Kupiłem następcę (XT z 2002 r. 88.000km :D ), więc sprzedam obecnego swojego już niemalże klasyka/youngtimera :)
Co do ceny - to napiszę tak:
Proponowanie w trakcie dyskusji ceny wyjściowej poniżej 15.000 niewesoło rokuje zjawisku dobicia przez nas targu :) - gdyż wtedy zacznę uzasadniać dlaczego nie, zresztą na szybko to, co mi przychodzi do głowy i foty:
Subaru Forester S-turbo 1998r., automat 170KM, skóra, duże otwierane okno dachowe, gwarantowane 211.000km.
Sprowadziłem go w marcu 2016 (wtedy 183.000km) i poddałem naprawie/remontowi wszystko, co tego wymagało. Samochód jeździ codziennie.
Karoseria: nie ma grama rdzy, reperaturki tylnych nadkoli, klapy tył, wyciszenie przednich drzwi, zabezpieczenie podwozia oraz zalanie profili masą bitumiczną - zima mniej groźna się staje. Jakieś 3.000zł włożone
Mechanicznie: uszczelniony silnik, wymienione dekle zaworów, kompletny rozrząd, trzy łożyska kół. Jakieś 3.500zł
Zahaczyłem w 10.2016 miską skrzyni biegów o pieniek - jest nowa skrzynia z identycznego modelu z UK z przebiegiem 80.000mil, założona przy moich chyba 197.000. Wyrzygała zaworem odpowietrzania nadmiar nowego oleju i - hula! Ale ta zabawa to kolejne 2.500
Nowe hamulce (klocki przód niebawem do wymiany, tarcze zdrowe), wydech zdrów.
Nowe 4x amortyzatory Kayaba + nowe sprężyny tył Kayaba. Gwarancja. 1800-2000, nie pamiętam.
Czepić się można:
-piston slap na zimnym silniku, dzisiaj rano (-9'C) jechałem wolno porannym zatłoczonym miastem ok. 3km do ucichnięcia
-lekko przetarty jeden bok siedzenia kierowcy i leciutko pasażera.
-nie działają spryskiwacze reflektorów (standard Subaru w tych latach - spalony silniczek)
Instalacja LPG z 12.2016, na gwarancji, świeżo po serwisie po 20.000km.
Są dwa komplety kół - oryginalne alu 16" z oponami Hankook Eko-coś-tam z 15r., i stalowe 15" z zimówkami Nokian WR3 też z 15r.
Wywoławcza cena 17.5tys. bez alu-kół, które wtedy będą do XT.
Kontakt na PW lub tel. 506 15 62 15, nie mam obecnie czasu na smsy - poważnie.
-
Załączniki
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-