sprzedam Imprezę Turbo 2000 (Angielski GTek), rok produkcji 1997 (czyli v.3 z centralną cewką i głowicami na płytkach), przebieg wg. licznika 237 tys. km z czego ja zrobiłem 47 tys. (kupiona w styczniu 2015). Auto użytkowane na codzień do dojazdów do pracy i na urlop ;) nie, nie widziało za mojej kadencji strzelania ze sprzęgła kręcenia bąków i innych cyrków

Teraz konkrety:
Motor 4500 km temu przeszedł remont:
-wymiana bloku silnika (short blok) [w starym wystąpił zaawansowany piston slap ktory doprowadził do uszkodzenia ścianki cylindra]
-wymiana wału korbowego na nominał (WRX)
-komplet tłoków HBR nominał
-pierścienie NPR
-panewki King Racing
-dotarte zawory i ustawione luzy
-uszczelniacze SuperTech
-Nowy wymiennik ciepła (lub jak kto woli, chłodnica oleju)
-Nowy rozrząd: pasek bosch, pompa Aisin, napinacz NTK, rolki nie pamiętam firmy.
-Komplet uszczelek silnika OEM Subaru + uszczelki głowic STI EJ20K 1,6 mm
-Wymienione turbo TD04L (po znikomym przebiegu)
-Nowy czujnik spalania stukowego oraz temperatury cieczy OEM Subaru
-Nowa sonda lambda Bosch
-filtr paliwa i oleju Mahle , auto jeździ na oleju Millers CFS Motorsport 5w40
-Wydech 3->2,5 cala z szerokim DP całość ze stali nierdzewnej zakończona backboxem (nie pamiętam marki wydechu, ale ma tabliczke z certyfikatem JASMA, więc można przypuszczać, że jest produkcji Japońskiej).
-TIP Silikonowy , wkład filtra powietrza Pipercross
-Intercooler STi wraz z Y pipem STi
-Zawór DV Bailey Motorsport
-Rozpórka górna przód
-Hamulce przód 4tłoczek z STi + klocki OMP R&S (przebieg ok 5 tys km cywilnej jazdy), tył TRW o tym samym przebiegu.
-kierownica Sparco R345, nakładki pedałów WRX New Age, deska we floku
-Zegary Depo Racing: ciśnienie doładowania, ciśnienie oleju, temperatura oleju, obrotomierz (wszystkie posiadaja Peaka i Warna).
-Radio CD Sony z USB
-Ponadto auto posiada instalacje LPG marki Stag 4 Plus z reduktorem KME Twin (https://kme.eu/product,products,85.html) z osobnym zasilaniem każdej pary cylindrów. Całość wystrojona na sondzie szerokopasmowej podczas jazdy więc wszystko chodzi jak należy.
-Felgi OZ Superturismo 16x7,5 z oponami Dunlop Sp Sport Maxx 205/45 z 13 roku + taki sam OZ na zapasie z oponą w tym samym rozmiarze.
-Wg. zapewnień poprzedniego właściciela auto ma szperę płytkową w tylnym dyfrze.
Teraz MINUSY:
-blacharka którą należy zrobić z uwagi na kwitnące tylne nadkola przy zderzaku, purchle przy przedniej szybie, pogiętym progu pasazera (ktory tez trzeba wymienić), polakierować zderzaki przód, tył (rysy parkingowe i inne takie...). Podłużnice i podłoga w przyzwoitym stanie (na życzenie mogę zrobić zdjęcia). Do naprawy pas przedni z uwagi na szkodę którą miałem jakiś czas temu (cofnięta lampa od strony kierowcy o jakieś 2 cm, na pierwszy rzut oka tego nie widać).
-postukujące przeguby z przodu (nie strzelają przy skręcie).
-Któraś z poduszek jest już słaba
-auto ma założone poliftowe boczki do przedliftowej deski... zawsze mi to przeszkadzało, ale nigdy się za to nie zabrałem :/
-do prania wykładzina bagażnika (lub wymiany).
-Do wymiany silniczek krokowy (ale myślę ,że przed sprzedażą jeszcze to zrobię, czasami obroty spadają za nisko).
-Zrobić ręczny (kwestia regulacji bądź wymiany okładzin) w sumie nie był mi nigdy potrzebny poza postojem ;)
-Zajrzeć do pompy paliwowej ponieważ auto zaczęło ostatnio zachowywać się ospale na PB :/
Ogólnie samochód wymaga wkładu finansowego głównie jeśli chodzi o jego wygląd.
Cena jaka mnie interesuje to 16000 do ewentualnej negocjacji (rozsądnej) na miejscu.
Myślę, że całość opisałem uczciwie i rzetelnie, ponieważ chcę aby była jasność co sprzedaję :)
Na zakup części posiadam rachunki oraz dokumentacje zdjęciową ze składania silnika.
W celach kontaktowych zapraszam na Priv bądź nr. tel. 889 216 478
BTW... skrzynia pochodzi z Buga TY754 ;)