Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- eror
- 2 gwiazdki
- Auto: FOREK 2.0/158 A/T - LPG - PRZESZŁOŚĆ :-(
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Na zdjęciu robionym z tyłu z prawej strony, widać jakby była różnica odcienia lakieru prawe drzwi a przedni błotnik.
Tylo mi się wydaje ?
Tylo mi się wydaje ?
bakutomek pisze:zna ktos to STI SPRT http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-st ... 10627.html
Na Zdjęciach wygląda Dobrze.. Taki mały przebieg ciekawe czy remont był zrobiony bo skończył się silnik czy Tak dla świętego spokoju?? Kiedyś takie autko było na oto moto i to był jakiś ulepik tylko nie pamiętam czy to to.. A może to tylko zmieniło właściciela bo widzę naklejki 2 na szybie.. Tez Choruje na Hawka ale w Polsce napewno nic nie kupie!! Przywiozę coś z Wysp..
Proszę o opinie: http://otomoto.pl/subaru-outback-3-0-h6-C22876962.html
Pozdrawiam,
galtom
galtom
Automat = beznadziejny napęd 4x4.galtom pisze: opinie
Zgaszony na neutralu.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
W tym modelu nie było centralnego dyferencjału?Bergen pisze:
Automat = beznadziejny napęd 4x4.
Bergen pisze: Zgaszony na neutralu.
A jakie to ma znaczenie

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
No to wyjatkowo konstruktywne co napisales wzgledem tego egzemparza, dzieki!Bergen pisze:Automat = beznadziejny napęd 4x4.galtom pisze: opinie
Zgaszony na neutralu.
Pozdrawiam,
galtom
galtom
przebieg wydrukowany - ja mam ponad 220 kkm a fotel kierowcy w 10x lepszym stanie i ta instalacja gazowa jakaś sztukowana, kupa łączonych węży - to nie jestem pewien czy tak świetnie działa - H6 jest wrażliwa nie nierówny skład mieszanki pomiędzy cylindramigaltom pisze:Proszę o opinie: http://otomoto.pl/subaru-outback-3-0-h6-C22876962.html
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Dzieki OBK, ten fotel kierowcy tez zwocil moja uwage. Na tak malutki przebieg to cos on stasznie "wysiedziany". W weekend pojade rzucic okiem (ot, chocby z ciekawosci - bo mam jeszcze jednego OBK na oku, ktorego nie ma w ogloszeniach).
Z drugiej strony facet twierdzi, ze ma ksiazke serwisowa do serwisu dzialajacego w ramach SIP... chyba, ze tam tez przekrety odchodza?
Albo wazy 150kg i dlatego ten fotel wyglada jak wyglada
...
Jak ogladne auto to przedzwonie do serwisu (albo nawet podjade) i dopytam co i jak.
Jak cos jeszcze zwroci Wasza uwage (lub macie pomysl o co zapytac/sprawdzic) to dajcie znac! Z gory dzieki (ja wiem, ze ze zdjec to mozna troche wrozyc, jak z fusow do kawy... ale zawsze cos).
Pytanie o reflektory - zmiana wygladu byla w 2002?
Info od sprzedajacego:
Witam, dzięki za zainteresowanie samochodem, Auto ma LPG od 116000 km
-montaż kwiecień 2008, ostatni przegląd lpg robiony przy 168000 (maj
2011). Instalacja Landi Renzo do aut 6-8 głowicowych. Jest to sekwencja
IV generacji, bez lubryfikacji. Nie wiem co jeszcze powiedzieć, butla w
miejscu koła zapasowego 53l,badania zbiornika ważne do 2018r, wlew pod
klapką wlewu paliwa.
Zawory regulowane były przy 151000 w serwisie auto Szczypka Mikołów .
Oleje w silniku i skrzyni wymieniane były podczas ostatniego przeglądu
175660 km, co do olejów w mostach to nie wiem, takich informacji nie
wpisują do książki serwisowej, ale można to sprawdzić w serwisie.
Wszystkie w/w informacje podaję za książką serwisową.
Pytalem ile zaplacil za regulację zaworów...
Coś koło 2tys
Z drugiej strony facet twierdzi, ze ma ksiazke serwisowa do serwisu dzialajacego w ramach SIP... chyba, ze tam tez przekrety odchodza?
Albo wazy 150kg i dlatego ten fotel wyglada jak wyglada

Jak ogladne auto to przedzwonie do serwisu (albo nawet podjade) i dopytam co i jak.
Jak cos jeszcze zwroci Wasza uwage (lub macie pomysl o co zapytac/sprawdzic) to dajcie znac! Z gory dzieki (ja wiem, ze ze zdjec to mozna troche wrozyc, jak z fusow do kawy... ale zawsze cos).
Pytanie o reflektory - zmiana wygladu byla w 2002?
Info od sprzedajacego:
Witam, dzięki za zainteresowanie samochodem, Auto ma LPG od 116000 km
-montaż kwiecień 2008, ostatni przegląd lpg robiony przy 168000 (maj
2011). Instalacja Landi Renzo do aut 6-8 głowicowych. Jest to sekwencja
IV generacji, bez lubryfikacji. Nie wiem co jeszcze powiedzieć, butla w
miejscu koła zapasowego 53l,badania zbiornika ważne do 2018r, wlew pod
klapką wlewu paliwa.
Zawory regulowane były przy 151000 w serwisie auto Szczypka Mikołów .
Oleje w silniku i skrzyni wymieniane były podczas ostatniego przeglądu
175660 km, co do olejów w mostach to nie wiem, takich informacji nie
wpisują do książki serwisowej, ale można to sprawdzić w serwisie.
Wszystkie w/w informacje podaję za książką serwisową.
Pytalem ile zaplacil za regulację zaworów...
Coś koło 2tys
Pozdrawiam,
galtom
galtom
dokładnie taką samą wersję posiadam
kierownica zmęczona już nieźle, nie wiem jak on tak zmęczył auto przy tak małym przebiegu. Poza tym co zawierał przegląd tej instalacji lpg, skoro filtr wygląda jakby od fabryki był pod maską niewymieniany
coś mi nie pasi z tym autem...
kierownica zmęczona już nieźle, nie wiem jak on tak zmęczył auto przy tak małym przebiegu. Poza tym co zawierał przegląd tej instalacji lpg, skoro filtr wygląda jakby od fabryki był pod maską niewymieniany
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Ooo... a na to nie zwrocilem uwagi BIG THX!OBK H6 pisze: [...] Poza tym co zawierał przegląd tej instalacji lpg, skoro filtr wygląda jakby od fabryki był pod maską niewymieniany
Pozdrawiam,
galtom
galtom
Prosiłeś o opinie... Zależy Ci na dobrym napędzie 4x4? Nie bierz automatu. E4AT zachowuje się jak Haldex, przesuwa napęd na tył w najmniej odpowiednim momencie.galtom pisze: No to wyjatkowo konstruktywne co napisales wzgledem tego egzemparza, dzieki!
Hmmm.... zalezy mi na OBK - naped 4x4 wezme z dobrodziejstwem inwentarza. Zapewne i tak bedzie lepszy niz w Allroad czy XC70.
4x4 jest jednym z powodow zakupu akurat takiego auta ale nie glownym
.
W kazdym razie wole automat niz manual bo manual (jak dlugo nie rozmawiamy o aucie typu Impreza, jakies Porsche, itp - do tzw. fun'u) na codzien SUCKS!

4x4 jest jednym z powodow zakupu akurat takiego auta ale nie glownym

W kazdym razie wole automat niz manual bo manual (jak dlugo nie rozmawiamy o aucie typu Impreza, jakies Porsche, itp - do tzw. fun'u) na codzien SUCKS!

Pozdrawiam,
galtom
galtom
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
w przypadku subaru jest to piękny moment. KryptoskodziarzuBergen pisze: E4AT zachowuje się jak Haldex, przesuwa napęd na tył w najmniej odpowiednim momencie.

Alan, Alan, Alan!, krakowskim targiem ustalmy, że piękny w większości przypadków
Raz mnie już z rowu wyciągali bo podczas tej "ostatniej kontry" nagle coś się włączyło z tyłu. A po oblodzony podjazd nie mogłem podjechać ku uciesze gawiedzi bo się przednia oś kręciła w miejscu a skrzynia się zastanawiała - dać na ten tył, czy nie dać?
Nie to, żebym nie widział zalet skrzyni automatycznej, bo widzę i doceniam, w mieście po wielokroć, ale traktując samochód raczej jako FWD, niestety.

Raz mnie już z rowu wyciągali bo podczas tej "ostatniej kontry" nagle coś się włączyło z tyłu. A po oblodzony podjazd nie mogłem podjechać ku uciesze gawiedzi bo się przednia oś kręciła w miejscu a skrzynia się zastanawiała - dać na ten tył, czy nie dać?
Właśnie o to chodzi, że w przypadku automatu nie będzie lepszy.galtom pisze: Zapewne i tak bedzie lepszy niz w Allroad czy XC70.
Nie to, żebym nie widział zalet skrzyni automatycznej, bo widzę i doceniam, w mieście po wielokroć, ale traktując samochód raczej jako FWD, niestety.
Nie kluce sie, bo OBK I jezdziliem tylko manualem... ale Tesc Ma Previe w automacie i 4x4... jesli to w OBK dziala tak samo jak tam czyli stale (a tak rozmiem dziala to w OBK a nie wlasnie jak w Audi czy Volvo - naped dolaczany) - to mnie pasuje.Bergen pisze:Właśnie o to chodzi, że w przypadku automatu nie będzie lepszy.galtom pisze: Zapewne i tak bedzie lepszy niz w Allroad czy XC70.
Co wiecej, na pewno nie bedzie gorzej niz w obecnie posiadaniej Previi z automatem i RWD, gdzie dowolny pochyly teren to wyzwanie!
Pozdrawiam,
galtom
galtom
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jak krakowskim targiem, najpierw na mnie napadasz, a później się rakiem wycofujesz?Bergen pisze: Alan, Alan, Alan!, krakowskim targiem ustalmy, że piękny w większości przypadków

- koziolek
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester XT 2.5
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 9 razy
kilka stron do tyłu -ktoś oglądał to auto i podobno jest składane z dwóch,pod spodem i pod dywanikami różne kolory!
Chyba że to nie to auto bo zdjęcia są inne oprócz pierwszego które było na poprzedniej aukcji.
Ja tam zdobylem juz sprawnosc "iścia bokiem w automacie 4x4 z Haldex'em ( stały naped na 4 kola )"
1. Tryb SPORT, wg manuala - czytam wszystkie istrukcje
- wiekszosc momentu na tyl
2. Guzik klik i TC off
3. Ten sam guzik 8 sec. i ESP off ( wł. sie dopiero przy obracaniu
)
4. Tryb skrzyni sekwencja ( choc na automacie tez daje rade )
Z automatem plus jest taki, ze lewa noga moze byc stale na hamulcu
W mioim przypadku minus to moc i masa auta - 160 KM i 2045 kg
Ale z braku laku dobre i to...
1. Tryb SPORT, wg manuala - czytam wszystkie istrukcje

2. Guzik klik i TC off
3. Ten sam guzik 8 sec. i ESP off ( wł. sie dopiero przy obracaniu

4. Tryb skrzyni sekwencja ( choc na automacie tez daje rade )
Z automatem plus jest taki, ze lewa noga moze byc stale na hamulcu

W mioim przypadku minus to moc i masa auta - 160 KM i 2045 kg

Ale z braku laku dobre i to...
Life is a Joke !
Serwis manual do OBK 2002 - parę wycinków:Bergen pisze: Prosiłeś o opinie... Zależy Ci na dobrym napędzie 4x4? Nie bierz automatu. E4AT zachowuje się jak Haldex, przesuwa napęd na tył w najmniej odpowiednim momencie.
trochę racji masz... ale pamiętaj że istnieje guzik VDC OFF oraz blokada dyfra HOLD i da się ładnie pomykać, tylko trzeba umieć operować skrzynią i systemami w tym aucieElectronically controlled and fully automatic, the four-speed transmission for the VTD models is
called “E-4AT”. The center differential of this AWD transmission features the SUBARU drive power
distribution system which combines a newly developed compound planetary gear set and an electronically
controlled differential action limiting mechanism (limited slip differential or LSD).
The center differential distributes the drive torque to the front and rear wheels at a ratio of 45.5
: 54.5 through the torque dividing function of the compound planetary gear set. This ratio has been
determined with emphasis on maximizing cornering smoothness (that requires optimizing distribution
of the cornering forces generated between tires and road surface) rather than maximizing
traction performance (that requires optimizing distribution of the dynamic loads). This front-rear
torque distribution ratio (and, consequently, the cornering force distribution ratio) is variable due
to the function of the electronically controlled differential action limiting mechanism. The range of
the variation in the torque distribution ratio is from the ratio originally set for the compound planetary
gears to the ratio attained when the differential gear set performs no differential action. This
system capable of varying the torque distribution properly according to conditions enables the
driver to handle the vehicle easily even in a marginal condition and the vehicle to show improved
driveability and stability in all road conditions.
The manual range feature enables the driver to hold the transmission in a desired gear. If used
properly, it can improve driveability and ride comfort.

OBK, a jak sie to ma do rocznikow 2000 i 2001 (tam wylacznka nie ma ale VDC jest chyba takie samo?).
Inna sprawa, ze majac do wyboru lepsze 4x4 i manual oraz troche gorsze 4x4 i automat wybieram to drugie.
Jednak nie bardzo rozumiem... wszyscy twierdza ( i tak wszedzie czytalem), ze roznica miedzy Subaru i cholota polega na tym, ze Subaru ma permanentny named na 4 kola a talatajstwo tzw. dolaczny.
Czyli w OBK moc idzie (zdaje sie) 45% na przod i 55% (czy jakosc tak) i to, w zaleznosci od tego, ktore kola traca trakcje sie zmienia. Zas w Audi czy Volvo, naped jest normlany na przod zas gdy straci trakcje (a elektronika pozwoli) to czesc mocy przekazywana jest na tyl.
To co zle zrozumialem? (inna sprawa, ze na moje potrzeby 4x4 to i RX300 by wystarczyl ale niestety troche za drogi
)
Inna sprawa, ze majac do wyboru lepsze 4x4 i manual oraz troche gorsze 4x4 i automat wybieram to drugie.
Jednak nie bardzo rozumiem... wszyscy twierdza ( i tak wszedzie czytalem), ze roznica miedzy Subaru i cholota polega na tym, ze Subaru ma permanentny named na 4 kola a talatajstwo tzw. dolaczny.
Czyli w OBK moc idzie (zdaje sie) 45% na przod i 55% (czy jakosc tak) i to, w zaleznosci od tego, ktore kola traca trakcje sie zmienia. Zas w Audi czy Volvo, naped jest normlany na przod zas gdy straci trakcje (a elektronika pozwoli) to czesc mocy przekazywana jest na tyl.
To co zle zrozumialem? (inna sprawa, ze na moje potrzeby 4x4 to i RX300 by wystarczyl ale niestety troche za drogi

Pozdrawiam,
galtom
galtom
A czy ktos może mieszka blisko Jeleniej Góry? 
http://otomoto.pl/subaru-outback-3-0-20 ... 18931.html - cena cudowna - przebieg az niemozliwy... zdjecia marne

http://otomoto.pl/subaru-outback-3-0-20 ... 18931.html - cena cudowna - przebieg az niemozliwy... zdjecia marne

Pozdrawiam,
galtom
galtom