[S] Żabsko - Impreza GT MY94
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- Shabat
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza STI V4 JDM 1998 rok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: [S] Żabsko - Impreza GT MY94
Proszę o podesłanie na priv nr telefonu - o ile czas pozwoli chciałbym podskoczyć i zobaczyć w weekend samochód.
Auto tymczasowo stoi we Wrocławiu - czeka na diagnozę w sprawie "sapania" , pierwsze podejrzenia już są
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
poproszę o info co odkryliśtaj33mbo pisze:Auto tymczasowo stoi we Wrocławiu - czeka na diagnozę w sprawie "sapania" , pierwsze podejrzenia już są

ps:
albo mam tak doskonały słuch
albo jestem zboczony- może nie sapanie ale bujanie się obrotów słyszę u siebie, na zimnym silniku
choć wskaźnik obrotów nie lata góra/ dół - musze to obadać
tak wiem jestem zwichrowany

w związku z chwilową potrzebą dopływu gotówki obniżka ceny Żabska: 8.500,00 PLN

do momentu wyeliminowania falowania bądź chociażby ustalenia co jest powodem - sprzedaż wstrzymana - szkoda czasu ewentualnych zainteresowanych
przy okazji - chętnie przyjmę sugestie co do możliwych powodów falowania, do tej pory wyeliminowałem jako potencjalne przyczyny:
1. przepływomierz
2. regulator wolnych obrotów
3. ECU
4. cewki
5. raczej też nie sonda lambda
6. raczej też nie nieszczelność w układzie dolotu powietrza
przy okazji - chętnie przyjmę sugestie co do możliwych powodów falowania, do tej pory wyeliminowałem jako potencjalne przyczyny:
1. przepływomierz
2. regulator wolnych obrotów
3. ECU
4. cewki
5. raczej też nie sonda lambda
6. raczej też nie nieszczelność w układzie dolotu powietrza
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- subarka665
- 5 gwiazdek
subarka665, takie coś jak pompa wtryskowa w tym przypadku nie występuje 

Marcin
-_-
-_-
- subarka665
- 5 gwiazdek
No to, jak paliwo dochodzi do silnika?? Musi być jakiś wtrysk pod ciśnieniem.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, o 15:18 przez subarka665, łącznie zmieniany 2 razy.
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
turbina...
Wężykamisubarka665 pisze: No to, jak paliwo dochodzi do silnika??

Ciśnienie wytwarza pompa paliwa, zamontowana w baku. Każdy wtryskiwacz sterowany jest osobno.subarka665 pisze: Musi być jakiś wtrysk pod ciśnieniem.
To nie diesel, tylko benzyna

Marcin
-_-
-_-
- subarka665
- 5 gwiazdek
To może coś komputer fałszujeTERZO pisze:Wężykamisubarka665 pisze: No to, jak paliwo dochodzi do silnika??![]()
Ciśnienie wytwarza pompa paliwa, zamontowana w baku. Każdy wtryskiwacz sterowany jest osobno.subarka665 pisze: Musi być jakiś wtrysk pod ciśnieniem.

Toto ja wiem.TERZO pisze:To nie diesel, tylko benzyna
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
turbina...
super furka, jakby nie fakt że to kombi pewnie byśmy już obgadywali cenę ostateczną. Pozdrawiam i życzę powodzenia w sprzedaży.j33mbo pisze:aha, z racji, że jest tu kilka osób, które znają dobrze ten samochód (może nawet lepiej niż ja), to w przypadku gdy pominąłem coś istotnego - proszę o sygnał
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Kombi są najfajniejsze, bo nikt się po nich nie spodziewa zrywnościemenemsk pisze:super furka, jakby nie fakt że to kombi pewnie byśmy już obgadywali cenę ostateczną. Pozdrawiam i życzę powodzenia w sprzedaży.j33mbo pisze:aha, z racji, że jest tu kilka osób, które znają dobrze ten samochód (może nawet lepiej niż ja), to w przypadku gdy pominąłem coś istotnego - proszę o sygnał

Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

do sprawdzonego przepływomierza, sondy lambda, czujnika wolnych obrotów, cewek, ECU, dołączył czujnik temperatury chłodziwa
wszystkie powyższe działają poprawnie
objaw falowania dalej jest
jakieś dalsze pomysły?
pozdr.
W.
wszystkie powyższe działają poprawnie
objaw falowania dalej jest
jakieś dalsze pomysły?
pozdr.
W.
Objaw falowania usunięty, powodem było przesunięcie rozrządu o 1 ząbek na wałku głównym.
chodzi jak brzytwa!
po upalaniu w tej temperaturze (30st.C) nawet nie jęknęła!!
trzyma 900rpm jak zła!
subiektywne moje odczucie jest takie, że chodzi ciszej i po odpaleniu i już na ciepło, oraz ma jakby większego kopa!
po pół godzinie upalania wskazówka od paliwa nie drgnęła!
niestety dalej Żaba jest na sprzedaż.
aktualna cena to 10.500,00zł
chodzi jak brzytwa!
po upalaniu w tej temperaturze (30st.C) nawet nie jęknęła!!
trzyma 900rpm jak zła!
subiektywne moje odczucie jest takie, że chodzi ciszej i po odpaleniu i już na ciepło, oraz ma jakby większego kopa!
po pół godzinie upalania wskazówka od paliwa nie drgnęła!
niestety dalej Żaba jest na sprzedaż.
aktualna cena to 10.500,00zł
- subarka665
- 5 gwiazdek
w zasadzie, to muszę się przyznać, że pieniążki ze sprzedaży Żabska przeznaczyć muszę na zakup pierdzidła pt. Yaris, Colt, Mazda 2 czy inne takie małe, ale raczej japońskie, więc jakby ktoś się chciał przesiąść w odwrotnym kierunku, to zapraszam do zamiany, celuję rocznikowo w 2004+ , więc oczywiście liczę się z dopłatą z mojej strony
j33mbo, Szymon jeszcze swojego malucha chyba nie sprzedał ale czy weźmie w rozliczeniu to sam próbuj.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
wiem, śliniłem się chwilę do tego Colta, ale to niestety nie mój przedział $, a z drugiej strony nie posądzam Szymona o chęć posiadania Żaby ;]
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Raczej mojej Lepszej Połowyj33mbo pisze:
wiem, śliniłem się chwilę do tego Colta, ale to niestety nie mój przedział $, a z drugiej strony nie posądzam Szymona o chęć posiadania Żaby ;]

Na Colta mam na razie rezerwację. Zobaczymy, co z tego wyjdzie

z uwagi na wychodzące OC za 2 tygodnie, oraz przyspieszenie pewnych okoliczności życiowych: włączam tryb "promocja" - aktualna cena 8.999.00zł
j33mbo, jak będą takie promocje to swojego dziada nawet za czapkę gruszek nie sprzedam 

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!