Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Czy zna ktoś to STI?
Witam kolegów serdecznie.
Pojeździło się rok Hondą S2000 i się stwierdziło że za stary jestem na deskę z silnikiem. Padła decyzja. Badanie rynku w poszukiwania czegoś normalnego. I okazało się że najbardziej normalne auto, jakie jestem w stanie zaakcpeptowa to STI. Zrobiłem jazdę próbną i wiem że to jest to czego chcę. Tu pytanie czy zna ktoś poniższe auto:
http://www.allegro.pl/item641375406_sub ... _wawa.html
Niby wszystko pięknie tylko moje wątpliwości budzi to że gośc sprzedaje je po 3 miesiącach (2-3kkm zrobił). Ponoc popsulo sie 911 i to bylo auto zastepcze na czas poszukiwania silnika... Wiadomo jak to jest z takimi historiami. Powiedzcie koledzy czy znacie moze ten samochod? Moze wskazowka byc to ze ma wydech Devil, byla lakierowana klapa bagaznika, blotnik i chyba cos tam jeszcze.... Z gory serdeczne dzieki! Pozdrawiam,
Jurek.
Pojeździło się rok Hondą S2000 i się stwierdziło że za stary jestem na deskę z silnikiem. Padła decyzja. Badanie rynku w poszukiwania czegoś normalnego. I okazało się że najbardziej normalne auto, jakie jestem w stanie zaakcpeptowa to STI. Zrobiłem jazdę próbną i wiem że to jest to czego chcę. Tu pytanie czy zna ktoś poniższe auto:
http://www.allegro.pl/item641375406_sub ... _wawa.html
Niby wszystko pięknie tylko moje wątpliwości budzi to że gośc sprzedaje je po 3 miesiącach (2-3kkm zrobił). Ponoc popsulo sie 911 i to bylo auto zastepcze na czas poszukiwania silnika... Wiadomo jak to jest z takimi historiami. Powiedzcie koledzy czy znacie moze ten samochod? Moze wskazowka byc to ze ma wydech Devil, byla lakierowana klapa bagaznika, blotnik i chyba cos tam jeszcze.... Z gory serdeczne dzieki! Pozdrawiam,
Jurek.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Czy zna ktoś to STI?
esilon, jak będziesz tak gadał, to narobisz sobie tyłów w ASO. Zobacz, gdzie serwisowany jest ten sti 

Konto usunięte pisze: Zobacz, gdzie serwisowany jest ten sti
no to pewnikiem jest dobrze utrzymany

choć ja mam podkładke z ASO w krk a w życiu tam dobrowolnie nie byłem

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
będzie pasek ?remek pisze:esilon pisze: paruch, zastanów się czy naprawde warto kupować subaru

Te, Krzysiom Bis, naucz się czytać ze zrozumieniem.esilon pisze:zastanów się czy naprawde warto kupować subaru
paruch pisze:Zrobiłem jazdę próbną i wiem że to jest to czego chcę.

czarne jest piękne...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
nie to forum drogi Ernescie, tu sie nie dajeesilon pisze: będzie pasek ?

auta psuja sie wszystkie, nie tylko Twoje. Rozumiem, ze mozesz byc wkur..., ale zdaje sie na codzien jestes calkiem zadowolony

Myślę, że wręcz wzmocnił, ale może dlatego, że ja wiedziałem po co i dlaczego kupuję takie auto.esilon pisze:vibowit, widze, że Twej ślepej miłości nawet Nowy Sącz nie ostudził

czarne jest piękne...
ależ moje się nie psuje, jestem bardzo zadowolony, ja tylko tak z dobrego serca ponawiam pytanie które zadac sobie trzeba kilka razy
a tu nagonka wyzwiska od Krzysiomów i wogóle po imieniu na dodatek......
i do tego admin samolub

remek pisze: tu sie nie daje
i do tego admin samolub

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
pol wieczora mnie poprawiales w Kielcach, to sie stosuje.esilon pisze: wogóle po imieniu na dodatek......
i jak juz to egocentryk i narcyz

oraz po 4 piwach jestem madrzejszy od Gala

i zadnej konstruktywnej informacji dla parucha.
najelpsza rejestracja w kraju widziana kiedys na S2000
W0DOLOT
najelpsza rejestracja w kraju widziana kiedys na S2000
W0DOLOT
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
remek pisze: pol wieczora mnie poprawiales w Kielcach, to sie stosuje.
tez byłem po czterech

Arno pisze: i zadnej konstruktywnej informacji dla parucha.
sprawdzić w ASO lub innym serwisie, najlepiej takim który ogarnia Subaru

OK, zastanowiłem się i chcę STI`ja.
I nadal liczę na jakies info.
Auto krajowe, brali od pierwszego właściciela.

I nadal liczę na jakies info.

Konstruktywna jest taka, że statystyczna panewka się zbliża ;)Arno pisze: i zadnej konstruktywnej informacji dla parucha.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Paska pewnie nie będzie ale kolejna osoba, która uzna, że nie warto czytać dyrdymałów, które piszesz pewnie już tak.esilon pisze: będzie pasek ?
paruch, piękne to STI. Bugeye uchodzą za najbardziej hardcorowe ze wszystkich STiów a niektórzy ortodoksi twierdzą nawet, że ostatnie prawdziwe.

Jeździ dobrze, nie budzi zastrzeżeń pod tym kątem. Możecie powiedziec ze jestem dziwny, ale mi sie bug-eye bardzo podoba. Nie wiem czy nie bardziej od innych... Ale:
1. Olej zmieniony podobno 2-3t tys km temu a jest juz na dole skali bagnetu. Pachnie lekka spalenizna z domieszka wachy. Nie znam sie, ale jak na swiezy olej albo bylo ostre upalanie, albo gdzies go wpie... Ale ja sie nie znam na turbo bokserach i węch mam taki sobie
2. Dziwny odglos a`la wysypane lozysko z okolic turbiny. Nie umiem stwierdzic tego na 100% czy to turbina czy np alternator czy insza cholera. Cisnienie daje raczej dobre i fura sie zbiera
3. Stuki z tylniego zawiasu... Nie wiem co. Moze amor, moze stabilizator... Jezdzi prosto, skreca poprawnie
Buda poza kilkoma elementami po lakierze wydaje sie OK. Po lewej w bagażniku pod wykładziną woda...
Wnetrze jak na 150 tys km nie zjechane. Planuje umowic sie w dobrym serwisie i bede wiedzial ile jest warta...
Tak czy owak caly czas mi sie nie podoba ze ktoś sprzedaje po 3 miesiącach, stąd pytanie o ew. historię auta wciąż aktualne
-
1. Olej zmieniony podobno 2-3t tys km temu a jest juz na dole skali bagnetu. Pachnie lekka spalenizna z domieszka wachy. Nie znam sie, ale jak na swiezy olej albo bylo ostre upalanie, albo gdzies go wpie... Ale ja sie nie znam na turbo bokserach i węch mam taki sobie
2. Dziwny odglos a`la wysypane lozysko z okolic turbiny. Nie umiem stwierdzic tego na 100% czy to turbina czy np alternator czy insza cholera. Cisnienie daje raczej dobre i fura sie zbiera
3. Stuki z tylniego zawiasu... Nie wiem co. Moze amor, moze stabilizator... Jezdzi prosto, skreca poprawnie
Buda poza kilkoma elementami po lakierze wydaje sie OK. Po lewej w bagażniku pod wykładziną woda...

Tak czy owak caly czas mi sie nie podoba ze ktoś sprzedaje po 3 miesiącach, stąd pytanie o ew. historię auta wciąż aktualne

-
Ostatnio zmieniony 31 maja 2009, o 22:42 przez paruch, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Wiekszosci z nas podobnieparuch pisze: mi sie bug-eye bardzo podoba
Boxery żrą olej, niektóre nawet jak oszalałe. I to normalne. Jeśli się nie znasz to po zapachu oleju niczego nie jestes w stanie stwierdzic.paruch pisze: Olej zmieniony podobno 2-3t tys km temu a jest juz na dole skali bagnetu. Pachnie lekka spalenizna z domieszka wachy. Nie znam sie, ale jak na swiezy olej albo bylo ostre upalanie, albo gdzies go wpie... Ale ja sie nie znam na turbo bokserach i węch mam taki sobie
Jakby były wysypane łożysko turbiny to auto by dymiło przy zmianie biegów pod dużym obciążeniem.paruch pisze: Dziwny odglos a`la wysypane lozysko z okolic turbiny.
Amor. I to znamienne dla Stiów.paruch pisze: Stuki z tylniego zawiasu... Nie wiem co. Moze amor, moze stabilizator... Jezdzi prosto, skreca poprawnie
To podjedź jeszcze do fachowego warsztatu - niech po prześwietlą dokładnie.paruch pisze: Tak czy owak caly czas mi sie nie podoba

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Jesteś pewien? Wolnossący Legaś nie żre, GTek też... No ale ja nie upalam, bo nie umiemArti pisze: Boxery żrą olej, niektóre nawet jak oszalałe. I to normalne. Jeśli się nie znasz to po zapachu oleju niczego nie jestes w stanie stwierdzic.

Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Witam,
Zna ktoś może tego zielonego Outbacka 2.5 2002 z Żywca:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8752614
dziękuję za info
Zna ktoś może tego zielonego Outbacka 2.5 2002 z Żywca:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8752614
dziękuję za info
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
od 0 do okolo 700gram na 1000 kilometrow miesci sie w normie, w zaleznosci od ilosci upalania. Podzialka na bagnecie to zdaje sie 1 litr od min do max, wiec jezeli olej zmieniany okolo 3 kkm temu to moze nie byc powodow do obaw.Godlik pisze: Jesteś pewien? Wolnossący Legaś nie żre, GTek też... No ale ja nie upalam, bo nie umiem![]()
Turbo boxery lubia popic, choc nie musza. Tutaj wazna uwaga, stan oleju w Subaraku czasami dosc ciezko jednoznacznie okreslic i trzeba to zrobic ze dwa trzy razy pod rzad (wiec w tym STi moze byc prawidlowy stan). Silnik powinien byc w tym czasie nieuruchomiony przez okolo 10 minut, tak zeby wszystko moglo splynac.
To jakby wyjace lozysko to moze poprostu dzwiek turbiny? Od kiedy zalozylem wolny wydech z szerokim kolnierzem do Wisni, slychac ja bardzo wyraznie wewnatrz.
Sprawdz dokladnie to auto w ktoryms z Warszawskich warsztatow, badz ASO np. polecany jest Koper.
Ten STi wyglada na bardzo zadbane auto i jezeli rzeczywiscie wszystko z nim ok, to Ci bede zazdroscic auta

Wiem jak brzmi dźwięk turbiny i oczywiście to może byc dzwiek turbiny ale na pewno nie sprawnej. Mechanikiem nie jestem, ale na pewno to nie jest odglos "prawidlowej pracy" mechanizmu ktory go wydaje. Jutro sprobuje się gdzieś umówic i będzie wszystko jasne. Co do oleju są to wieści pocieszające. Dzięki za wszystkie konstruktywne wypowiedzi.
Co znaczy najbardziej hardcorowe? Czytałem to w kilku miejscach, ale zero konkretów. Widziałem w danych że jest chyba lżejsze z 50kg od następnego. Ale i moment mniejszy i turbina insza chyba. W porównaniu do mojego S2000, to ten STi którym jeździlem to taki przytulny sedanik, tyle że z takim samym odejściem (może do 100 deczko lepiej nawet). No i wiadomo: trakcja. Stąd mnie ten hardcore intryguje, może o czyms nie wiem?Arti pisze:
paruch, piękne to STI. Bugeye uchodzą za najbardziej hardcorowe ze wszystkich STiów a niektórzy ortodoksi twierdzą nawet, że ostatnie prawdziwe.

Co do niebieskiej to odpuściłem. Za dużo niewiadomych (przebieg nie do potwierdzenia więc trzeba by rozrząd robic i cholera wie co jeszcze wyjdzie, cena taka sobie i wspomniane wcześniej rzeczy). Zna ktoś ten egzemplarz? http://otomoto.pl/index.php?sect=show&i ... act_form_a Ponoc jeździ nim kolega coolfon tylko nie wiem czy z tego forum czy z kropką. Pozdrawiam,
Jurek.
Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Dobra tam.. zostawcie wszelkie stije i inne cuda..
czas zejść na ziemię i oblookać coś podstawowego, a mianowicie...
Poszukuję samochodu dla Pati.
Znalazłem fajne wozidełko, ale mam do niego ponad pół tysiąca kilometrów...
Trochę dużo, żeby pojechać i na sam widok dostać zawału... Czy jest ktoś u nas z okolic Krosna/Sanoka może coś o nim wie lub mógłby podjechać zobaczyć? (gość pewnie też mógłby kawałek podjechać)...
Subaru Justy
Każde info się przyda!

Poszukuję samochodu dla Pati.

Znalazłem fajne wozidełko, ale mam do niego ponad pół tysiąca kilometrów...

Subaru Justy
Każde info się przyda!

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna