[S] Subaru Forester 2.5i Limited 2014 r.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
MIkad
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: '16 Ford Fiesta ST
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Subaru Forester 2.5i Limited 2014 r.

Post 8 lip 2016, o 12:50

Na kropce wątek już jest, ale mi go zamknęli, bo nie jestem właścicielem samochodu ;) Tutaj - mam nadzieję - takich zasad nie ma, a cała historia auta i mojego udziału w sprzedaży jest wyjaśniona poniżej ;-)

Cześć,

Mam na sprzedaż Forka 2.5 z symbolicznym przebiegiem.

Co to za auto?

Oto Forester z benzyniakiem 2.5 o mocy 172 KM i ze skrzynią CVT (całkiem fajnie to ze sobą działa).Wersja Limited - ze skórą, szyberdachem, grzaniem tyłka, tempomatem czy kamerą cofania.
Został kupiony w 2014 roku w salonie w Nowym Jorku przez pracownika konsulatu RP tamże. Parę miesięcy później ten pracownik sprowadził wóz do Polski jako mienie przesiedleńcze i dnia 17.09.2014 Forek dostał polskie blachy.
Nie przejechał zbyt wiele, bo tylko 5875 mil, co daje nam nieco mniej, niż 9500 km.

Dlaczego jest na sprzedaż i dlaczego to ja go sprzedaję?

Cóż, pan Jerzy, właściciel samochodu, po paru miesiącach w Polsce stwierdził, że jednak za Oceanem czuje się lepiej. Tym razem wybrał Kanadę, a Forestera nie bardzo opłacało się tam wieźć. W związku z tym stwierdził, że musi go sprzedać. To zadanie powierzył swojej siostrzenicy, która niestety nie bardzo zna się na samochodach, a co dopiero na sprzedawaniu ich. Na szczęście jest przyjaciółką mojej mamy. Tu nasze drogi się stykają - i to ja dostałem przykaz, by zająć się sprzedażą Subaru, opowiadać o aucie potencjalnym kupcom i tak dalej. Nie powiem, to całkiem miłe, lubię Subaru i na drugim forum od paru ładnych lat pisuje.
Od strony formalnej zero problemów - Pani ma notarialne upoważnienie do sprzedaży samochodu.

Czy auto miało przygody blacharskie?

Oczywiście, przy każdym aucie z USA powstaje pytanie: czy było bite? Nie byłbym sobą, gdybym nie przebadał samochodu czujnikiem grubości lakieru. Wyszło, że lewy przód był malowany. Natychmiast zapytałem, o co chodzi... okazało się, że nietypowo, ingerencja lakiernika miała miejsce już w Polsce, a powodem była pechowa wizyta na myjni, gdzie maszyna uszkodziła błotnik.
A więc nic dużego, dobrze zrobione, a całe auto, tak na zewnątrz, jak i od spodu, nie nosi śladów żadnych innych przygód.
Ewentualnie, jeśli ktoś jest pedantem, fajnie byłoby zajechać do dobrego detailera, bo na górze drzwi z lewej strony są drobne ryski, jakby od kontaktu z krzakami. Da się z tym żyć.

W jakim ogólnie jest stanie?

No cóż, 9500 km to właściwie żaden przebieg. To widać, słychać i czuć. Samochód jest czysty, zadbany i żwawo i przyjemnie jeździ.

Jak wygląda?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cena:

89 900 zł, do negocjacji.

Zapraszam do kontaktu przez PW lub - chętniej - telefonicznie, pod 5-0-6-3-5-3-3-0-3

Samochód do obejrzenia na warszawskim Żoliborzu

OLX: http://olx.pl/oferta/subaru-forester-li ... gthNx.html

kamin
0 gwiazdek
Auto: forek 2.oXT 2003
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: [S] Subaru Forester 2.5i Limited 2014 r.

Post 11 lip 2016, o 13:27

Pytanie czy silnik już dohc czy sohc? Nadaje się do gazowni ?

Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka

skwaro
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Forester 2.5XT
Polubił: 4 razy
Polubione posty: 52 razy

Re: [S] Subaru Forester 2.5i Limited 2014 r.

Post 11 lip 2016, o 13:51

kamin pisze:Pytanie czy silnik już dohc czy sohc? Nadaje się do gazowni ?
W tej wersji Forestera nie ma silników SOHC

ODPOWIEDZ