegro może sobie kupić dojazdówkę – ja nie zrobiłem tego.

Wiem, że nowsze roczniki chodzą po tyle – ale rozmowy zaczynam od 17 999 - ze względu na stan techniczny w jakim go oddaję.
Auto w pełni sprawne, tylko jeździć, przegląd do gwiazdki ważny.

Auto do obejrzenia w Mysłowicach, nie sugerować się blachami ;-)

Zainteresowani – PW lub Tel: 501 700 525
Cena do kosmetycznej negocjacji.
Załączniki
14.jpg
5.jpg
6.jpg
8.jpg
7.jpg
9.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg
4.jpg

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re: [S] Subaru Outback H6 3.0 MY'2002 - moje własne

Post 7 wrz 2015, o 19:51

I jeszcze parę zdjęć
Załączniki
10.jpg
11.jpg
13.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

drzazgus
1 gwiazdka
Auto: Legacy III GX, Honda Civic VII
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 11 wrz 2015, o 22:42

Podoba mi się to auto. Bardzo

woocash2
0 gwiazdek
Auto: volvo v70 2.4 MY'01

Post 13 wrz 2015, o 19:04

Kurde, gdyby nie automat, to bym Cię odwiedził. Bardzo fajny samochód.

komin
4 gwiazdki
Auto: Legacy 2.5 A/T

Post 13 wrz 2015, o 19:17

A/T jest naprawdę ok ;-) przejedz się to zdanie zmienisz
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269

kAROL10
2 gwiazdki
Polubił: 1 raz

Post 13 wrz 2015, o 19:41

woocash2 pisze:Kurde, gdyby nie automat, to bym Cię odwiedził. Bardzo fajny samochód.
Z tym silnikiem nie było manuala ,po za tym jak jest moc i moment to automat jest super. Fajny furak.

woocash2
0 gwiazdek
Auto: volvo v70 2.4 MY'01

Post 13 wrz 2015, o 19:58

komin pisze:A/T jest naprawdę ok ;-) przejedz się to zdanie zmienisz
Może i tak, ale już się zraziłem do A/T. A o tym, że nie było z tym silnikiem manuala, to wiem, ale gdyby zestawiali te motory z M/T, to byłaby bajka.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2015, o 09:19

woocash2 pisze:Kurde, gdyby nie automat, to bym Cię odwiedził. Bardzo fajny samochód.
Gdyby nie A/T to możliwe że byś sprzęgło częściej wymieniał :mrgreen:
poza tym E4AT to pancerna skrzynia, która właściwie serwisowana nie woła napraw przez wiele lat
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2015, o 09:19 przez busik, łącznie zmieniany 1 raz.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 14 wrz 2015, o 09:19

I wiskozę. A to drogie cholerstwo ;-)

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 wrz 2015, o 10:29

update oferty!
na ten moment dwóch chętnych, duża szansa że do końca tygodnia auto znajdzie nowego właściciela

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2015, o 20:25

;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-(
właśnie wyjechał w swoją podróż na Mazury - od dziś na północy kraju będzie cieszył nowego właściciela, który od jakiegoś czasu marzył o takim Outbacku. A że ma już Impreze w wolnym ssaku, to plejady nie są mu obce
Oby się sprawował co najmniej tak dobrze jak mnie przez najbliższych wiele lat

a dziś rano jeszcze ładnie tu czekał ze swoją tymczasową przyrodnią siostrzyczką ;-)
Załączniki
poranek.jpg

ODPOWIEDZ