Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
Ryba
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

Post 3 sty 2012, o 00:16

A to auto ktoś zna? Chodzi mi o jego przeszłość, auto już długo stoi na allegro, cena wyjściowa była chyba 29k o ile pamiętam, później powoli schodziła. Zna ktoś poprzedniego właściciela?

http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-4x4-C19409260.html

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 3 sty 2012, o 00:40

Zważywszy na bzdury które wystawiający auto wypisał w tym ogłoszeniu (przebieg - to już czysta kpina, jakieś ESP :? , blokada dyferencjału :? ), darowałbym sobie jego oglądanie, nawet gdyby wiązało się to tylko z udaniem się na sąsiednią ulicę. Wystawia go jakiś LIDER AUTO SKUP AUT ZA GOTÓWKĘ, czyli pewnie typowi handlarze.

Ryba, nie szukaj okazji. Takich nie ma (prawie, są jak Yeti). Szukaj aut w rynkowych cenach i najlepiej nie od handlarzy (tu też z nielicznymi wyjątkami) Reszta to kanciarze i oszuści.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 3 sty 2012, o 02:56

jarmaj pisze: Ryba, nie szukaj okazji. Takich nie ma (prawie, są jak Yeti).
Albo szukaj samochodu w niskiej cenie, bo z zarżniętym silnikiem ale *zdrową* budą i resztą. To już znajdziesz szybciej niż "okazję" a jest to jakiś sposób - włożysz 12k w remont silnika i będziesz miał pewne auto.

Ale przebieg w aucie z ogłoszenia jest na prawdę epicki :lol:

j33mbo
5 gwiazdek

Post 3 sty 2012, o 07:03

Zwibel, ja ją tylko kilka razy widziałem na ulicy, znać jej nie znam,
z istotnych szczegółów, o których zapomniał napisać sprzedający, to auto posiada również diody led dookoła halogenów :thumb: :thumb: :thumb: :whistle: :whistle: ;-)

15k to trochę taniość,

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 3 sty 2012, o 11:38

Ryba - po zdjęciach i opisie, ten sztrucel niebieski wygląda idiotycznie np. przy GT-ku z poprzedniego posta :razz:
23 tysiące za WRX'a, hehe. Jeśli buda ma wszędzie ten sam lakier, to można brać. Za drugie 20 doszykujesz na cacy.

Zwibel
2 gwiazdki
Auto: Impreska GL Sport

Post 4 sty 2012, o 19:14

j33mbo pisze:Zwibel, ja ją tylko kilka razy widziałem na ulicy, znać jej nie znam,
z istotnych szczegółów, o których zapomniał napisać sprzedający, to auto posiada również diody led dookoła halogenów :thumb: :thumb: :thumb: :whistle: :whistle: ;-)

15k to trochę taniość,
Halogeny można/błąd trzeba zmienić;) Pozatym ciekawy jestem co do samego auta, bo troche jest w niego wsadzone a cena przyzwoita.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 4 sty 2012, o 20:29

Zwibel pisze: troche jest w niego wsadzone a cena przyzwoita
Zwibel, na pewno wśród niektórych kwiatków w tym wątku, łącznie z tym na początku strony tamto auto jaśnieje niczem ta jutrzenka.
Z tym, że kiczowaty jest (nawet jak dla mnie). Za dużo pierdołek odpustowych, ale zawsze można ściągnąć.

djrado
0 gwiazdek
Auto: ibiza 1,9tdi potwór

Post 5 sty 2012, o 19:45

Witam wszystkich, mam pytania o trzy auta. Generalnie choruje na jakąś imprezę, po 2000 roku, od 160PS i musi być koniecznie na lpg bo to warunek zakupu tego wozu. Na pb nie wyrobie - za dużo jeżdżę.

Znalazłem póki co takie :

Subaru Impreza PEREŁKA Z FABRYCZNYM GAZEM

http://otomoto.pl/subaru-impreza-perelk ... 04718.html

i

Subaru Impreza WRX- samochod dla wybranych!

http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-w ... 37104.html

kolejne na beznynie, potem do gazownika takie ( auto ma świnkę więc może któregoś z kolegów?) :

SUBARU IMPREZA 'OKAZJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-o ... 32945.html

Co o nich sądzicie, może ktoś zna te auta? Jestem w miarę zdecydowany ale nie chcę nadziać się na dodatkowe koszta na podratowanie szrotu.

Dzięki za pomoc.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 5 sty 2012, o 20:00

djrado, nie ma czegoś takiego jak fabryczna instalacja gazowa w Subaru. Secundo - nie wiem po kiego grzyba instalacja gazowa w aucie które podobno zrobiło 100 tysięcy km w 10 lat - ściema IMHO. Trzeci wygląda na ulepa obwieszonego agrotuningowymi gadżetami.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 sty 2012, o 20:09

"Perełka" to już wisi i wisi na tym otosroto. Dla mnie takie coś jak LPG i stożek z gąbki pod maską nie ma racji bytu albo ktoś to stroi do określonego przepływu powietrza, albo będzie to robił co chwilę, jak muchy do gąbki się przykleją. Bez sensu.

djrado
0 gwiazdek

Post 5 sty 2012, o 20:53

"Perelka" może być bezpieczniejsza z lpg bo nie ma turbo, ale skoro wisi długo to pewnie jakiś paździerz i ten przebieg jak na 10 letnie auto z NL to ze 3 razy za mały, jeden atut że miało podobno tylko jednego właściciela. ;-)

"Dla wybranych" z kolei miał chyba niedawno montowane lpg, ale ciągnięty z usa i to mnie na wstępie zniechęca i boje się że "wstępny" przegląd po zakupie spowoduje wzrost ceny zakupu ponad 30kpln :-(

"Okazja" rzeczywiście wygląda zbyt "ładnie i kolorowo", myślałem że świnka to będzie z forum, wydaje mi się też że ma nieoryginalne zegary :roll:

Jak bym miał tam parędziesiąt kilometrów to bym je pooglądał, ale pół kraju przemierzać i obejrzeć paździerza już mi się nie uśmiecha. Bawiłem się w takie jazdy przy poprzednim zakupie i wyszło że im dalej w las tym większe rozczarowanie :wall:

Na koniec:

Dzięki za Wasze info. Czy Waszym zdaniem da się kupić coś po 2000r, od 160PS (niekoniecznie turbo) które razem z lpg zamknie się do ok 25kpln i ze dwa lata pojeździ, 30-40kkm zrobi?
Może w tym przedziale lepiej dać sobie spokój i wrócić jak będzie więcej kapusty? :wall:
Ostatnio zmieniony 5 sty 2012, o 21:08 przez djrado, łącznie zmieniany 1 raz.

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 sty 2012, o 21:07

Jechałem kiedyś RSem w manualu i z mocą jest całkiem przyzwoicie. Kupuj jak ma być uniwersalny. Tylko sedana, bo kombi jest fuuu i ciężko będzie sprzedać - wystarczy popatrzeć na perełkę.

djrado
0 gwiazdek

Post 5 sty 2012, o 21:09

nie mam sprecyzowanych wymagań czy kombi czy nie, ale niebawem córa pojawi się na świecie i jak wrzucę wózek do tyłu to troszkę lepiej kombi :-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 5 sty 2012, o 21:10

cyqan pisze: Tylko sedana, bo kombi jest fuuu
te synek nie ma takiego pisania :x :x :x

:-p
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Odp: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

Post 5 sty 2012, o 21:16

Djrado, ten wolnyssak kombi ma najprawdopoodobniej 125 KM. Sprawdź, jeżeli to 2.0 to one miały 156 KM od 2006 o ile pamiętam. więc jeżeli chcesz coś mocniejszego to w tym budżecie zostaje turbo albo 2.5 NA.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

djrado
0 gwiazdek

Post 5 sty 2012, o 21:35

Zadałem kilka pytań mailowo dot "perełki" jak będzie odpowiedź to się podzielę.

Pozdrawiam

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 5 sty 2012, o 21:40

burat pisze:
cyqan pisze: Tylko sedana, bo kombi jest fuuu
te synek nie ma takiego pisania :x :x :x
:-p
O toto. Sedana se kupił i szpanuje.

Kombiaki są w pytkę zbysia, można i wózek przewieźć i subaku i motorowera
A do sedana ledwo telewizor 28 cali wchodzi :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 5 sty 2012, o 22:43

djrado,
Pierwsze auto jak pisał Chlorian nie występowało z fabrycznym gazem , w Hollandii gaz jest bardzo popularny i zakłada go bardzo dużo firm ale nie Subaru :idea:
Oczywiście sprzedającego poniosło w kwestii mocy ( ta wersja była 125 ps )

Drugi, to walony przodem amerykaniec ( nie oryginalne błotniki przednie ) na automacie :wall:

A trzeci ma strasznie mały przebieg ( a takie auta są drogie a On jest dość , bardzo tani :idea: ) , ma wymienione wskaźniki od nowszego modelu, w ogóle to wygląda mi na wersję ze szwajc spojlery i inne bajery ( tam takie bywały ) :idea: umów się ze sprzedającym na wizytę w jakimś dobrym serwisie i zobaczysz co w trawie piszczy ( może to całkiem fajne auto )

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 6 sty 2012, o 00:17

Piter 35 pisze: w Hollandii gaz jest bardzo popularny i zakłada go bardzo dużo firm

Hasz też jest bardzo popularny w Holandii, ale czy to oznacza, że od razu trzeba przerabiać auto? :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 6 sty 2012, o 13:28

Konto usunięte pisze: Hasz też jest bardzo popularny w Holandii, ale czy to oznacza, że od razu trzeba przerabiać auto? :mrgreen:
Patrz Pan jak to się uzłośliwiło :evilgrin:

Dopłynąłeś już :?: :mrgreen:

djrado
0 gwiazdek

Post 6 sty 2012, o 16:28

Wracam do tematu :)

Może ktoś wie skąd się wzięła ta zabawka:

SUBARU IMPREZA *** MOCNA ZABAWKA *** KLIMA *** 4x4

http://allegro.pl/subaru-impreza-mocna- ... 55536.html

Jak dla mnie wygląda ok, ale mały szczegół mi się nie podoba - czemu auto które powinno być warte spokojnie 5dych stoi za dwie :?:

tak naprawdę to nie pasuje mi tylko to że w ofercie napisali " auto na niedzielę" a ja chce jeździć przecież cały tydzień a nie zaglądać tylko na chwilę w niedzielę do garażu :cofee:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 6 sty 2012, o 16:46

djrado pisze: czemu auto które powinno być warte spokojnie 5dych stoi za dwie :?:
pytanie retoryczne ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 6 sty 2012, o 20:02

djrado, amerykanin , który nawet nie stał koło STi-i ( zwykły silnik 2.0 T podkręcony do 300 koni - ciekawe jak wytrzymuje to skrzynia biegów ) , był uderzony przodem , widać ,że ma malowane błotniki , do tego są z wersji europejskiej ( amerykańskie nie miały bocznych migaczy ) a przebieg to chyba w milach :whistle:

djrado
0 gwiazdek

Post 6 sty 2012, o 20:41

Prowadzę wstępne rozmowy ze sprzedawcą:

SUBARU IMPREZA 'OKAZJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-o ... 32945.html

Jest to szwajcar, jest zgoda na sprawdzenie w serwisie, silnik w opinii sprzedawcy igła, mam VIN, może ktoś pomoże sprawdzić? podeśle na pw

BTW: Jeżeli bym się zdecydował to kto mi założy elpidzi w wawie? <<<>>>> ten wers jest przeznaczony tylko dla wybranych ;-) ;-) ;-)

leinad
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: impreza wrx,legacy diesel

Post 6 sty 2012, o 21:10

Jak w wawie to tylko Jako :thumb:

ODPOWIEDZ