[s] Subaru Forester 2010 2,5 X US automat

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[s] Subaru Forester 2010 2,5 X US automat

Post 18 wrz 2015, o 17:18

Niestety, tata po wczorajszych dłuższych rozmowach stwierdził, że jednak chce mniejsze auto, i nie ma sensu zostawiać mu Forka, a ja wróce za ponad rok albo nawet i dwa, to szkoda mi żeby auto niszczało :-|

Silnik 2,5 benzyna, zagazowany, wtryskiwacze złote hany mają pół roku, cała instalacja(butla 48 litrów) ma ponad 2 lata. Forek przyjechał w 2012 roku do PL, w marcu, ściągnięty przez Pana Pawła Majkę z Nosówki, firma P-Auto, dla mojego szefa(jego firma znana jest z tego ze nie ściąga padlin, od niego braliśmy jeszcze Dodge'a Nitro, Mitsubishi Outlandera i teraz Acure MDX). Malowany i wymieniany był zderzak z przodu i prawe nadkole(z tego co wiem, jutro będę miał czujnik i przelece całe auto dla świętego spokoju).
Przebieg 81 tysiecy mil(z czego w rok teraz zrobiłem 30 000 kilometrów, w tym 2 razy objechał chorwację i pare razy Polske).

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=566626F9

W chwili obecnej felgi są srebrne, zdarłem plastidipa:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=569D092D

Rozrząd wymieniony przy 110 tys km. Olej wymieniany co 10 tys km, ostatnio 3 tys km temu w lipcu. Na wyposażeniu standardowo ręczna klima, szyberdach, podgrzewane wycieraczki przód.

Do auta mam zimówki, i kończące się powoli wielosezony Continentala które są na aucie.

Do wymiany gumki stabilizatorów przód i tył(jak w przyszłym tygodniu nie pójdzie to sam to zrobie), tak to zawieszenie OK. Badanie zawiechy w autoresie wczoraj wykazują amory tył 60 %, amory przód 80 %. Z tyłu świeże klocki założone 5 tys km temu, z przodu klocki i tarcze mają koło 20 tys km. Filtr kabinowy niedawno wymieniony, filtr powietrza ma rok. Świece wymieniane 3 tys km temu, kable 5 tys km temu. Na gazie czasem występuje problem z lekkim przerwaniem po ostrym dodaniu gazu na postoju(podczas jazdy problem nie występuje) - wczoraj zdiagnozowałem problem i znowu są przebicia tym razem na nowych kablach po prawej stronie silnika... Nie sprawia problemów podczas jazdy, na benzynie problem nigdy nie występuje.

Z tyłu hak(założony przeze mnie pare miesięcy temu). Zamiast halogenów LEDy.
Do lakierowania tylny zderzak - porysowany, nawet przeze mnie przyczepką z motocyklami, reszta nie ma żadnych skaz poza zwykłymi rysami(obcierek brak).

Cena - 45 tysięcy do negocjacji, gdyż wiem w jakim stanie auto przyjechało do PL, i w jakim jest teraz, nie jest to wyskręcany przystanek autobusowy...

W aucie powymieniałem ejszcze jakieś łaczniki stabilizatorów, prawy sworzeń przód gdzieś z 20 tys km temu, i pełno pierdół, które sobie przypomne stojąc koło kupującego i wymieniając :).

Strasznie szkoda mi się z nim rozstawać, ale wiem ze jak wróce to kupie albo turbo, albo WRXa... Za WRXa żonka mnie bedzie chciała zjeść, więc zostanie turbo... I tak sie nasłuchałem jak chciałem Fieste na 350Z wymienić "przecież to niepraktyczne" :thumb: Jest opcja że jej kupie 2 gen NA, a sobie WRXa w Lanosie :thumb:

Kontakt - 666 601 856

"Non homo sed vero mentula magna minax."

Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Re: [s] Subaru Forester 2010 2,5 X US automat

Post 22 wrz 2015, o 00:44

Sprawdziłem całe auto czujnikiem(w sumie pierwszy raz), prawe nadkole 170 mikronów, wiec wymienione, drzwi kierowcy malowane(lekko, do 340 mikronów), drzwi pasażera też raz malowane(jest dołek pare cm 400-800 mikronów wiec jest nutka szpachli), cała reszta ok. Zrobiłem też carfaxa za 30 ojro, więc dla zainteresowanych prześlę screeny(Structural Damage i Airbag Deployment pozytywne :) )

Opisałem tez już jednemu potencjalnemu zainteresowanemu całą litanię o aucie, co było i co jest do zrobienia, nie mam nic do ukrycia a moje nazwisko jest dla mnie więcej warte niż pare banknotów z podobizną Jagiełły :mrgreen:

Więc można zaczynać dyskusje o zakupie od 42 tysi w dół, chociaż nie ukrywam że do 20 października chciałbym auto mieć - bo wtedy wyjeżdżam :)

Od 28 września będzie do oglądnięcia w Tarnowie. Jutro wlecą foty, bo na wieczornych mało widać.

Zdróweczka.
"Non homo sed vero mentula magna minax."

Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Re: [s] Subaru Forester 2010 2,5 X US automat

Post 22 wrz 2015, o 22:27

http://otomoto.pl/oferta/subaru-forester-ID6ybdOb.html

Poszedł na alledrogo.